Neprihvatljivo cepanje Vojvodine

Vojvodinu treba razbiti na manje delove

• Ukupno glasova
    59
  • Anketa je zatvorena .
Preterujes.

Objasni mi samo kako to vi nama placate struju? :confused: Nemojte da se zanosite,ako ne dolazite u kontakt sa ljudima ispod Save i Dunava. Ako su vam ''civilizacijske tekovine'' (u vas pojedinaca koje vidim na forumu) drugi naziv za nacisticke parole (Dinaroidi go home i slicno) i netoleranciju prema ljudima koji ne dele misljenje sa vama onda nam stvarno ne trebate da nas kocite ;) Pokrajina koja se dici razlicitostima a koja istovremeno ima zbog toga i frustracije medju pojedincima koji u njoj zive jesu indikator nezdravog drustva,nista zdravijeg od onog ispod Save i Dunava.

Prvo, ovo o Dinaroidima nisam napisao ja. A što se struje tiče, proveri koliki je procenat naplate struje u Srbiji, a koliki u Vojvodini. Neko pokriva to što ste vi rešili da nemate para za struju. A onaj ko reši da neće da plaća, taj više ni ne štedi, pa sve dugmiće odvrće do kraja. Vidi koliko duguju za struju u Nišu. A to što mislim da smo iznad Dunava civilzovaniji od vas, ebiga, to je moj stav koji niko neće moći da izmeni. Pozdrav!:bye:

Lose ti iskustvo ili lazes.

Ni jedan Vojvodjan nece reci da je Srbijanac.

Jesi li bas siguran?

Upoznacu te sa nekoliko deklarisanih Srbijanaca iz Kovina,Deliblata,Bele Crkve,Vrsca i Panceva i iz meni dragog Bavanista.

Zasto je toliko strasno ako neki Vojvodjanin kaze da je Srbijanac? Ako je to za tebe uvreda,to je tvoj problem. :whistling:

Poslednja izmena:
Prvo, ovo o Dinaroidima nisam napisao ja. A što se struje tiče, proveri koliki je procenat naplate struje u Srbiji, a koliki u Vojvodini. Neko pokriva to što ste vi rešili da nemate para za struju. A onaj ko reši da neće da plaća, taj više ni ne štedi, pa sve dugmiće odvrće do kraja. Vidi koliko duguju za struju u Nišu. A to što mislim da smo iznad Dunava civilzovaniji od vas, ebiga, to je moj stav koji niko neće moći da izmeni. Pozdrav!:bye:

Ni ne pokusavam. Gledam da se klonim ljudi poput tebe i takve vrste ''civilizovanosti'' koja drugacije od sebe salje na prvi voz u jednom pravcu :ok: (Vojvodjani jesu civilizovani,ali ne tako kao ti).

I jos nesto : ne znam zasto pokusavas da kroz procenat naplate struje dokazes da Vojvodjani Nislijama placaju struju :roll: Vi placate onoliko koliko vas duze,a Nislije ne placaju nikako,pa im seku struju. Rec je o samosvesti i principima.

Da razbijes predrasude o Centralnoj Srbiji - svakako ti savetujem da je obidjes,s obzirom na to da mi se cini da ne znas kako ljudi zive ovde. ''Vasih'' para ovde nema,nikada ih nije ni bilo.

Ni ne pokusavam. Gledam da se klonim ljudi poput tebe i takve vrste ''civilizovanosti'' koja drugacije od sebe salje na prvi voz u jednom pravcu :ok: (Vojvodjani jesu civilizovani,ali ne tako kao ti).

I jos nesto : ne znam zasto pokusavas da kroz procenat naplate struje dokazes da Vojvodjani Nislijama placaju struju :roll: Vi placate onoliko koliko vas duze,a Nislije ne placaju nikako,pa im seku struju. Rec je o samosvesti i principima.

Da razbijes predrasude o Centralnoj Srbiji - svakako ti savetujem da je obidjes,s obzirom na to da mi se cini da ne znas kako ljudi zive ovde. ''Vasih'' para ovde nema,nikada ih nije ni bilo.

Brate pusti nacisticko gomno nek crkne u svojoj cauri od mrznje. Nishta on to ne zna shto ti njemu pricha.Ne znam samo kako mu nije ispod chasti da dolazi na ovaj forum i pricha sa necivilizovanima kao shto smo mi:think: Ja vala ne bih:mrgreen:

Nemoj Gedzo da zaboravis da se od Srbije nije odvojio samo onaj koji to nije zeleo....

