Neprestano kukanje

__Stela___

Domaćin
Poruka
3.752
Da li vas nerviraju osobe koje stalno kukaju? Da li ih imate u svom okruzenju? Uvijek se nesto njima lose desava, uvijek je samo oni imaju problem i njihov problem je najveci.

Imam drugaricu koja se tako ponasa, svaka kafa se pretvori u njenu kuknjavu, uvijek nadje neki razlog, i onda mene stavlja u situaciju da ju ubjedjujem da nije tako. Mene je to pocelo toliko da smara da sam pocela da izbjegavam kafe s njom. Kuka na izgled, na ispite, profesore, kolege, svi su negativni prema njoj i svi njoj hoce lose.

Nerviraju me osobe koje pricaju samo o negativnim stvarima, koje nikad ni u cemu ne vide nista pozitivno. Ok, znam za onu izreku da je pesimista optimista sa iskustvom, ali pored ovoliko crnila oko nas trebalo bi da nadjemo i nesto pozitivno.

Poslednja izmena:
Ovo nije istina. Rodiš se ili kao optimista ili kao pesimista. Ili realista.:lol:
Ja ne bih mogla da živim sa crnim mislima. Nabacim ružičaste naočare i pičim.
A energetskim vampirima pumpam optimizam koliko mogu. Kad se iscrpim, sklonim se od njih dok ne napunim baterije pa Jovo nanovo...

Evo, sad sam prepravila, onako je ispalo kao da ja tako mislim. Htjela sam reci da znam da postoji ta izreka. To za energetske vampire si upravu, samo sto se ja poslije njih osjecam iscrpljeno.

Da li vas nerviraju osobe koje stalno kukaju? Da li ih imate u svom okruzenju? Uvijek se nesto njima lose desava, uvijek je samo oni imaju problem i njihov problem je najveci.

Imam drugaricu koja se tako ponasa, svaka kafa se pretvori u njenu kuknjavu, uvijek nadje neki razlog, i onda mene stavlja u situaciju da ju ubjedjujem da nije tako. Mene je to pocelo toliko da smara da sam pocela da izbjegavam kafe s njom. Kuka na izgled, na ispite, profesore, kolege, svi su negativni prema njoj i svi njoj hoce lose.

Nerviraju me osobe koje pricaju samo o negativnim stvarima, koje nikad ni u cemu ne vide nista pozitivno. Ok, znam za onu izreku da je pesimista optimista sa iskustvom, ali pored ovoliko crnila oko nas trebalo bi da nadjemo i nesto pozitivno.

А видиш мене баш суптротно невирају особе које ништа не дотиче....све им равно до Косова...само ако не гори њима под гузицом...

А то што кажеш да мисли да су сви негативни према њој и хоће јој лоше...и то је у доброј мери оправдано...Људи у Србији су јако постали злобни, завидни,халави...ваљда нас је ова немаштина учинила таквима...

Посаветуј своју другарицу да под хитно нађе неки хоби... Само неко то не буде пијанчење, фарма, велики брат и сл.....

А видиш мене баш суптротно невирају особе које ништа не дотиче....све им равно до Косова...само ако не гори њима под гузицом...

А то што кажеш да мисли да су сви негативни према њој и хоће јој лоше...и то је у доброј мери оправдано...Људи у Србији су јако постали злобни, завидни,халави...ваљда нас је ова немаштина учинила таквима...

Посаветуј своју другарицу да под хитно нађе неки хоби... Само неко то не буде пијанчење, фарма, велики брат и сл.....

To je vec druga krajnost. Jedno je da te nista ne dotice, a drugo je kad sve shvatas kao urotu protiv sebe.

Evo, recimo, primjer za to da su svi negativni prema njoj. Neko ju je u prolazu ruzno pogledao. Sigurno taj neko ima nesto protiv nje, iako je to neko nepoznat. Prolazi prepunom ulicom, pjesacka zona, i misli da ljudi sapucu o njoj i da ju ogovaraju. Sjedi na klupi, prolaze neki ljudi, uhvati dio razgovora u kojem cuje "ima 25 godina" i odmah kaze sigurno su o njoj razgovarali, eto, kakvi su ljudi danas i krene u kuknjavu. Ja joj kazem da ko zna o cemu su ljudi pricali pa si uhvatila dio, otkud neko zna koliko ti tacno godina imas. I zasto uopste mislis da si ti toliko bitna ljudima da bi svi samo o tebi pricali i to nepoznati ljudi. Ali, ne vrijedi, ona i dalje po starom, a meni je vise dosadilo da me stavlja u tu poziciju da moram da ju ubjedjujem da nije tako.

