Nepripadajući

Zasto taj iskonski poriv u coveku da nekome/necemu pripadaju?
I sta je sa onima koji se vecito osecaju da ne pripadaju do kraja nicemu?
Претпоставићу да је разлог томе што смо, пре свега, друштвена бића која зависе једна од других. Углавном.

Одређени људи траже неку врсту одобравања, потврде од других да би се осетили битним. Ако тога нема, онда су "небитни" .

Претпоставићу да је разлог томе што смо, пре свега, друштвена бића која зависе једна од других. Углавном.

Одређени људи траже неку врсту одобравања, потврде од других да би се осетили битним. Ако тога нема, онда су "небитни" .
pa ovo je tako Andricki sroceno da sam sav u brrrrr trncima mudrosti :)

Mislim da je odavno to pripadanje prevazidjeno. Ljudi se bore da budu samostalni pa ako se na tom putu zadrze sa nekim ok, ako ne opet sve u redu.
Није довољно бити самосталан као јединка у погледу преживљавања. Како ћеш живети без иједног пријатеља? Мислим, можеш, није то немогуће, само што доста људи жели да припада неком друштву.
Тако се ови клинци, па и старији и богати навлаче на дрогу. Жеља да буду кул, део те паукове мреже.

I to si rekao u Srbiji gde je kult pripadnosti npr. naciji, fudbalskom timu, partiji na vrhuncu.

Nije to pripadnost naciji, timu i partiji, to je pripadnost mogućnosti da se kroz neki, kao, patriotizam, fudbal i politiku uđe do uticaja i love. To što oni zaista osećaju pripadnost nečemu, to ti jasno govori da je tip sa severa bio vođa na jugu Partizanovom, da kako koja partija dođe na vlast svi pređu tamo, nema tu pripadnosti. :D

Ali, da, vole ljudi da pripadaju nečemu, valjda je tako lakše opravdati svrhu i postojanje, jer ako ih pitaš "šta si ti" ako nisu deo nečega, možda ne bi imali šta reći.

Zasto taj iskonski poriv u coveku da nekome/necemu pripadaju?
I sta je sa onima koji se vecito osecaju da ne pripadaju do kraja nicemu?
Nije fora u pripadnosti!
Ne pripadaš nikome, jer nikome nisi rob. Osim ukoliko na tako nešto ne pristaneš.
Fora je u deljenju! Podeliti život sa još nekom osobom, ukoliko imaš taj "poriv"!
Ja sam ubeđena da je samoća privilegija "odabranih, to jest retkih ljudi...dok se mnogi u tome samo zavaravaju!Ofc, ovo je samo moje skromno mišljenje.

Nije fora u pripadnosti!
Ne pripadaš nikome, jer nikome nisi rob. Osim ukoliko na tako nešto ne pristaneš.
Fora je u deljenju! Podeliti život sa još nekom osobom, ukoliko imaš taj "poriv"!
Ja sam ubeđena da je samoća privilegija "odabranih, to jest retkih ljudi...dok se mnogi u tome samo zavaravaju!Ofc, ovo je samo moje skromno mišljenje.
Sa jedne strane i jeste privilegija.

Sa jedne strane i jeste privilegija.
U čemu?
Jeste sve manje-više individualno, ali generalno možeš samo gušiti taj "poriv", sebe zavaravati da je lepo biti sam, ili uživati u samoći. Ti koji u samoći vide smisao i uživaju, nije im stalo da tragaju za ispunjenjem kroz drugu osobu. Ne bave se ICH!
Imam prijatelja koji je Monah. To je zaista retkost, jeste u neku ruku privilegija...dok, za nas obične smrtnike i ateiste, bog je u nama!Ljudima.

Privilegija je u nezavisnosti
Dobro.
Kupiš sebi doručak i podeliš ga sa drugom osobom, ili kupiš doručak samo za sebe,pa što bi reko moj kolega: "Slušaj... ako podelimo ovaj doručak, nećemo se najesti ni ja, ni ti. Zato bolje da ga pojedem sam" :hahaha:
Tako da nečega ćeš ostati sit, nečega gladan...stvar je samo u izboru!
Slažem se da sve ima svoju cenu, pitanje je samo koju si spreman platiti!

Poslednja izmena:
U čemu?
Jeste sve manje-više individualno, ali generalno možeš samo gušiti taj "poriv", sebe zavaravati da je lepo biti sam, ili uživati u samoći. Ti koji u samoći vide smisao i uživaju, nije im stalo da tragaju za ispunjenjem kroz drugu osobu. Ne bave se ICH!
Imam prijatelja koji je Monah. To je zaista retkost, jeste u neku ruku privilegija...dok, za nas obične smrtnike i ateiste, bog je u nama!Ljudima.

Vidi, onaj koji je sa drugim kompletan i u miru, to je jedan par rukava, a onaj koji je sam sa sobom kompletan i u miru, to je već novi nivo. Ne zna mnogo ljudi samostalno zaista biti srećno i funkcionisati. Pri čemu ne navodim da je sad nužno biti sam sam zatvoren u sobi bez ikakvog kontakta sa drugima.

Back