Nepravedno otkazane serije

Redmond

Elita
Poruka
17.764
Evo teme o kvalitetnim serijama koje su otkazane zbog toga što gledaoci očigledno ne znaju šta je dobro i nisu im posvetili dovoljno pažnje kako bi nastavile sa emitovanjem novih sezona.

Npr. serija koja me je podstakla na ovo:

Giri/Haji - japanski policajac odlazi iz Tokija u London kako bi pronašao svog brata, člana ozloglašenih Jakuza, za koga je dugo mislio da je mrtav. Radnja se naravno odvija na relaciji Tokijo - London, interesantno su prikazane kulturne razlike između Japanaca i zapadnjaka... muška prostitutka Rodni je glavni i nepresušni izvor humora...

Nažalost, nije doživela više od jedne sezone, ali i ovako pruža koliko toliko zadovoljavajući zaključak i može se gledati bez iščekivanja nastavka.

maa..:cool:
Nos4R2 - kazu da ne dobacuje sher, a genijalna storija, po romanu od sina ni manje ni vise nego Stivena Kinga.;) Znaci, mali je nasledio caletovo znanje,
u nekom jos upucenijem obliku. Kao i sin Dejvida Kronenberga i sin ah,.. Dejvida Bouvija.;) 2 sezone za sad, i kao nece vise,bzv skroz.:(
Constantine - karakter blizi stripovskom originalu, za razliku od dobrog ali ugladjenog filmskog Kijanua, ovaj je bas prljav, sto kazu englezi greasy, stavise bivsi muzicar, pank-roker..:cool::lol: U medjuvremenu, dobija dar od Boga, pokrece svoju detekt.agenciju..i takooo.:p samo 1 sezonu dogurao.:(

Ima mnogo serija.
Na prvu loptu Purge. Volim sve Purge stvari, koliko ima 5 filmova i serija. Ali ta prva sezona je bila savrsenstvo od serije i uopste purge sveta.
Onda je dosla druga sezona koja je bila stvarno mnogo losija od prve, ali sto nema nikakve veze posto nije ista prica i likovi. Treca sezona je mogla da bude super, samo da vrate likove iz prve sezone ili smisle novu dobru pricu.

A od starih serija recimo Blade the series, koja se snimala u Detroitu i sponzori serije su bile tamosnje auto kompanije kao i proizvodjaci piva. onda su radili istrazivanja i skontali da seriju gledaju vecinom zene i ukinuli sponzorstvo i seriju. :dash:

Dva i po muskarca, cim su najurili Charie Sheena, znao sam da faca od Ashtona Kuchera ne moze da odrzi kvalitet serije, ali se trudio na svoj decacki volim kuguarke nacin prilicno dugo, posteno...
Charie sheen je odmah skocio na svoju produkciju i anger management i tu nastavio sa raznim raskrinkavanjima MZ odnosa...i sa totalno cudnim tempom izlaska serije....znaci prva sezona 10 druga sezona 99 epizoda...bas mu ga je dao...

Uh... Ima ih preko nekoliko... Po meni npr.
1.) Prey - pred 40 tisuća godina nestali su neandertalci, sad se pojavljuje nova superiornija ljudska vrsta i prijeti nam sudbina neandertalaca. Debra Messing je u glavnoj ulozi. Samo 13 epizoda. Navodno je Debra otiša jer je dobila ulogu u "Will and Grace"
2.) Flash Forward - cijela planeta je doživjela nekakavo "zamračenje", pala u nesvijest i "vidjeli" su svoju budućnost za 6 mjeseci. Prva sezona završava tako što se saznaje da slijedi još jedan "black out"
3.) Jericho - u više od 20 američkih gradova istovremeno eksplodiraju nuklearne bombe. Mali grad Jericho je izvan dometa bombi kao sigurna zona. Druga sezona ima samo 7 epizoda i završava tako što počinje "Drugi američki građanski rat"...

Znam da su se ljudi strasno interesovali za 4 sezonu one serije gde tip valjda vara zenu i tako sve pocinje, i onda tri sezone sve neki zapleti , ubijaju nekog tipa u garazi tu zavrsava treca sezona , a iskreno i ja bih hteo 4 sezonu iako nisam sigurno uspeo da prikazem interesantnost serije, serija je sociolosko psiholoska...
a nisam je skinuo , nisam imao alat da je skinem ili mesta na diskovima...i nimalo nije glupa....totalno van srpskog trzista i gledalista...i nikad nije prikazivana u Srbiji niti ce ikad...ne znam ko bi to gledao, ne secam se da je bilo puno seksa, a zaplete obicni ljudi ne bi ni razumeli...