To je vec druga krajnost. Jedno je da te nista ne dotice, a drugo je kad sve shvatas kao urotu protiv sebe.

Evo, recimo, primjer za to da su svi negativni prema njoj. Neko ju je u prolazu ruzno pogledao. Sigurno taj neko ima nesto protiv nje, iako je to neko nepoznat. Prolazi prepunom ulicom, pjesacka zona, i misli da ljudi sapucu o njoj i da ju ogovaraju. Sjedi na klupi, prolaze neki ljudi, uhvati dio razgovora u kojem cuje "ima 25 godina" i odmah kaze sigurno su o njoj razgovarali, eto, kakvi su ljudi danas i krene u kuknjavu. Ja joj kazem da ko zna o cemu su ljudi pricali pa si uhvatila dio, otkud neko zna koliko ti tacno godina imas. I zasto uopste mislis da si ti toliko bitna ljudima da bi svi samo o tebi pricali i to nepoznati ljudi. Ali, ne vrijedi, ona i dalje po starom, a meni je vise dosadilo da me stavlja u tu poziciju da moram da ju ubjedjujem da nije tako.

paranoja
treba joj stručna pomoć

Очигледно има проблем...а ми живимо у тако "модерном про европском" друштву да је и дан данас срамота отићи код психолога и попричати о проблему...

Очигледно има проблем...а ми живимо у тако "модерном про европском" друштву да је и дан данас срамота отићи код психолога и попричати о проблему...

U pravu si.
Nego, temu nisam otvorila zbog nje, to je samo jedan od primjera, vec zbog kukanja uopsteno.
Ima i onih koji stalno kukaju da ih nesto boli, prodje jedna bolest, naidje druga, pa onda onih koji stalno kukaju kako nemaju para, a pri tom to i nije istina, ali da li se boje da ce im neko traziti ili koji je razlog njihove kuknjave, ne znam, zatim onih koji stalno kukaju kako puno rade, niko drugi nista ne radi, samo oni rade i mnogo drugih primjera...

Nerviraju me samo osobe koje kukaju i ništa ne rade po tom pitanju... čak i kad im predložiš rešenje, uvrede se... i naravno nastavljaju da kukaju, i za svako rešenje nađu problem... debili...

to lici na maniju gonjenja.

Da ta tvoja drugarica je u paranoji....ja imam taj problem da mi se odrećene osobe, žale i kukaju na svoj život, a realno po meni fino napreduju u životu...i onda me pozovu na kafu da se saltko izjadamo jer i ja kao nešto provučem i svoj problem.....bude ona,rečenica dođi biće ti malo lakše..ja dođem i ne progovorim ni reč, klimam glavom i razmišljam koju ohrabrujuću reč da kažem, ali ne mogu ni to, prosto ne stižem ni da udahnem vazduh od brzine priče i ne obaziranja na mene, *** žena drži monolog,....kažem sebi i ovoga puta si bila Recyle Bin

Bilo je nekoliko osoba u mom zivotu koje sam naivno preozbiljno shvatala u njihovoj kuknjavi, zeleci da pomogmem...a onda se ispostavilo da oni toliko vole svoje guzice da su i moja deca koju sam rodila bila (njima) nebitna, samo da bi dobili ono sto njih usrecuje! To je bio momenat kad su precrtani i sada figuriraju u mom zivotu kao statisti - volonteri!!! :D Ne slusam ih kad pricaju o kobajagi dramama, a konverzacija se svodi na pricu o vremenu i travi u mom dvoristu! Moje granice tolerancije su predaleko, ali kad ih neko nagazi i pri tom zloupotrebi, rizikuje da postane samo obris nekog tamo coveka, u nekom tamo vremenu.
Tacno je da iscrpljuju coveka jer su pijavice bez mere. Zaobilazite takve (ako je moguce), lepse cete se osecati.

