NEPRAVEDNO OSLOBADJANJE HASKOG OPTUZENIKA RAMUSA HARADINAJA

QUEEN OF MNE poslednja poruka ti je izbrisana. Bavite se temom, a ne drugim korisnicima.
Recimo ovako:

''Prištinski novinar Baton Hadžiju izjavio je danas u prvom pojavljivanju pred Haškim tribunalom, da nije kriv za nepoštovanje suda.
Tribunal je juče obelodanio optužnicu protiv Hadžijua za nepoštovanje suda. Optužnica mu na teret stavlja da je u svom listu, decembra prošle godine, objavio ime zaštićenog svedoka u procesu protiv bivšeg lidera OVK Ramuša Haradinaja.
Tužilaštvo je u januaru ove godine pokrenulo postupak protiv njega, proizlazi iz dokumenata suda.
Zapečaćena optužnica je podignuta 10. aprila, nedelju dana pošto je Tribunal Haradinaju i Idrizu Baljaju, suoptuženom za zločine nad Srbima, Romima i Albancima u okolini Dečana 1998, izrekao oslobađajuću presudu.''
Ceo tekst imate ovde.

ja mislim da ne treba zapostaviti jednu vrlo vaznu cinjenicu kao u ovom procesu tako i u procesu R.Haradinaja da su oni licno a i drzavni organi Republike Kosova u svemu saradjivali sa sudom a to dali su oni krivi ili ne to ostaje u nadleznosti suda i tako bi trebalo da postupaju i drugi.

ja mislim da ne treba zapostaviti jednu vrlo vaznu cinjenicu kao u ovom procesu tako i u procesu R.Haradinaja da su oni licno a i drzavni organi Republike Kosova u svemu saradjivali sa sudom a to dali su oni krivi ili ne to ostaje u nadleznosti suda i tako bi trebalo da postupaju i drugi.
Da su sarađivali ne bi sad on bio optužen. Osim toga i Karla se žalila na nesaradnju i to je odgovor na pitanje zašto za neke stvari nije mogla podići optužnicu. Btw, svet je pun onih koji nisu nigde osuđeni pa ih niko normalan ne smatra nevinim.

A za tebe dragi druže, sve što bi sledovalo tebe, sledovalo bi i mene.Da ti možda nemaš veća prava od mene,ili bi možda da mi promeniš mesto rodjenja,mesto življenja. Ne zaboravi da ja još uvek dole imam gde da se vratim.Sva moja nepokretna imovina je dole. Nemam nameru da je nikom poklanjam a ni prodam.I na kraju ima dosta ljudi medju Albancima koji bi mi pomogli u svako doba.Šta misliš, ZAŠTO?

vec sam ti odgovorio. a drago mi je da nas ima koji bi ti pomogli, ovo dokazuje dve stvari, prvu, da si to zasluzila, i druga, da mi razlikujemo srbe, ili da kazem, nisu svi srbi isti, kao i svaki narod vecina je dobra, ali nazalost oni losi su agresivniji, a znas onu poslovicu, "dobar glas se daleko cuje...."

QUEEN OF MNE poslednja poruka ti je izbrisana. Bavite se temom, a ne drugim korisnicima.
Recimo ovako:

''Prištinski novinar Baton Hadžiju izjavio je danas u prvom pojavljivanju pred Haškim tribunalom, da nije kriv za nepoštovanje suda.
Tribunal je juče obelodanio optužnicu protiv Hadžijua za nepoštovanje suda. Optužnica mu na teret stavlja da je u svom listu, decembra prošle godine, objavio ime zaštićenog svedoka u procesu protiv bivšeg lidera OVK Ramuša Haradinaja.
Tužilaštvo je u januaru ove godine pokrenulo postupak protiv njega, proizlazi iz dokumenata suda.
Zapečaćena optužnica je podignuta 10. aprila, nedelju dana pošto je Tribunal Haradinaju i Idrizu Baljaju, suoptuženom za zločine nad Srbima, Romima i Albancima u okolini Dečana 1998, izrekao oslobađajuću presudu.''
Ceo tekst imate ovde.

bilo danas na vestima. ne poznajem zakon, ali ja bih takvu osobu kaznio, iako gradjani imaju pravo na istinu, mislim da je vaznija zastita nekog svedoka od te novinarske "etike".

