Nepravda prema muskarcima

Ali pazi, nekoj će da smetaju oldtajmeri, nekoj igrice, a nekoj švalerke. Što automatski znači da postoje i neke kojima to neće da smeta....
attachment.php?attachmentid=479677&d=1519386583.gif

Mi muškarci smo sami sebi učinili najveću nepravdu time što smo prihvatili debilne moralne dogme + vekovima tretirali žene kao ličnu svojinu.
Neki iskompleksirani imbecil kom nijedna nije dala je izmislio teze o "poštenim" ženama koje daju samo mužu i "kurvama" koje daju svima (samo ne njemu).
Još gore iskompleksirani imbecili su prihvatili te teze po sistemu "bolje da imam jednu sigurnu pod mojom šapom, nego da moram da se sa drugim muškarcima (koji naravno svi imaju veću tuki od mene i bolje ebu i pametniji su i...) stalno nadmećem za više od jedne".

Šta smo mogli da očekujemo kad smo naneli nepravdu ženama, da nam se vrati kao pravda? Pa ne može, akcija = reakcija. Kako daš, tako dobiješ.
Mi smo na njima primenili agresiju, one su nam uzvratile pasivnom agresijom, manipulacijom.

Ima interesantna knjiga na tu temu "The manipulated man" od Ester Vilar,:heart: moje omiljene feministkinje.

Na primer odvedu te u rat? Teski fizicki poslovi po polnoj osnovi? Drugacija praksa u socijalnim pravima? Drugacija praksa u brakorazvodnim parnicama? Vaspitanje muske dece da se ne zale na bol, nepravdu, agresiju, usadjivanje osecaja krivice po polnoj osnovi (ko je razbio prozor? mora da je musko, ko je zapoceo kavgu, mora da je musko, ko je kriv u konfliktu, mora da je decak), drugaciji stav prema muskarcu u seksualnoj dinamici (ti si musko ti zapocni seksualni kontakt, ti si musko ti si silovao, ti si musko ti si zlostavljao, ti si musko ti prodri, ti si musko, ti si kriv za los seksualni ishod, ti si musko ti poklanjaj, ti si musko ti si odgovoran za zeninu neispunjenost)? Da ne redjam dalje?

Mslila sam ispasti duhovita :D
Tu si potpuno u pravu. Pritisak na muskarce na nasim prostorima je ogroman, vecina smatra da je njihova odgovornost da materijalno obezbjede porodicu i kada se u tome ne ostvare stvara se kompleks koji ga rusi na svim poljima. Steta, puno je tih normi koje su nametnute muskarcima, isto kao i zenama.

Ehhhhhh, samo zenska prava da nalakiraju nokte su bitna, a drustvo ostavlja mnogo vise slobode zenama nego muskarcima i to ne govorim o zakonima trenutno.

Sama cinjenica da se tako ponasate i reagujete kao ti govori da ce mnoga muska prava biti oduzeta.
Pokusah biti zabavna. Ocigledno imam poseban smisao za humor.

Ja sam za oslobodjenje od svih normi vezane za polnu pripadnost da se razumjemo.

Evo za pocetak da zena ne moze da mu se uknjizi u njegovu licnu imovinu kao vlasnik.:bljak:

Fatalano, neznam kako tako nesto moze da postoji. Bracni ugovor jos uvjek je tabu, lako se protumaci kao da manje volis tu osobu.
Mislim da nam lezi u prirodi to da sve djelimo, sto se naravno moze iskoristiti, zato je dobro da postoje zakoni koji nas stite kad osjecanja preovadaju.

Back