Не кукам!
Моје су чаше увек пуне(ајд, макар полупуне :hahaha:), моји су проблеми решиви, моја су јутра ведра и дани сунчани!
Немам туробних познаника, да ли зато што такви избегавају оптимисте, или их ја на неки несветан начин мимоилазим.
Жена ми је слична и мислим да бих тешко живео са особом сумрачног карактера, а деца... Па јел треба уопште и да спомињем!!!
И једна занимација, с моје стране, за неког ко се бави, или је професионални психолог, да ли је ико утврдио јесу ли, рецимо, прворођена деца(тај сам!)чешће и више оптимисти од своје браће и сестара који су накнадно закмечали на овом свету?
Мсм да има подлогу, отприлике оно, дете љубави, проблема нема, а ако их и буде стићи ће касније,мајка је срећна, мозак емитује ендорфине, ови протрче кроз постељицу и наравно потпомогну развој коре великог мозга у оним подручјима где се у одраслом човеку лакше и више јављају пријатна осећања, исти емитују ендорфине у детету и ...
Ето малог, па великог оптимисте.
И да, наравно да сам још од малена знао да сам оптимиста, али најубедљивију похвалу добио сам, тако, са око 21-22 годину, у кревету, цигарета после, прича о дану који је протутњао и девојка која ми је, у једном тренутку рекла: ,,БоКте, ти имаш баш лековити оптимизам!".

Ovo nije istina. Rodiš se ili kao optimista ili kao pesimista. Ili realista.:lol:
Ja ne bih mogla da živim sa crnim mislima. Nabacim ružičaste naočare i pičim.
A energetskim vampirima pumpam optimizam koliko mogu. Kad se iscrpim, sklonim se od njih dok ne napunim baterije pa Jovo nanovo...

I ja sam optimistica i to je točno što kažeš. No, ne ide uvijek baš tako. U životu zna biti toliko teško, da 'pocrniš' od toga

stela tacno znam na sta mislis ;)
i pravo da ti kazem ne mogu ni da razmisljam o tome,ja bezim od toga
pre neku godinu sam odlucila da budem srecna do kraja zivota,i radim sve da bude tako sto znaci te kukulele price iskljucujem iz svog zivota i pre nego sto su pocele

A sta kao znas i nekog ko ne kuka:lol:al sad sam se zabrino kad neko bezi istripovano kao on je do jaja pozitivan..pa da im ovi ne kvare karmu:lol:

A sta kao znas i nekog ko ne kuka:lol:al sad sam se zabrino kad neko bezi istripovano kao on je do jaja pozitivan..pa da im ovi ne kvare karmu:lol:

Ne znam, ali vecina ih ne kuka stalno. I ti sto su istripovano pozitivni ma sta da im se desava u zivotu su druga krajnost.
Jedno je pozaliti se na nesto, reci sta te muci, a drugo je kad se cijeli razgovor i to svaki put pretvori u neciju kuknjavu, a tebe uvijek stavi u poziciju tjesitelja (pri tom nije ni vazno da li ti mozda imas neki problem jer je njihov uvijek bitniji), a ti vidis da tvoji savjeti nikako ne dopiru do te osobe, da takve osobe jedostavno vole da kukaju, prodje jedan razlog, izmisle novi. Bitno da je samo njima uvijek tesko.

znam,razumem te..ok je da mi se neko pozali,prosto to je sve ljudski,ali postoje tipovi ljudi koji kad su u losem stanju onda im je prosto krivo sto si ti dobro pa konstatno opterecuju druge i time se negde osecaju bolje..al ne zbog resenja svog problema nego sto je presija podeljena na ostatak zajednice..to je sebicno..
ja ne mogu tako,ako neko ne moze da mi konkretno pomogne,ne zelim ni da ga opterecujem

Ne znam, ali vecina ih ne kuka stalno. I ti sto su istripovano pozitivni ma sta da im se desava u zivotu su druga krajnost.
Jedno je pozaliti se na nesto, reci sta te muci, a drugo je kad se cijeli razgovor i to svaki put pretvori u neciju kuknjavu, a tebe uvijek stavi u poziciju tjesitelja (pri tom nije ni vazno da li ti mozda imas neki problem jer je njihov uvijek bitniji), a ti vidis da tvoji savjeti nikako ne dopiru do te osobe, da takve osobe jedostavno vole da kukaju, prodje jedan razlog, izmisle novi. Bitno da je samo njima uvijek tesko.

Pa kapiram te sve je to tacno i mnogo imam takvih oko sebe..i znas sta se desava onda..dam im ja savet al se nekako usput popishmane pa odjednom kao znaju pravo resenje..onda cak dodje i do svadje i bolje im je:lol:

izvini ali ja mislim da ta tvoja drugarica ima maniju proganjanja,da je paranoik zesci..

uf.... mene to strasno opterecuje. uredu mi je ako drugarica ima problem pa odemo na kafu da mi se iskuka, ili ja njoj. ali ako je nekome jedna jedina i konstantna tema kukanje,...onda ajoj,..to opterecuje i trosi moju energiju. ne hvala.

Back