nepriznata odgovornost

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.234
prica je ovakva
zaljubila se u duplo starijeg, dobro situiranog, razvedenog muskarca koji ima odraslo samostalno dete
zatrudnela je sa njim..nije imao nikakav stav o toj trudnoci
ona je nezaposlena i bez stalnih prihoda
njena porodica u kojoj je odrasla je tradicionalnih shvatanja i trebalo je vremena dok otac nije prihvatio da ce da rodi dete neudata
rodila je jer je u tridesetim godinama i stava da je trudnoca sa muskarcem kojeg voli
a onda je saznala da ce da rodi blizance
odrzavala je trudnocu, rodila prevremeno decaka i devojcicu
sin je bio sitnija beba i borili su se za njegov zivot posle rodjenja
otac dece je bio tu kao materijalna podrska, kupio je stan za njih u koji se ona preselila sa decom, a koji se vodi na njega..ne zivi sa njima
tu je za svu potrebnu materijanu podrsku da bi se deca podizala, ali decu nije priznao
otac oca je bio presrecan kad je cuo da je dobio naslednika
naslednika kojeg otac nije priznao
njeno okruzenje je podeljenog stava
polovina kritikuje njenu ljutnju i bes zbog nepriznavanja dece i kazu da treba da uvuce jezik, da je dovoljno sto deca imaju ono sto im treba, da mnogi ocevi koji odgajaju priznatu decu u braku ne vode toliko racuna o deci (citaj, ne daju toliko novca)
druga polovina je potpuno podrzava i kaze da je na njenom mestu da mu ne bi dozvolili da vidja decu i da ih odvodi da ih vidja deda, jer cemu kontakt sa rodjenom decom koju ne zelis da priznas
deca jesu njegova i za to ne postoji sumnja

zivot nam postavlja prepreke, mi ih resavamo kako mislimo da je najbolje
zbog nekih odluka se kajemo, zbog drugih smo ponosni na sebe
kod nje ne postoji ni u jednom trenutku sumnja da li je donela dobru odluku radjanjem dece
voli ih, zeljena su
postoji samo ljutnja i bes zbog nepriznavanja te iste dece od strane oca koji vodi racuna o njihovoj materijalnoj zbrinutosti

sta je pitanje?
sta biste vi uradili na njenom mestu
uskratili ocu vidjenje dece i prekinuli svaki kontakt?
odbili bilo kakvu pomoc njihovog oca i mucili se sami da ih podignete kako znate i umete?
prekinuli svaki kontakt i zapoceli zivot u kome mesta za njega nema
cekali da prodje dovoljno vremena i nadali se da ce da shvati da su to njegova deca i pred zakonom

Njen problem se zakonski moze vrlo lako resiti. Utvrdjivanje ocinstva, priznavanje deteta i sudski odredjen iznos za izdrzavanje. Ona samo treba da pokrene postupak. U tom slucaju ne ostaje bez novca, a dobija i priznanje dece, a to zeli.
Naravno, to moze da poremeti njen i njegov odnos, ali i ovako je sve to cudno obzirom da ne zeli da prizna decu.

Sta bih ja radila? Iskreno, ne znam...Radi dece verovatno ovako kako sam gore napisala.

ne kontam
nije priznao djecu tj ne pise u rodnom listu da su njegovi
a kupio joj je stan i redovno vidja djecu koju i izdrzava?
djecu nekog nn lika?
po kom osnovu ih vidja???
po kom osnovu ih financira?
sta nju prijeci da ga tuzi i sudski natjera da prizna djecu?
to je izvodivo...plus, taj stan se vodi na nekog...
i te pare lezu na neki racun?
sta znam, meni on pari malo oshajdaren u glavu, a i ona
ni ovako ne zive zajedno
sto sebi i djeci kompliciraju zivote
osim ako tu ne postoji jos neka zena i jos neka djeca?
a i tad...sta mene briga ako je njima svima ovako dobro : P

ne kontam
nije priznao djecu tj ne pise u rodnom listu da su njegovi
a kupio joj je stan i redovno vidja djecu koju i izdrzava?
djecu nekog nn lika?
po kom osnovu ih vidja???
po kom osnovu ih financira?
sta nju prijeci da ga tuzi i sudski natjera da prizna djecu?
to je izvodivo...plus, taj stan se vodi na nekog...
i te pare lezu na neki racun?
sta znam, meni on pari malo oshajdaren u glavu, a i ona
ni ovako ne zive zajedno
sto sebi i djeci kompliciraju zivote
osim ako tu ne postoji jos neka zena i jos neka djeca?
a i tad...sta mene briga ako je njima svima ovako dobro : P