I nemoj da smetnes sa uma da su u Vojvodini unitaristi jedino ovi iz zadnje, 10. ofanzive...

Ostali su separatisti, cak i Srbi....U OGROMNOM procentu....

Kada bude referendum o ocepljenju shvatices nesto sto sada vama nacionalistima je neshvatljivo.

Bla, bla, bla....

Vojvodjani su oslobodili Trst (Petar Drapsin), Vojvodjani su se najvise borili u zadnjem ratu, Vojvoddjani su najuspesniji sportisti Srbije...

Vojvodjani (Sremci) su krenuli da oslobadjaju Bosnu dok su Drazinovci kapitulirali....

Budite ubedjeni da ste nesto, a niste nista...

Lose ti iskustvo ili lazes.

Ni jedan Vojvodjan nece reci da je Srbijanac.

Koja gomila gluposti ,

i oveme treba jedna lopata

Види се да ти је познавање историје шупље. Ти људи које је повео Чарнојевић, на челу са самим Чарнојевићем, насељени су по Славонији око Пакраца и северној Мађарској, око Будима, Сентандреје, Ваца, Коморана, а остатак у крајеве око Арада и Муреша у Румунији јер аустријске власти нису дозволиле гомилање Срба на једном месту, а Бачка и Срем су већ били насељени Србима (Банат је у време Сеобе још био под Турцима).

Једина сеоба за време Турака која се догодила у Војводину је сеоба под патријархом Арсенијем 4. Јовановићем - Шакабентом, али убрзо након ње се догодила и сеоба Срба из Војводине, за Русију. Многи заборављају да аустријске власти нису расрбљавале Срем, Банат и Бачку само масовном колонизацијом Немаца, Мађара и других народа, већ и исељавањем Срба из тих крајева. Постојале су две сеобе Срба из Војводине за Русију (данашња Украјина) и тамо још увек постоје села која су Срби назвали по градовима одакле су дошли: Панчево, Бечкерек, Суботица, Вуковар, Кикинда итд.

Mala ispravka Čarnojević je za 200.000 zlatnih dukata otkupio
zemlju(imanje od neki propali grof) oko Dalja do Osjeka do Vukovara i Baranju
patrijašija je u Dalju bila

Jesi li bas siguran?

Upoznacu te sa nekoliko deklarisanih Srbijanaca iz Kovina,Deliblata,Bele Crkve,Vrsca i Panceva i iz meni dragog Bavanista.

Zasto je toliko strasno ako neki Vojvodjanin kaze da je Srbijanac? Ako je to za tebe uvreda,to je tvoj problem. :whistling:

Ја мислим да неко треба под хитно треба да окачи темо о томе , ( мада мислим да је већ била) . нема бре никаквих Србијанаца . Има само Срба .

КО је Србијанац , није Србин . Оканите се тих подвала још из времена АустроУгарске . То и јесте био циљ . Све веће поделе .

Kad sam video da si sa Elite, sve mi je bilo jasno.

Elita je ultradesni, fasisticki forum.

Hahaaha,a sa kog si ti foruma iskochio sa svojim ultrafasistickim stavovima zivo me interesuje? Jel se ti pravish da si retardiran ili stvarno jesi? Na kraju krajeva ovo je SRPSKI forum,a ti ovom narodu ne pripadash, pa bi bilo lepo(ako imash gram chasti u shta chisto sumnjam) da odhebesh lepo i idesh na forum tvog naroda "Bojbodjana":hahaha:.

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je da za njegovu stranku nije prihvatljivo nikakvo "cepanje Vojvodine" u budućem procesu regionalizacije Srbije.

Kostreš je za novosadski Dnevnik izjavio da za LSV neće biti prihvatljive ideje o podeli Vojvodine na "veštačke regije", kao ni ideja o "pripajanju" Pančeva Beogradu, niti eventualno formiranje manjinskih nacionalnih teritorijalnih autonomija na severu pokrajine.
"Sve takve ideje ćemo saseći u korenu, jer za nas nije prihvatljivo nikakvo cepanje Vojvodine, iako je takvih pokušaja već bilo", poručio je Kostreš.
Dodao je da statut Vojvodine ne sme da bude "skrajnut zbog najave ustavnih promena" i ocenio da će proces promene ustava i formulisanja modela regionalizacije biti "dug i mučan".
On je pozdravio inicijative za decentralizacijom i regionalizacijom koje dolaze i iz drugih delova Srbije, a ne samo iz Vojvodine.

