Nepremostiv problem u vezi

I'm from Sweden and here everyone removes their shows, and for a good reason. I don't understand why you would want to drag in all the shit that's out on the pavement; dog shit, spit, cigarette buds, puke w/e into your own home. And perhaps you have small children that's crawling around in it down there, no I don't think it makes any sense to do that

i do and all my friends houses take their shoes off inside xD (here in canada)

I can honestly tell you that, outside of America, I don't know of any industrial country where taking your shoes off indoors ISN'T customary. I'm Swedish, but I've traveled extensively all over the world, and the shoe thing would seem to be a uniquely American tradition. I remember once when I had some American relatives over to visit me, and they stepped right in and walked over my expensive Persian carpets with their muddy boots. I was like, WTF are you doing??? And they had no idea.

I lived in Minnesota for 12 years of my total 17, and in Minnesota it was always expected that you should take your shoes off. I never wore my shoes inside my own house, because my mother would yell at me if I did >< and every time I went to a friend's house, or to visit family, or to someone's house for dinner, or even while taking tours of houses that were for sale, it was just always assumed that everyone would take their shoes off. I don't know why, that's just how it is. It's polite.

Toliko o "turskom seljačkom" običaju. Ovi tzv. "liberali" skoro uvek ispadaju glupi, jer su neobrazovani i hvataju se za neke stereotipe koje su "čuli negde od nekog i zazvučalo im je kul".

Nezavisno od toga koliko je pušenje nezdravo, svako ima pravo da odluči hoće li se trovati ili neće, hoće li pretvoriti u dim pola svoje ili nečije plate, hoće li rizikovati razoreno zdravlje naročito ako je pasionirani konzument nikotina savijenog u rolnicu.
Nije to poenta.
Poenta je pogled na stvari iz jednog unutrašnjeg oštrog ugla. Na prvi pogled ne tako bitno ali ipak nešto što može na duže staze da postane nepremostiv problem i da razori jednu vezu ili brak.
Naime, moja prijateljica puši dve pakle dnevno a udata je za tipa koji ne puši, nikada nije pušio i mrzi duvan! Zamislie taj atak na čulo mirisa kada njegova žena pred spavanje sprži još dve pljuge u cugu i ode da legne pored njega. Da mu nisam u koži.
Pitanje za vas je dokle biste vi išli da rešite ovaj problem recimo da se nađete u sličnoj situaciji da imate utisak da ste zagnjurili glavu u tapacirani separe disko kluba kad zagrlite voljeno biće? Da li bi rekli: smrde ti na duvan majca, kosa i usta daj idi se dovedi u red pre spavanja!
Ili bi tiho patili gušeći se u bezuslovnoj ljubavi prema partneru pušaču?!
Da li bi ikada izabrali takvog partnera za trajnu vezu, partnera koji vam inače odgovara u svemu i koji poseduje sve one osobine koje cenite kod neke osobe?
Da li biste vi reagovali po sistemu ako ne mogu da ga pobedim onda ću mu se pridružiti i odali se uživanju u nikotinu?
Možda bi probali da ga pošaljete na odvikavanje i uradili sve što je u vašoj moći da on/ona prestane da puši, samo da bi sačuvali vaš odnos?
Ili bi jednostavno otišli iz takve veze preplivavši za minut i 15 stotinki kraul do čistog vazduha?

prestala bih da pušim... ne bi bilo prvi put.
smeta i meni, kamoli nepušaču.
tu nema dvojbe koga/šta bih izabrala.

A kako su se uopste spojili?
Ja sam bila pusac od dve kutije dnevno, a mm antipusac u vreme kad smo se upoznali i nije pravio problem, niti je trazio da ostavim duvan.
Da mu je smetalo, verovatno se nikad ne bismo ni smuvali.
Posle deset godina sam iz svojih razloga ostavila duvan, i OK.
Veca je bila moja potreba za duvanom nego njegova odbojnost.

S druge strane on je toliki protivnik alkohola da mi ne bi presao preko pijanstva ni u kom slucaju, a ovako kad povremeno nesto popijem nekim specijalnim povodom, ne kaze nista, ali znam sta misli i osecam se kao kriminalac.

Ne verujem u to da se neko tek posle par godina setio da mu smeta duvan, drugi su to razlozi...
Razlozi su opravdani ili ne, tek nije njihov odnos naš problem. Zreli su ljudi, rešiće to sami.
Pitanja su išla u pravcu ličnog iskustva ili eventualne dileme oko izbora. I vašeg stava o partneru koji konzumira duvan toliko pasionirano da ga je nemoguće izluftirati....
Inače, na početku veze kad su ljudi zaljubljeni jedno u drugo, obično im ne smeta ništa jer vide samo ono što hoće da vide.
Kasnije se ta slika iskristališe, u početku je sve obojeno samo strastima i emocijama.

