Nepoznate osobe psu iščupale kandže na Fruškoj Gori

Skydancer

Elita
Poruka
23.426
Okruzeni smo monstrumima na dve noge. :(

Nepoznate osobe psu iščupale kandže na Fruškoj Gori

RTV | 02. 11. 2011. - 12:02h | Foto: Radio-televizija Vojvodine
Nepoznate osobe iščupale su sve kandže na zadnjim šapama jednom psu u selu Bukovac na Fruškoj Gori, javila je danas Radiotelevizija Vojvodine.

188452_pasandi_ff.jpg

Ta TV stanica objavila je fotografije psa sa jasno vidljivim ranama na zadnjim šapama sa kojih su nasilno iščupani nokti.

188453_passape_hs.jpg

Reč je o osmogodišnjem mešancu Andi iz Bukovca, koji je kao štene spasen sa ulice.

Pas je pre tri noći preskočio ogradu i ujutro se vratio povređen kući, zbog čega je u šoku i trese se.

Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad saopštilo je da je" strašno da u Bukovcu postoje osobe koje su u stanju da životinji nanesu toliku patnju". Kako se u tom saopštenju navodi, povređeni pas izuzetno je dobre naravi.

Pas Andi je veterinarski zbrinut, a o slučaju će biti obavešteni veterinarska inspekcija i policija.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/287119/Nepoznate-osobe-psu-iscupale-kandze-na-Fruskoj-Gori.

Oni koji su takvo nešto u stanju učiniti nekom bespomoćnom biću,

su opasnost za društvo i druge ljude...:sad2:

Očito da je u pitanju neko sa skroz bolesnim nagonom...,

koji će pre ili posle da ispliva i u nekim drugim situacija...,

ali tada bi žrtve mogli biti ljudi...

Zbog ovakvih, i nekih drugih sličnih slučajeva, nephodno je kazne zakonski regulisati,

pooštriti ih, i dosledno ih u praxi primenjivati ...

Piše da je pas preskočio ogradu, ako je ograda žičana, velika je verovatnoća da je pas zaglavio šape i sam sebi pokidao nokte prilikom oslobadjanja. Lično sam video takav slučaj.... čemu dramatisanje?

Evo zasto:

9 od 10 sadistichkih psihopata je muchilo zhivotinje u nekom periodu zhivota (vezhbalo:bljak:), a muchenje zhivotinja je jedan od DSM IV kriterijuma za dijagnostiku psihopatije, podaci su FBI-ja. Edukacija, edukacija, edukacija, je preko potrebna ovom jadnom narodu.

A sve to da bi neko iz udrzenja pokrao jos neku donaciju.

Ljudi preko drustvenih grupa skupljaju neku crkavicu da pomognu napustenim zivuljkama i od svojih usta odvajaju,

srecom ima veterinara koji hoce da sacekaju i da spuste cenu.

Tebi se prividjaju neke donacije, sto govori o tvom psiholoskom profilu.

Da mi je da vidim tebe kako ti neko cupa nokte. :evil:

Svaki dan mozes da vidis ljude kojima ti isti psi nanose povrede, ne vidim da ih nesto zalis, sta to govori o tebi i tvom psiholoskom profilu? :think:

Ima i tekako, posebno kod ovih koji se medijski eksponiraju, pa imaju novac i za advokate i za tuzbe, samo nemaju za azile.

Piše da je pas preskočio ogradu, ako je ograda žičana, velika je verovatnoća da je pas zaglavio šape i sam sebi pokidao nokte prilikom oslobadjanja. Lično sam video takav slučaj.... čemu dramatisanje?

:sad2:

Teško da to tako baš može...?!?!:think:

Onda bi bilo nekih tragova i na, ili pored, ograde...

A i na samome psu bilo bi nekih tragova 'borbe sa ogradom'...

Svaki dan mozes da vidis ljude kojima ti isti psi nanose povrede

Ima i tekako, posebno kod ovih koji se medijski eksponiraju, pa imaju novac i za advokate i za tuzbe, samo nemaju za azile.

Pa baš zato i treba više pažnje,

posvetiti zbrinjavanju ovakvih i sličnih pasa,

Da se sklone u što većem broju sa ulice itd.

A zašto ne i nagraditi i finansijski stimulisati one koji hoće da se

angažuju na ovome polju...?!?!:think:

Back