У принципу сам за то да се множимо а не да се делимо, па сам гласао "НЕ". Али ако они цепају Србију, треба цепати Војводину и припајати Београдском пашалуку шта год се може.

Bla, bla, bla....

Vojvodjani su oslobodili Trst (Petar Drapsin), Vojvodjani su se najvise borili u zadnjem ratu, Vojvoddjani su najuspesniji sportisti Srbije...

Vojvodjani (Sremci) su krenuli da oslobadjaju Bosnu dok su Drazinovci kapitulirali....

Budite ubedjeni da ste nesto, a niste nista...

Да ли си свестан колико је болесна та твоја логика. То што тражиш за себе, мораш омогућити и другима. Где је онда крај цепкању ? Зашто, рецимо, Банат као део Војводине не би тој Војводини урадио оно, што Војводина као део Србије, жели да уради Србији. Зашто се било која општина у Банату не би одвојила од Баната ако се Банат одваја од Војводине а Војводина од Србије. Где је крај тој болесној и опасној идеји ?
Да ли ће бити крај, када тата (микро-локал-патриота) каже мами и деци да је он економски (итд.) најјачи, да не жели да га више израбљују, да хоће да се осамостали, да хоће свој новчаник у свом џепу, свој ваздух у својим плућима.... Боже сачувај !
Па да ли си свестан да су сво зло на овим просторима доносили они који су растурали и цепали државу а не они који су је бранили.
Ти и такви као ти сте опасни. То је доказала и ближа и даља историја.
Ти и такви као ти сте доказ да ова држава и власт нису нормални. Знаћу да су нормални онда када тебе и такве снађе судбина "таквих" у Северној Ирској, Баскији, Каталонији, Корзици, Новом Мексику, Тексасу, Чеченији,.... итд.итд.
Ти и такви као ти, или немате мозга, или имате интереса да сејете раздор међу људима.
Ти и такви као ти, љута сте рана на телу ове напаћене Србије а на љуту рану иде љути лек.
Доктора тренутно не видим, ал` знам да ће доћи.
:zag:

Да ли си свестан колико је болесна та твоја логика. То што тражиш за себе, мораш омогућити и другима. Где је онда крај цепкању ? Зашто, рецимо, Банат као део Војводине не би тој Војводини урадио оно, што Војводина као део Србије, жели да уради Србији. Зашто се било која општина у Банату не би одвојила од Баната ако се Банат одваја од Војводине а Војводина од Србије. Где је крај тој болесној и опасној идеји ?
Да ли ће бити крај, када тата (микро-локал-патриота) каже мами и деци да је он економски (итд.) најјачи, да не жели да га више израбљују, да хоће да се осамостали, да хоће свој новчаник у свом џепу, свој ваздух у својим плућима.... Боже сачувај !
Па да ли си свестан да су сво зло на овим просторима доносили они који су растурали и цепали државу а не они који су је бранили.
Ти и такви као ти сте опасни. То је доказала и ближа и даља историја.
Ти и такви као ти сте доказ да ова држава и власт нису нормални. Знаћу да су нормални онда када тебе и такве снађе судбина "таквих" у Северној Ирској, Баскији, Каталонији, Корзици, Новом Мексику, Тексасу, Чеченији,.... итд.итд.
Ти и такви као ти, или немате мозга, или имате интереса да сејете раздор међу људима.
Ти и такви као ти, љута сте рана на телу ове напаћене Србије а на љуту рану иде љути лек.
Доктора тренутно не видим, ал` знам да ће доћи.
:zag:

DOKTORE MOŽE STETOSKOP?
cp4_1k_big.jpg

ako cepamo srbiju cepajmo i vojvodinu

ili jedinstvena srbija

ili ako cete regione onda i vojvodina treba da se razjedini ;)

u oba slucaja autonomastvo ce jos da oslabi :)

Vojvodinu su u 19. veku povepali Madjari jer je to bilo u njihovom interesu, a protiv interesu stanovništva Vojvodine, koje su najvećma činili baš Srbi. Ponovno cepanje Vojvodine je opet rad protiv stanovnika Vojvodine koje oopet, najvećma, čive naš Srbi. Mislite o tome :P

Back