Zatim nepoznata, u Srbiji emitovana pomalo filozofska serija, ali jako zabavna i opustena....Samo 2 sezone, ima potencijal za nastavak ali ne pati gledalac kad se zavrsi druga sezona...

https://www.imdb.com/title/tt0247136/?ref_=nm_flmg_act_74

That's Life
2000-2002

Ona je zenska iz italijanske porodice u USA koja resi umesto da se uda da zavrsi fakultet koji je prekinula....i tu krece malo filozofije, a mnogo zivota...

Definitivno serije koje nikada necu prezaliti :

"V" (Visitors)

Project Blue Book (mada za ovo ima neke nade da se nastavi pod okriljem neke druge distributorske mreze)

Timeless

Recimo ove serije su bas onako odvratno, dzukacki otkazali kada su bile bas najzanimljivije usred cliffhandgera, pogotovo "V" and Project Blue Book (za koji ajde postoji kakva takva nada da ce se nastaviti u nekom momentu) , za Timeless mislim da su nakon otkazivanja serije bese snimili kao dugometrazni film iz 2 dela koji bi trebalo da okoca radnju serije (ono bolje i to nego da su je tako prekinuli kada je bila najzanimljivija i usred radnje).

Knightfall (isto odlicna serija, greota sto su je prekinuli, iako su ajde koliko toliko zaokruzili radnju i pricu)

Star Trek : Enterprise , bas greota sto su je ukinuli nakon 4. sezone jer po meni prve 2 sezone su bile onako djene-djene ali 3 i 4 su zaista bile do jaja , pogotovo 4. sa onim epizodama u nastavcima i mini-trilogijama, ono generalno kako je serija odmicala bivala je sve bolja i oni je ukinuse (i ako ajde i tu su nekako zaokruzili pricu , malo zbrzano ali ajde).

Mislim bas greota tako dobre serije sa zanimljivim tematikama ukidaju a tu neka sranja i neke gluposti koje se vrte oko nicega emituju po 10 ili 20 sezona.

Slazem se, Timeless je bas bio vrh, mada koliko se secam nakon ukidanja serije snimili su kasnije 2 dugometrazne epizode kojima su zaokruzili pricu serije.

Project Blue Book , ono slazem se da je povremeno znao da steka i kvalitet je znao da varira od epizode do epizode, mada generalno serija jako zanimljive tematike koja drzi paznju i kraj druze sezone je bas pravi cliffhanger, navodno sam cuo neke price da nakon ukidanja serije autori serije ce pokusati da pronadju novog distributera ne bi li nekako nastavili seriju, bilo je i peticija, itd, tako da ipak postoji neka nada da ce se serija nastaviti u nekom momentu i nadajmo se da ovo nije kraj serije vec samo neki trenutni zastoj u produkciji.

Eureka je bila zanimljiva SF serija....ali ne kao star trek to je ipak osnova svih SF serija...Eureka je bila socio resavanje problema a ne strateski problemi kao kod star treka...i dominacije...mada se ne moze poreci filozofska rasprava ni u startreku..

Znam da su se ljudi strasno interesovali za 4 sezonu one serije gde tip valjda vara zenu i tako sve pocinje, i onda tri sezone sve neki zapleti , ubijaju nekog tipa u garazi tu zavrsava treca sezona , a iskreno i ja bih hteo 4 sezonu iako nisam sigurno uspeo da prikazem interesantnost serije, serija je sociolosko psiholoska...
a nisam je skinuo , nisam imao alat da je skinem ili mesta na diskovima...i nimalo nije glupa....totalno van srpskog trzista i gledalista...i nikad nije prikazivana u Srbiji niti ce ikad...ne znam ko bi to gledao, ne secam se da je bilo puno seksa, a zaplete obicni ljudi ne bi ni razumeli...
Nasao sam seriju na nekom sajtu, i stvarno se zove
The Affair
Glumi onaj glumac sto je glumio glavnog u WIRE....

Ah da....naravno the wire, to bih mogao da gledam koliko god hoce sezona....to mi je vrhunska serija....

Back