Neprijatne situacije

Pre nekoliko dana odem zbog nekog posla kod svoje tetke (mada bi po godinama mogla da mi bude sestra) i kod teče, oni me pozovu na kafu, sednemo, počnemo da pričamo. Naravno, upitam je kako je u njenoj propaloj-još uvek društvenoj-ne zna se čijoj firmi. Ona reče da je plata oko 20 000 din, da često rade prekovremeno, da im ne uplaćuju doprinose, da su knjižice overavali bog-će-ga-znati kako, ali da sada neće ni da im overe knjižice, da je bila godinu dana na bolovanju, bez plate, bez naknade za bolovanje...
Onda pređosmo na drugu temu, kako ovo, kako ono...U jednom momentu, u šali, ona reče u dijalogu sa svojim mužem
"...još samo i to, pa mogu i da te promenim..."
na šta on, takože u nekoj polušali, ali preglasno i previše oholo uzviknu

"Otišla bi ti davno, pi.zda ti materina, da si našla nekog ko će ljebom da te 'rani !"

Bilo mi je neprijatno, i nisam znao šta bih tu trebao da kažem, ni kako da regujem, ni da li treba da se mešam, ni da li treba da pružim verbalnu podršku teti, niti mi je nešto duhovito padalo na pamet, nešto čime bih umanjio neprijatnost situacije i približio je šali, a udaljio od bezosećajne demonstracije dominantnosti.

Kako vi reagujete u situacijama kad jedno od bračnih drugova pred vama demonstrira dominaciju nad onim drugim?
Kako biste reagovali u pomenutoj situaciji?

E,a kako oni to "lebom rane" svoje zene?
Ova moja ni ne jede hleb:rumenko:

Back