Nezavisno od toga koliko je pušenje nezdravo, svako ima pravo da odluči hoće li se trovati ili neće, hoće li pretvoriti u dim pola svoje ili nečije plate, hoće li rizikovati razoreno zdravlje naročito ako je pasionirani konzument nikotina savijenog u rolnicu.
Nije to poenta.
Poenta je pogled na stvari iz jednog unutrašnjeg oštrog ugla. Na prvi pogled ne tako bitno ali ipak nešto što može na duže staze da postane nepremostiv problem i da razori jednu vezu ili brak.
Naime, moja prijateljica puši dve pakle dnevno a udata je za tipa koji ne puši, nikada nije pušio i mrzi duvan! Zamislie taj atak na čulo mirisa kada njegova žena pred spavanje sprži još dve pljuge u cugu i ode da legne pored njega. Da mu nisam u koži.
Pitanje za vas je dokle biste vi išli da rešite ovaj problem recimo da se nađete u sličnoj situaciji da imate utisak da ste zagnjurili glavu u tapacirani separe disko kluba kad zagrlite voljeno biće? Da li bi rekli: smrde ti na duvan majca, kosa i usta daj idi se dovedi u red pre spavanja!
Da li bi ikada izabrali takvog partnera za trajnu vezu, partnera koji vam inače odgovara u svemu i koji poseduje sve one osobine koje cenite kod neke osobe?
Da li biste vi reagovali po sistemu ako ne mogu da ga pobedim onda ću mu se pridružiti i odali se uživanju u nikotinu?
Možda bi probali da ga pošaljete na odvikavanje i uradili sve što je u vašoj moći da on/ona prestane da puši, samo da bi sačuvali vaš odnos?
Ili bi jednostavno otišli iz takve veze preplivavši za minut i 15 stotinki kraul do čistog vazduha?

Hm... ja kao prvo ni ne bih bila u vezi sa pusacem.

Al aj ako zamislim tu situaciju :think:
Da li bi rekli: smrde ti na duvan majca, kosa i usta daj idi se dovedi u red pre spavanja!
Da.

Pusaca ne bih uzela u obzir za vezu, ako neko zeli sebe da truje, neka truje, ja biram cista pluca.

Ne.

Ako on sam ne zeli da menja sebe i odvikne se od cigareta, ja ga sigurno ne bih menjala. Imao bi podrsku pozeli li da prekine.

Kao i uvek, rasprava kreće na pogrešnu stranu!
Najmanje je važno da li je duvanski dim štetan ili nije! I da li je to trošak ili nije.
Jedna od najzdravijih namirnica je med. Ja ga ne podnosim i ne jedem ga. Da li neko treba (ili uzima sebi pravo da sme!) da me kljuka medom samo zato što je zdrav?

Ista je priča oko duvanskog dima: da li nekome smeta ili ne. I da li iko ima bilo kakvo pravo da ga prinudi da udiše duvanski dim!

Pusenje je nezdravo, nehigijenski pa i nekulturno. Jednostavno jedno prostacko ponasanje i ocigledan primjer slabog karaktera.
I nemoralno bar koliko i seks na javnom mestu.

Poslednja izmena:
Ubedjen sam da na koje god pusenje mislite nisu nepremostiv problem, ako je veza dobra.
Neprekidno govorim o duvanskom dimu da bih izbegao komentare koji nisu dobronamerni.

Mnogo vam stvari smeta ,,
pusi previse,smeje se previse...gleda drugu guzu,smeska se zavodnicki. e jbg vise!!:lol:
Nisam primetio da se ovde govori smehu i ostalom.
Ne znam šta hoćeš da kažeš ali sam uveren da si pušač koji najčešće ne obraća pažnju na zabranu pušenja tamo gde se nalazi.

Poslednja izmena:
moram da dam izjavu za 4um da sma juce pusila ove cigarete sa trafike...i smucilo mi se. u ustima sam osecala hemiju, ko praska za sudove ili tako nesto sam osecala. za skoro dve godine koliko pusim motani duvan skroz sam se odvikla od hemikalija koje stavljaju. :confused:

- - - - - - - - - -

ali to ne menja cinjenicu da bih izmedju nepusaca i cigareta izabrala cigarete. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Kao i uvek, rasprava kreće na pogrešnu stranu!
Najmanje je važno da li je duvanski dim štetan ili nije! I da li je to trošak ili nije.
Jedna od najzdravijih namirnica je med. Ja ga ne podnosim i ne jedem ga. Da li neko treba (ili uzima sebi pravo da sme!) da me kljuka medom samo zato što je zdrav?

Ista je priča oko duvanskog dima: da li nekome smeta ili ne. I da li iko ima bilo kakvo pravo da ga prinudi da udiše duvanski dim!

I nemoralno bar koliko i seks na javnom mestu.

ovo si lupio najstrasnije. :lol:

moram da dam izjavu za 4um da sma juce pusila ove cigarete sa trafike...i smucilo mi se. u ustima sam osecala hemiju, ko praska za sudove ili tako nesto sam osecala. za skoro dve godine koliko pusim motani duvan skroz sam se odvikla od hemikalija koje stavljaju. :confused:

- - - - - - - - - -

ali to ne menja cinjenicu da bih izmedju nepusaca i cigareta izabrala cigarete. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

ovo si lupio najstrasnije. :lol:

Stooooooo, pa sex nije nemoralan ili mislis da jeste?

Nije to poenta.
zna se šta podrazumeva ljubav i cigareta nije nerešiv problem ako ljubav zaista postoji...dogovor kuću gradi, može da se nađe neka sredina koja odgovara obema stranama

- - - - - - - - - -

e sad...ako nikotin može da nadjaćča sva slaganja i kompatibilnosti i odgovaranje u svemu i blabla sve ostalo, onda to i nije prava ljubav

Back