Neprijatnost prilikom ugodjavanja

dal vam je neprijatno kad vam zargonski receno neko titra jajca za novac koji ste dali ili ako ocekuje nesto od vas
ili vam pak prija taj osecaj
meni smeta...

Oooo kako da ne, kako da ne...
Titramo jajca da mušterija kupi što više i skuplje i da dodje opet
pa da gazda može da plati fuxu i nemački auto

To su principi NAJVIŠIH SVETSKIH STANDARDA
nemam pojma ko ih propisao, al jedan juče umro...

- - - - - - - - - -

Inače holivudski filmovi su napravili malu pometnju...

Naime za ljubaznu uslugu se daje - NAPOJNICA
a to može da vam da samo ozbiljna klijentela
sa druge strane gologuzija koja kaput proverava rukama i završava žvakanjem radi kontrole kvaliteta
takvi ne da nemaju za napojnicu nego nemaju ni za ižvakan kaput mada čitav pre njihovog "gledanja"

isto se ponašaju i naši tomato turisti u Grčku
koliko para imaju govori činjenica da je Ceca tamo prodala 20 karata prošlo leto
evo pre neki dan 3 dana u Bugarsku krc-krcato...
Bugari imaju bolji standard od naše tomato gologuzije
takvi ne daju napojnicu
to holivud napravio rusvaj
a i ona fora da žene i deca prvo napuštaju brod koji tone...
Ma kakvi - muškarci izbace rodjenu ženu i decu iz čamca da oni udju, mislim pravo jačeg...

Tako da vam to dodje isto i u firmama
u slučaju zemljotresa radnju ne napušta prvo regionalni menadžer, pa menadžer sektora, pa menadžer nabavke, pa menadžer prodaje pa radnici...
nego brate ko je jači - o opstanku vrste se radi pa zato

Poslednja izmena:
Ako već dajem pare volim dobar tretman.U čačanskoj robnoj kući ima jedna radnja obuće,odma' desno od ulaza...Gazda a potom i sve radnice su me kupili ljubaznošću iako prvi put ništa nisam kupio.Oduševilo me je što hoće da saslušaju a ne ono:"Ovo ti je sada na popustu/to je sada moderno/to se tako nosi/a što ti se ne sviđa/a ipak probaj"...Ne.Saslušaju šta želim,upute me ako tako nešto imaju,puste da na miru odaberem,odgovore ako ih nešto pitam i to je to.Radnja nije najveća niti najopremljenija al' već 6/7 godina unazad najviše volim tu da ostavim pare i nije mi problem da dođem iz Kraljeva.

Ovo je već reklama ali apsolutno zaslužena.

Ako već dajem pare volim dobar tretman.U čačanskoj robnoj kući ima jedna radnja obuće,odma' desno od ulaza...Gazda a potom i sve radnice su me kupili ljubaznošću iako prvi put ništa nisam kupio.Oduševilo me je što hoće da saslušaju a ne ono:"Ovo ti je sada na popustu/to je sada moderno/to se tako nosi/a što ti se ne sviđa/a ipak probaj"...Ne.Saslušaju šta želim,upute me ako tako nešto imaju,puste da na miru odaberem,odgovore ako ih nešto pitam i to je to.Radnja nije najveća niti najopremljenija al' već 6/7 godina unazad najviše volim tu da ostavim pare i nije mi problem da dođem iz Kraljeva.

Ovo je već reklama ali apsolutno zaslužena.

pošteno

Secam se samo situacije kad smo u jednom gradu seli u neki fensi restoran samo na pice. Tamo je bilo jedno 20 konobara u vrsti, restoran skoro prazan, i oni se rastrcali oko nas privlacili nam stolice u polusedu, obracali se sablonski ljubazno, posle se opet vratili u vrstu. Sve vreme je bilo neprijatno sto oni tako robotizovani stoje i cekaju dugme da se rastrce. Posle je na racunu pisalo da se na cenu, 20% placalo za njih tj. usluzivanje.

Back