Nepristojno ponasanje u voznji

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
49.488
Citam temu jedne nase koleginice o nepristojnosti muskaraca i pitanje sta je s muskarcima, pa se setim kome se i zasto svira i odakle nestrpljenje. Svaki grad , delovi saobracajnica , pa i delovi grada imaju svoj nacin voznje koji je takav iz objektivnih razloga koje i zakon poznaje.
Dakle, sasvim je jasno da svako ko se ne prilagodi voznji na odredjenoj lokaciji smeta ostalim vozacima, a vrlo cesto i ugrozava saobracaj. Pristojnost nalaze, a zakon podrzava da se voznja prilagodi uslovima saobracaja. Sto bi trebalo da znaci da vozaci koji se ne prilagode su nepristojni i bezobrazni kada se ne obaziru na upozorenja drugih vozaca.
Tako su nam poznate grupe vozaca koji se ne obaziru na bilo kakava upozorenja koji inace voze odlicno ...

Da li znate koje su to grupe odlicnih vozaca kojima sviraju ovi nepristojni?

Citam temu jedne nase koleginice o nepristojnosti muskaraca i pitanje sta je s muskarcima, pa se setim kome se i zasto svira i odakle nestrpljenje. Svaki grad , delovi saobracajnica , pa i delovi grada imaju svoj nacin voznje koji je takav iz objektivnih razloga koje i zakon poznaje.
Dakle, sasvim je jasno da svako ko se ne prilagodi voznji na odredjenoj lokaciji smeta ostalim vozacima, a vrlo cesto i ugrozava saobracaj. Pristojnost nalaze, a zakon podrzava da se voznja prilagodi uslovima saobracaja. Sto bi trebalo da znaci da vozaci koji se ne prilagode su nepristojni i bezobrazni kada se ne obaziru na upozorenja drugih vozaca.
Tako su nam poznate grupe vozaca koji se ne obaziru na bilo kakava upozorenja koji inace voze odlicno ...

Moje skromno mišljenje(ne i kao vozača, jer vozim više od 20 godina), je da su upravo ti "lajavi" i nekulturni (koji psuju...) odlični vozači 🍄
Kad mi jedan na kružnom toku rekao: "ovco", nisam se odmah uvredila,odmah mi je palo na pamet da sam nešto zajeb.. a i bio je u pravu. Sad...kultura je već druga stvar.
Imam koleginicu koja kad vozi, uglavnom komentariše: "'ajde bre, debilu. Voziš k' o penzioner" :hahaha:
Možda je tužno, ali je istinito.

Poslednja izmena:

Ne znam sta znaci odlican vozac,za mene mozda deda koji vozi 40/h
Juce tu u kraju iza okuke ide lik suprotnom trakom meni u susret,nije glavna ulica pa nije ni podeljena u dve trake,svi tu opusteno vozimo ali takav kreten se ne radja,jedva me izbego oko 50/h smo isli iebo sam mu mamu

Не знам шта би требало да буде "одличан возач". У Београду, где су толике гужве, нема где да се покаже та изузетност.
Осим основних ствари, да се држи сопствене траке, пристојно одстојање до оног испред... Постоји нешто што се можда може назвати агресивност. На пример, колико неко сматра да је безбедан размак када улази у кружни ток. Или они који пролазе кроз семафор све док се не упали црвено.
Они који јуре такође постоје, и њих би требало кажњавати. Можда тај може да контролише себе, али не може да зна шта се осталима мота по глави.
Разни, који више користе телефоне него мигавце, пута тај који јурца - ето чеоног судара без проблема. Плус невезани, наравно...

Довољно добар је свако ко не омета околину и читав стигне где је кренуо.

Када будемо масовно пролазили кроз школе добре вожње, то ће моћи да поправи ствар. САТ је направио полигон у Суботишту, али то је један на целу Србију, премало. Треба да их постоји много више.
Колико нас је, у контролисаним условима, ишло 100 на сат и нагло закочило до нуле, на курсу вожње? Колико власника задње вуче је могло да проба то на леду... пре него што су у првој "проби" погодили бандеру, некога или други ауто?
Одличан је онај ко се сналази на мокром, клизавом и ко реагује брзо.

Замало да заборавим... Вреди понекад пустити и онога који нема предност, на пример оног који би да скрене лево, преко наше траке. Боље је да га пустимо, да се иза не направи колона. Можда нама треба лево скретање 100 метара после?

Back