sem tog odraslog deteta iz njegovog razvedenog braka nema druge dece
nema nikakve zene
on je u zrelim godinama, naucnik je i sav je u karijeri
vidja ih jer su mu deca, vodi ih kod svog oca posto deda crkava za unucima
ali ih ne priznaje
deca nose njeno prezime i u krstenici ne stoji ime oca

sem tog odraslog deteta iz njegovog razvedenog braka nema druge dece
nema nikakve zene
on je u zrelim godinama, naucnik je i sav je u karijeri
vidja ih jer su mu deca, vodi ih kod svog oca posto deda crkava za unucima
ali ih ne priznaje
deca nose njeno prezime i u krstenici ne stoji ime oca

pa jasno je zasto ih ne priznaje onda
da ne bi naslijedstvo djetetu iz prve veze doveo u pitanje
a svejedno ce podjele biti u nekom trenutku
jer je ocinstvo lako dokaziva stvar

@dive

On njoj nista ne veruje i zeli da ima sve karte u svojim rukama - da moze da joj uskrati finansijsku pomoc i izbaci je iz stana kad god pozeli

Izgleda mi da nisu deca problem vec ona

nema nikakve sumnje sa njegove strane da su deca njegova
i ja sam na strani onih koji podrzavaju njen bes zbog nepriznavanja dece
nije ih napravila sama
on je bio za vreme trudnoce uz nju, i sad je tu za sve sto treba da bi se ta deca podizala
i dolazi po decu i odvodi ih redovno kod dede
moje misljenje je isto da on ne moze da uzma samo pravo da vidja decu i brine se o njima, a da nema odgovornost da ih prizna
jer kad bi ih proznao, deca bi to sto im on daje dobijala jer im pripada, a ne jer je to njegova dobra volja
ovako je ona stavljena u poziciju nekog ko zavisi od njegove milostinje
a to sto daje, ne treba da bude ni milostinja, ni dobra volja, nego obaveza

kao prvo,ne bih sebe dovela u situaciju da ostanem u drugom stanju da nisam udata a nisam zaposlena i nisam materijalno obezbedjena
kao drugo,rodila ih je zbog sebe,a ne zbog njega.jer ocigledno je da su ipak imali neki razgovor pre toga ,dal covek zeli decu,dal zeli da se veze sa njom za citav zivot...
mene interesuje jesu li oni i dalje u vezi?

a sta bih radila?pa pretpostavljam da bih ostavila stvari kakve jesu,deci nije bitno dal su na papiru ili ne,vazno je da ih vidja.
a za nasledstvo,pa nek se potrudi sama,a ne da cedi njega

nema nikakve sumnje sa njegove strane da su deca njegova
i ja sam na strani onih koji podrzavaju njen bes zbog nepriznavanja dece
nije ih napravila sama
on je bio za vreme trudnoce uz nju, i sad je tu za sve sto treba da bi se ta deca podizala
i dolazi po decu i odvodi ih redovno kod dede
moje misljenje je isto da on ne moze da uzma samo pravo da vidja decu i brine se o njima, a da nema odgovornost da ih prizna
jer kad bi ih proznao, deca bi to sto im on daje dobijala jer im pripada, a ne jer je to njegova dobra volja
ovako je ona stavljena u poziciju nekog ko zavisi od njegove milostinje
a to sto daje, ne treba da bude ni milostinja, ni dobra volja, nego obaveza

U cemu je problem ako problema nema?
Jedino ako razmislja o nasledstvu, ali on ionako moze da ostavi sve prvom detetu...

kao prvo,ne bih sebe dovela u situaciju da ostanem u drugom stanju da nisam udata a nisam zaposlena i nisam materijalno obezbedjena
kao drugo,rodila ih je zbog sebe,a ne zbog njega.jer ocigledno je da su ipak imali neki razgovor pre toga ,dal covek zeli decu,dal zeli da se veze sa njom za citav zivot...
mene interesuje jesu li oni i dalje u vezi?

a sta bih radila?pa pretpostavljam da bih ostavila stvari kakve jesu,deci nije bitno dal su na papiru ili ne,vazno je da ih vidja.
a za nasledstvo,pa nek se potrudi sama,a ne da cedi njega

on inace ne zivi ovde, radi preko i ovde dolazi mesecno nekoliko puta..tamo zivi sam
zvao je i nju da ide tamo gde je on, ponudio joj je i opciju da je tamo zaposli
onda je ona zatrudnela i od toga je odustala, normlano
imali su razgovor i nije se protivio toj trudnoci kad je cuo da je ostala u drugom stanju
finansirao je preglede i porodjaj
i onda samo nije priznao decu

u cemu je njegova odgovornost? on se ebao radi seksa,a ne radi pravljenja dece.mozda je ona pila tablete pa prestala,mozda je zelela da ga nahvata na trudnocu,pa se zaebala? danas bez limenih gaca ne smes ni seks da imas

