Nepravda?

Џорџи

Srebrna tastatura
Poruka
239.652
Turista osuđen na 25 godina zatvora nakon što je automobilom u Turskoj ubio dva naoružana pljačkaša koji su mu uz prijetnju pištoljem ukrali 31.000 funti
Ovo je trenutak kada je ukrajinski turista svojim automobilom udario dvojicu naoružanih pljačkaša s motocikla nakon što su mu razbili prozor i uz prijetnju pištoljem ukrali 31.000 funti. Ukrajinac Dymitro Chaban sjedio je u svom automobilu ispred hotela u naselju Mahmutlar u Alanji u Turskoj kada su ga dvojica pljačkaša na neregistrovanom motociklu napala i pokušala ga opljačkati. Jedan muškarac je razbio prozor kundakom svog oružja i vikao na njega, tražeći torbu u kojoj se kasnije nalazilo 35.000 eura u gotovini.
1764830018344.png

Msm da je isto provaliti u kucu i da je odbrana opravdana

i kod nas se vodi kao ubistvo ako je pljačka već gotova i lopovi beže a opljačkan ih upuca.

mada nije to pravedno skroz.
Preveliku kaznu je dobio.

sta znam ja sta se desava, sve zavisi od napadnutog kako ce da reaguje, ovaj je npr. uspeo da ga eliminise, nije se uplasio..

Горе напишеш "оправдано је да се браниш кад те нападну".

Питао сам, је ли оправдано и кад је напад престао и навео пример да се разбојник дао у бекство.

Ти напишеш "шта знам ја шта се дешава".

Па, ако даш вредносни суд, онда дај вредносни суд и за ову опцију, која се баш овде десила.

Горе напишеш "оправдано је да се браниш кад те нападну".

Питао сам, је ли оправдано и кад је напад престао и навео пример да се разбојник дао у бекство.

Ти напишеш "шта знам ја шта се дешава".

Па, ако даш вредносни суд, онда дај вредносни суд и за ову опцију, која се баш овде десила.
tebra, mnogo si se uziveo u analizu, ne znam sta nije jasno u opisu...po meni je opravdano, opljackao ga je!

tebra, mnogo si se uziveo u analizu, ne znam sta nije jasno u opisu...po meni je opravdano, opljackao ga je!

Уб.ио двојицу јер су га опљачкали?

Ок.

Нисам се уживео, већ причамо о теми. Мсм..то је тема. Тема на форуму. Разумеш.

Верујем да је суд метнуо на кантар и рекао, два живота вреде више од пар десетина 'иљада евра. Још је гледао тренутак одбране. ДА се одмах бранио и убио их, вероватно би добро прошао.

А он кренуо да их јури након пљачке. Да их је повредио, добро би прошао. Али их је убио док је јурцао за њима, па суд проценио да два живота вреде више од пар десетина хиљада евра.

Вероватно је узео у обзир и то да је био нервозан јер је остао без пара, па су га зато ребнули само 12,5 година по одузетом животу.

Мсм..не знам. Само нагађам како је суд размишљао.

Уб.ио двојицу јер су га опљачкали?

Ок.

Нисам се уживео, већ причамо о теми. Мсм..то је тема. Тема на форуму. Разумеш.

Верујем да је суд метнуо на кантар и рекао, два живота вреде више од пар десетина 'иљада евра. Још је гледао тренутак одбране. ДА се одмах бранио и убио их, вероватно би добро прошао.

А он кренуо да их јури након пљачке. Да их је повредио, добро би прошао. Али их је убио док је јурцао за њима, па суд проценио да два живота вреде више од пар десетина хиљада евра.

Вероватно је узео у обзир и то да је био нервозан јер је остао без пара, па су га зато ребнули само 12,5 година по одузетом животу.

Мсм..не знам. Само нагађам како је суд размишљао.
to da, bolje da je pucao u nogu nego da ih ubije jer je zaglavio u zatvor..

Neka svima bude za nauk i kao naravoučenije, da ti ne padne nikad na pamet da uzmeš ili ukradeš nešto tuđe. Isto tako da se ne svetiš i da znaš da nemaš prava da nekome oduzmeš život.

ДА се одмах бранио и убио их, вероватно би добро прошао.

А он кренуо да их јури након пљачке. Да их је повредио, добро би прошао.

Slažem se, mada mislim da je ova kazna previsoka.

Kod nas je, pre možda desetak godina osuđen vlasnik stana koji je ubio čoveka koji je pljačkao stan ( ne mogu da se setim na koliko je osuđen ).

Bold: Kako da ih ubije u samoodbrani kada su ga napali, a on kod sebe nije imao pištolj, nož, bejzbol palicu ili nešto treće?

Bold 2: Sigurno bi dobio manju kaznu da ih je samo povredio.

Sve u svemu, nepravda je ova visoka kazna ako se zna da ih je ubio u afektu, naravno bio je nervozan. On nije planirao to ubistvo.

Slažem se, mada mislim da je ova kazna previsoka.

Kod nas je, pre možda desetak godina osuđen vlasnik stana koji je ubio čoveka koji je pljačkao stan ( ne mogu da se setim na koliko je osuđen ).

Bold: Kako da ih ubije u samoodbrani kada su ga napali, a on kod sebe nije imao pištolj, nož, bejzbol palicu ili nešto treće?

Bold 2: Sigurno bi dobio manju kaznu da ih je samo povredio.

Sve u svemu, nepravda je ova visoka kazna ako se zna da ih je ubio u afektu, naravno bio je nervozan. On nije planirao to ubistvo.

Зависи од правног система. Вероватно Турска много оштрије кажњава него Србија за сва кривична дела.

У Србији би за ово добио, можда, пар година. Плус, у Турској се, очигледно, сабирају казне, па добио 12,5 за сваког убијеног, па пута два 25.

Код нас се не сабирају, као нпр. у Америци, већ се одреди јединствена казна, која није сабирање, већ збирно буде мање од математичког сабирања.

Зависи од правног система. Вероватно Турска много оштрије кажњава него Србија за сва кривична дела.

У Србији би за ово добио, можда, пар година. Плус, у Турској се, очигледно, сабирају казне, па добио 12,5 за сваког убијеног, па пута два 25.

Код нас се не сабирају, као нпр. у Америци, већ се одреди јединствена казна, која није сабирање, већ збирно буде мање од математичког сабирања.
Kod nas za ove sto su gazili demonstrante su dobili da plate 8000 din za remecenje javnog reda i mira,to je ta pravna drzava gde prvo sebe podmiri ,pa ti ako hoces da podneses privatno tuzbu izvolte,nece da odbiju da svakom uzmu % od parnica
Mene kad je skrsio idiot kolima s bajsa, prvo je morao drzavi da prizna krivicu i da 45 000 u dobrotvorne svrhe,pa onda ja na osnovu njegovog priznanja sam na pola puta od dobijanja parnice

Back