naravno da bi i ona trebala dobiti deo kolaca,i ne samo ona vec svi koji zive [ilisu izveli] na kosovu i pretrpeli stetu. mada prema nick-u ne bih rekao da joj treba ikakva nadoknada:rotf::rotf:

Možda si u pravu,možda mi i ne treba.Ali i te kako ću da se pobrinem da dobijem odštetu, a ko će je platiti ostaje u nadležnosti suda u STRAZBURU.Javiću ti!

vec sam ti odgovorio. a drago mi je da nas ima koji bi ti pomogli, ovo dokazuje dve stvari, prvu, da si to zasluzila, i druga, da mi razlikujemo srbe, ili da kazem, nisu svi srbi isti, kao i svaki narod vecina je dobra, ali nazalost oni losi su agresivniji, a znas onu poslovicu, "dobar glas se daleko cuje...."

'' DOBAR GLAS DALEKO SE ČUJE! kako kod nas tako i kod VAS!:rotf:

i ako pitanje nije za mene kao clan ovog foruma uzimam sebi za pravo da dam svoje misljenje.
ono sto je K.del ponte napisala u svojoj knjizi svakako treba istraziti i ako se pokaze tacno pocinioce kazniti ali imati u vidu da ono sto se napise u knjizi ne moze biti nikako ravno istrazivanjima ovlascenog suda pogotovu kada se zna da je K.del Ponte bila na poziciji sa koje je mogla to da uradi ali nije.pa prema tome treba sacekati istragu i njene rezultate pa onda donositi sud jer u danasnjem vremenu kada bi se bavili svim knjigama koje izlaze u komercijalne svrhe onda gda bi bio kraj tome.Po meni ta knjiga je dobila veliki publicitet a sa time i dobru prodaju te i zaradu za K.del ponte sto je ja mislim i bio njen glavni cilj.To se moze potvrditi jednim prostim pitanjem:zasto to pitanje nije pokrenula dok je bila glavni tuzioc haskog suda?
a sada bih ja hteo da postavim jedno pitanje kako bih znao vas stav o K.del Ponte i Haskom sudu:dali je K.del Ponte objektivna ???

Opet ću ti odgovoriti pitanjem: Šta ti misliš, da li neko ko je jedan vremenski period bio alfa i omega Haškog suda, može biti objektivan?Ili je kao i svi koji se domognu vlasti preferirala da tu foteljicu i sačuva.Ništa novo, ništa neočekivano.A koliko će je koštati ta objektivnost ili subjektivnost ostaje da se vidi.:think: :think: :think:

Opet ću ti odgovoriti pitanjem: Šta ti misliš, da li neko ko je jedan vremenski period bio alfa i omega Haškog suda, može biti objektivan?Ili je kao i svi koji se domognu vlasti preferirala da tu foteljicu i sačuva.Ništa novo, ništa neočekivano.A koliko će je koštati ta objektivnost ili subjektivnost ostaje da se vidi.:think: :think: :think:

odgovor je vrlo jasan:da moze biti objektivna dokle god je na poziciji javnog tuzioca i pogotovo ako dolazi iz drzave u kojoj se zakoni postuju.a sto se tice objektivnosti van te poziije onda treba znati da se u komercijalne svrhe mnogo sto sta dozvoljava.

odgovor je vrlo jasan:da moze biti objektivna dokle god je na poziciji javnog tuzioca i pogotovo ako dolazi iz drzave u kojoj se zakoni postuju.a sto se tice objektivnosti van te poziije onda treba znati da se u komercijalne svrhe mnogo sto sta dozvoljava.
Pa dobro, ali dok je bila na poziciji tužioca, znači u vreme kad je po tvom tumačenju bila objektivna upravo je i podigla optužnicu protiv Haradinaja. Znači da ga je već tad smatrala krivim, a u knjizi ne piše ništa suprotno tome.

Pa dobro, ali dok je bila na poziciji tužioca, znači u vreme kad je po tvom tumačenju bila objektivna upravo je i podigla optužnicu protiv Haradinaja. Znači da ga je već tad smatrala krivim, a u knjizi ne piše ništa suprotno tome.

pa da bila je objektivna i sa pozicije tuzioca je podigla optuznicu protiv Haradinaja i sa pozicije tuzioca ga je smatrala krivim sto je i normalno jer to je posao tuzioca dok za to presudu donosi sud a o slucaju koji iznosi u knjizi ni dok je bila tuzioc nije podigla optuznicu jer pred sudom treba malo vise argumenata nego kada se pise u knjizi.

Back