- - - - - - - - - -

on inace ne zivi ovde, radi preko i ovde dolazi mesecno nekoliko puta..tamo zivi sam
zvao je i nju da ide tamo gde je on, ponudio joj je i opciju da je tamo zaposli
onda je ona zatrudnela i od toga je odustala, normlano
imali su razgovor i nije se protivio toj trudnoci kad je cuo da je ostala u drugom stanju
finansirao je preglede i porodjaj
i onda samo nije priznao decu

ti pricas o branki? :)

Ne znam kako da odgovorim na pitanje o prekidanju kontakta i to, ali u vezi ovog

i nadali se da ce da shvati da su to njegova deca i pred zakonom

zakon ne čeka oca da on shvati da su deca njegova, već utvrđuje mehanizam za to. Ako otac neće da prizna decu, majka može da podnese tužbu sudu za utvrđivanje očinstva u roku od godinu dana od kad je saznala da otac decu nije priznao, odnosno 10 godina od rođenja dece.

Ako propusti taj rok, deca takođe mogu podneti tu tužbu kasnije, bez obzira na rok.

To bi naravno uvek trebalo da se uradi čisto radi sigurnosti, jer iako ih on sad materijalno podržava, sutra može da se predomisli i prestane ili čak umre i tako ostaviti decu bez ikakve podrške... ali naravno, to je sad stvar njihovih odnosa.

U cemu je problem ako problema nema?
Jedino ako razmislja o nasledstvu, ali on ionako moze da ostavi sve prvom detetu...

ajde da razmisljamo do krajnosti
odraslo dete ima svoju porodicu, on je u godinama
npr kad bi se njemu nesto desilo, deca bi bila obezbedjena do punoletstva ili do kraja skolovanja..znaci do 26te godine
njegova plata na mestu na kome radi je oko desetak hiljada eu
tu platu, penziju ne bi npr nasledilo dete koje je odraslo
nije ozenjen da bi mogla da je nasledi zena
ona ne prica o braku uopste
samo joj nije jasno zasto decu koju redovno vidja, koju izdrzava, koju ocigledno i voli - ne priznaje
ona se zbog toga oseca kao da su joj deca ljudi drugog reda

- - - - - - - - - -

drugarica iz mladosti.sa tipom je decenijama,on radi i zivi napolju,ali on je decu i priznao.i nije kupio stan :lol:

zanci nisu oni :lol:

u cemu je njegova odgovornost? on se ebao radi seksa,a ne radi pravljenja dece.mozda je ona pila tablete pa prestala,mozda je zelela da ga nahvata na trudnocu,pa se zaebala? danas bez limenih gaca ne smes ni seks da imas

- - - - - - - - - -

ti pricas o branki? :)

nije se ebao seksa radi
oni su bili u vezi 5godina pre nego sto je zatrudnela
vezu je krila jer je on vrsnjak njenog oca

ajde da razmisljamo do krajnosti
odraslo dete ima svoju porodicu, on je u godinama
npr kad bi se njemu nesto desilo, deca bi bila obezbedjena do punoletstva ili do kraja skolovanja..znaci do 26te godine
njegova plata na mestu na kome radi je oko desetak hiljada eu
tu platu, penziju ne bi npr nasledilo dete koje je odraslo
nije ozenjen da bi mogla da je nasledi zena
ona ne prica o braku uopste
samo joj nije jasno zasto decu koju redovno vidja, koju izdrzava, koju ocigledno i voli - ne priznaje
ona se zbog toga oseca kao da su joj deca ljudi drugog reda

- - - - - - - - - -

zanci nisu oni :lol:

Kako moze odraslo dete da nasledi penziju?

Ne znam kako da odgovorim na pitanje o prekidanju kontakta i to, ali u vezi ovog

zakon ne čeka oca da on shvati da su deca njegova, već utvrđuje mehanizam za to. Ako otac neće da prizna decu, majka može da podnese tužbu sudu za utvrđivanje očinstva u roku od godinu dana od kad je saznala da otac decu nije priznao, odnosno 10 godina od rođenja dece.

Ako propusti taj rok, deca takođe mogu podneti tu tužbu kasnije, bez obzira na rok.

To bi naravno uvek trebalo da se uradi čisto radi sigurnosti, jer iako ih on sad materijalno podržava, sutra može da se predomisli i prestane ili čak umre i tako ostaviti decu bez ikakve podrške... ali naravno, to je sad stvar njihovih odnosa.

upravo je u ovome problem
postavlja se kao da je davanje deci stvar njegove dobre volje
a nije
ako nisi navukao kondom i dozvolio si da ih napravis, oni su tvoja obaveza

Back