Nepremostiv problem u vezi

PerfectOne

Vitača Milut
VIP
Poruka
37.263
Nezavisno od toga koliko je pušenje nezdravo, svako ima pravo da odluči hoće li se trovati ili neće, hoće li pretvoriti u dim pola svoje ili nečije plate, hoće li rizikovati razoreno zdravlje naročito ako je pasionirani konzument nikotina savijenog u rolnicu.
Nije to poenta.
Poenta je pogled na stvari iz jednog unutrašnjeg oštrog ugla. Na prvi pogled ne tako bitno ali ipak nešto što može na duže staze da postane nepremostiv problem i da razori jednu vezu ili brak.
Naime, moja prijateljica puši dve pakle dnevno a udata je za tipa koji ne puši, nikada nije pušio i mrzi duvan! Zamislie taj atak na čulo mirisa kada njegova žena pred spavanje sprži još dve pljuge u cugu i ode da legne pored njega. Da mu nisam u koži.
Pitanje za vas je dokle biste vi išli da rešite ovaj problem recimo da se nađete u sličnoj situaciji da imate utisak da ste zagnjurili glavu u tapacirani separe disko kluba kad zagrlite voljeno biće? Da li bi rekli: smrde ti na duvan majca, kosa i usta daj idi se dovedi u red pre spavanja!
Ili bi tiho patili gušeći se u bezuslovnoj ljubavi prema partneru pušaču?!
Da li bi ikada izabrali takvog partnera za trajnu vezu, partnera koji vam inače odgovara u svemu i koji poseduje sve one osobine koje cenite kod neke osobe?
Da li biste vi reagovali po sistemu ako ne mogu da ga pobedim onda ću mu se pridružiti i odali se uživanju u nikotinu?
Možda bi probali da ga pošaljete na odvikavanje i uradili sve što je u vašoj moći da on/ona prestane da puši, samo da bi sačuvali vaš odnos?
Ili bi jednostavno otišli iz takve veze preplivavši za minut i 15 stotinki kraul do čistog vazduha?

Poslednja izmena:
radi se o apsolutnom neslaganju karakteta, ako se radi o ozb. vezi ili braku, tako da na duge staze ne može da funkcioniše
nisu cigarete samo u pitanju...
pristup onome što "šteti" i onome "što predstavlja zadovoljstvo, naviku"... (a troši i budžet)
ako je usled zdravstvenih problema prestao da puši, pa mu druga strana zamera, ima smisla, inače i odabir partnera ne, ne uklapa se u život, možda u forum jedino...

Nezavisno od toga koliko je pušenje nezdravo, svako ima pravo da odluči hoće li se trovati ili neće, hoće li pretvoriti u dim pola svoje ili nečije plate, hoće li rizikovati razoreno zdravlje naročito ako je pasionirani konzument nikotina savijenog u rolnicu.
Nije to poenta.
Poenta je pogled na stvari iz jednog unutrašnjeg oštrog ugla. Na prvi pogled ne tako bitno ali ipak nešto što može na duže staze da postane nepremostiv problem i da razori jednu vezu ili brak.
Naime, moja prijateljica puši dve pakle dnevno a udata je za tipa koji ne puši, nikada nije pušio i mrzi duvan! Zamislie taj atak na čulo mirisa kada njegova žena pred spavanje sprži još dve pljuge u cugu i ode da legne pored njega. Da mu nisam u koži.
Pitanje za vas je dokle biste vi išli da rešite ovaj problem recimo da se nađete u sličnoj situaciji da imate utisak da ste zagnjurili glavu u tapacirani separe disko kluba kad zagrlite voljeno biće? Da li bi rekli: smrde ti na duvan majca, kosa i usta daj idi se dovedi u red pre spavanja!
Ili bi tiho patili gušeći se u bezuslovnoj ljubavi prema partneru pušaču?!
Da li bi ikada izabrali takvog partnera za trajnu vezu, partnera koji vam inače odgovara u svemu i koji poseduje sve one osobine koje cenite kod neke osobe?
Da li biste se vi reagovali po sistemu ako ne mogu da ga pobedim onda ću mu se pridružiti i odali se uživanju u nikotinu?
Možda bi probali da ga pošaljete na odvikavanje i uradili sve što je u vašoj moći da on/ona prestane da puši, samo da bi sačuvali vaš odnos?
Ili bi jednostavno otišli iz takve veze preplivavši za minut i 15 stotinki kraul do čistog vazduha?

