Nepozeljan decko/devojka

Svi se mi zaštitnički ponašamo prema svojoj djeci i velika većina nalazi mane na njihovim partnerima.
Treba istražiti o čemu se radi i porazgovarati. Svaka zabrana ima uglavnom kontraefekat.
Ako se radi samo o našim predrasudama, onda je problem u nama, a ne u njima.

Vase dete (musko ili zensko) pocne da se vidja sa osobom za koju smatrate da vrsi negativan uticaj na njega-/nju...

Hocete se mesati ?

I koju metodu bi upotrebili da ga/je odvratite od te osobe? :)
Ako realno steti detetu,ono trudnoca kad ne treba,ometanje u skolovanju,droga,alkohol i moguce odrastanje uz lose idole itd itd....odstranila bih doticnog ili doticnu,a ako su neke gluposti tipa razlika u godinama ili drugo mesto stanovanja ne bih imala nista protiv.

Ako realno steti detetu,ono trudnoca kad ne treba,ometanje u skolovanju,droga,alkohol i moguce odrastanje uz lose idole itd itd....odstranila bih doticnog ili doticnu,a ako su neke gluposti tipa razlika u godinama ili drugo mesto stanovanja ne bih imala nista protiv.

Na koji nacin bi odstranila doticnu/doticnog ?

Sta ako Vase dete hoce da bude sa tom osobom , i vidja se krisom?

slazem se mada to nikako nebi trebalo da se radi na nacin da se pljuje izabranik vaseg djeteta nego nesto tipa bas je on divan ali mu ovaj postupak nije na mjestu, treba navesti djete da samo shvati da ta osoba nije dobra za nju/njega jer zabranom se samo stvara bunt pa se rade stvari za koje su i sami svjesni da nisu dobre samo da ne ispadne da su roditelji imali pravo.

Jel to vazno ?

Recimo, u dvadesetim ^^ Znam sta ces sad da kazes :lol: ....

Ali, ako roditelj vidi da dete srlja u neuspehe i neko licno razocarenje... jel bitno za roditelja koliko godina ima dete ? :mrgreen:

Naravno da je vazno, drugacije se reaguje. Sa dvadeset nije dete, mada svi smo necija deca dok su nam zivi roditelji... U ovom slucaju mozes samo da probas razgovorom da ga urazumis i da mu predstavis kvalitetne argumente zasto ne bi trebalo da bude u tom drustvu/sa tom osobom. I da molis boga da te poslusa. Mozda kada se "opece" opametice se.

slazem se mada to nikako nebi trebalo da se radi na nacin da se pljuje izabranik vaseg djeteta nego nesto tipa bas je on divan ali mu ovaj postupak nije na mjestu, treba navesti djete da samo shvati da ta osoba nije dobra za nju/njega jer zabranom se samo stvara bunt pa se rade stvari za koje su i sami svjesni da nisu dobre samo da ne ispadne da su roditelji imali pravo.

Е то! Све на крају дође на своје место.

jedno je ako mi sami mislimo da je to los izbor,a drugo je ako smo i upoznali tu osobu pa nam se ne dopada.na kraju krajeva,ne biraju roditelji sebi devojku/momka nego to dete,a ono samo ima svoje zelje,potrebe i misljenje.ovo narocito vazi ako se radi o detetu u dvadesetim.

E nagledala sam se svakakvih gluposti do sada; nastojanja kako da majke zaštite svoje sinove od nepoželjnih snajki...jedna je čak posjećivala vračare po Srbiji.
Samo je ljudska glupost bezgranična.

Jedan moj prijatelj bio jako zaljubljen u devojku.
A mama je nije volela :( Nije bila ovako losa dusa... ali cudna - umetnica,volela da provocira.

Mislim da je nije zaprosio samo zato sto mu rodielji nisu odobravali .... Ona se uskoro udala, i rodila dete. Sve je ok.

A on je stravicno patio za njom - bikvalno je prezivljavao njenu svadbi, pa kad je ostala trudna sa drugim, pa kad je rodila dete drugom....
Tako 10 godina....

To je bila teska situacija za roditelje, jer su imali odgovornost - nesto su mu popovali , a on je onda ostao nesrecan ^^ tek se u 40. ozenio. Pronasao "pravu".

Zadovoljan i on i roditelji :p

Jedan moj prijatelj bio jako zaljubljen u devojku.
A mama je nije volela :( Nije bila ovako losa dusa... ali cudna - umetnica,volela da provocira.

Mislim da je nije zaprosio samo zato sto mu rodielji nisu odobravali .... Ona se uskoro udala, i rodila dete. Sve je ok.

A on je stravicno patio za njom - bikvalno je prezivljavao njenu svadbi, pa kad je ostala trudna sa drugim, pa kad je rodila dete drugom....
Tako 10 godina....

To je bila teska situacija za roditelje, jer su imali odgovornost - nesto su mu popovali , a on je onda ostao nesrecan ^^ tek se u 40. ozenio. Pronasao "pravu".

Zadovoljan i on i roditelji :p

Znam dosta sličnih priča. Samo što neke nisu završile happy endom. A sve zbog roditelja. Zato sam protivnik izravnog miješanja u veze; osim u ekstremnim slučajevima: narkomani, nasilnici i sl.

Znam dosta sličnih priča. Samo što neke nisu završile happy endom. A sve zbog roditelja. Zato sam protivnik izravnog miješanja u veze; osim u ekstremnim slučajevima: narkomani, nasilnici i sl.
i ja.tuzno je kada se roditelji i prijatelji umesaju tako da nas dovedu do cina da biramo izmedju njih i partnera.valjda su roditelji tu da podrze dete i da budu uz njega cak i kada pogresi.

Back