Mala je to cena, ako ti neko odgovara bas u svemu.
Nisam pusac, ali ne moze sve da bude idealno. Ako ne pusi, onda ce da hrce, ako ne hrci i ne pusi, onda ce da pije....ma :)

Никада са непушачем. Ко је луд да буде са неким ко ће да му броји цигаре и млати рукама.

:rotf: Carica.

У раној младости сам била са ликом који ми је у једном тренутку поставио услов - или ја или цигаре.

Рекох - цигаре. Тада се зарекох да ће следећи бити исти као ја. И би тако.

У раној младости сам била са ликом који ми је у једном тренутку поставио услов - или ја или цигаре.

Рекох - цигаре. Тада се зарекох да ће следећи бити исти као ја. И би тако.

Dzizs...to mi je bas jadno.
Ja bih pre suptilno navodila na svoju vodenicu i sugerisala zbog zdravlja, ali ako neko hoce da pusi, pa nek pusi. Mrzim uslovljavanja.

ne bih bila sa nepusacem, niti bih zbog nekoga ostavljala cigarete. zabole me. desavalo se da izadjem s anepusacem i onda pocne pro.seravanje - sta ce ti to nemoj toliko, trebalo bi da smanjis i tako tralalalal...sad mi se pojavio u zivotu i oce odmah da mi komanduje, ma nemoj...

boljeg sam zdravstvenog stanja od svih nepusaca koje znam...aj ne racunam sto s vremena na vreme napravim neku povredu..ali bre moje srce je mladje od moje krstenice i moje karotide. nemam plakove, sve cisto. nemam nista, pritisak mi jedino nizi genetski najverovatnije, svi rezultati ko u devojcice, imuni sistem uvek na nivou...mogu nepusaci samo da mi ga pooshe..:lol:

Никада са непушачем. Ко је луд да буде са неким ко ће да му броји цигаре и млати рукама.

Otkud ti ideja da svi nepusaci ne tolerisu pusace? Svasta.
Nepusac sam, ali s´vremena na vreme zapalim jednu-dve...nekad i vise. Pusaci me mrze sto to kod mene tako funkcionise i sto zbog toga nisam postao pusac. :mrgreen:
Zadnju sam zapalio...hmmmm...pa ima vise od pola godine.

Generalno ne gotivim bas zvaljenje za pusacicama, ali ako sam cuga prolazi i to lizanje pepeljare. :mrgreen:

Zaista postoje oni koji ce se pre odreci dragih ljudi nego sitnih poroka, zato sto su ti poroci postali neotudjiv deo njihovog identiteta, cudna smo bica, nikotinska zavisnost je jaca od potrebe za bliskoscu. Imam jednog prijatelja, ne zeli da se pomiri sa bivsom suprugom iako za to postoje svi uslovi, a cigarete ne bi ostavio taman da treba da se mre. :)
Sugestija zeni pusacu da bi bilo dobro da ostavi duvan je gora od bilo kakve upucene psovke.

bate,kako si ovo zivopisno docharala...pa moram da zapalim u roku od odma :heart:

a da je problem...jeste.svestan sam chinjenice da smrdim na duvan.to jako urushava esteCku pojavu,pa zato malo ubijem miris duvana rakijom :zkez:
za vezu preferiram uzivateljke nikotinskih shtapitja
koja pristane da sadimo duvan...zenim je odma :heart:

Htjela bih reci da ako su sve ostale stavke u redu,zasto bi drugoj strani smetao taj porok prve strane.Mislim moj otac i danas pusi i dobrog je zdravlja tako da mu visedecenijsko majcino zvocanje zaista vise ne predstavlja problem.Ako se ljudi zaista vole pa moraju nesto i da otrpe, Samo biti miran i tjerati po svome.Naravno da sve ima i svoje granice......Meni su gori sitnicari i tvrdice od pusaca. I tetkasti muskarci.......

Back