Nepoverenje

Kaki resiti problem nepoverenja u samog sebe? Poludecu vise od milion proveravanja da li sam zakljucao, ugasio svetlo, zatvorio prozore kad izlazim iz kuce..

To nije nepoverenje, nego zaboravnost.To je normalno kod svakoga. Probaj da napraviš taktiku vežbe, npr, tvoja soba je broj 1 i da je tu sve zatvoreno, pa soba broj 2 isto, i soba broj 3 i tako redom.Vrata tvoje kuće je zadnja, dva tri puta probaj da jako gurneš a ne da zaključaš pa odjuriš.

U slučaju ostale sitnice kao na pr.mleko, pašteta, hleb, novine....i to se dešava da se zaobravi, zapiši na parče papira kao podsetnik ili najlakše na desktop tvog mobilnog, pogledaš u ekran znaš šta da kupiš. :D

Kaki resiti problem nepoverenja u samog sebe? Poludecu vise od milion proveravanja da li sam zakljucao, ugasio svetlo, zatvorio prozore kad izlazim iz kuce..

Postoji uzrok tvojoj odsutnosti .... tu je problem.
Prestani da bivaš zamišljen dok radiš važne stvari,
Usresredi se na realnost ... kad završiš to dozvoli da ti misli ponovo odlutaju .

Hvala na odgovorima. Nije to zaboravnost vec strah da ne zaboravim nesto da uradim sto se inace automatski radi.. muslim da se to i strucno naziva nekim kompuzivnim poremecajem ili tako nesto..

Hvala na odgovorima. Nije to zaboravnost vec strah da ne zaboravim nesto da uradim sto se inace automatski radi.. muslim da se to i strucno naziva nekim kompuzivnim poremecajem ili tako nesto..

To se i meni cesto desava(nisam siguran da li sam zakljucao stan),pa se vracaj kuci,mnogo puta se vratim pa mi pobegnu silni busevi...

u pravu su da su to prinudne radnje..
mogu biti posledica stresa ili posledica anksioznosti ili ko zna iz kog jos razloga..
posavetuj se sa strucnim licem..jedino tako mozes da se oslobodis toga..

Nije valjda dotle doslo,a? Lekici, psihici?

Znas kako, sam mozes to da prepoznash ako je doslo dotle da ti to jako smeta, a naravno da je jace od tebe, a ometa te u normalnom funkcionisanju onda verovatno trebaju i lekovi, a psihijatar ti je najmanji problem ili psiholog...imash na netu i opisane su neke vrste psihoterapije, al mislim da nije najbolje to raditi bez strucnog lica, ti odluci...

tako to pocinje, zaboravnoscu i manjim smetnjama u misljenju....uskoro ces poceti da zaboravljas kako da se obuces ili svuces, ni ljubavnicu neces moci da prepoznas...ma ni sopstveno lice u ogledalu...znas vec, kako se ono zvase:D

Ne zelis da neko ne udje u tvoju kucu. Pokusacu, ako pristajes, sa postupkom koji se dosta udaljava od psihoanalize, ali priblizan je Jungovom: a kako bi ti svojim rijecima nekome ko je pao sa marsa opisao sto je to kuca? Tako cemo saznati sto je kuca za tvoju psihu, a to moramo zato sto tvoja psiha i tvoja kuca "nisu bas u skladu".
I kako u tvojim snovima izgledaju kuce, tvoja ili tudje? Ima li nesto neobicno? Tako cemo saznati nesvjesne asocijacije na "kucu" koje nam trebaju jer tvoje zaboravljanje ima veze sa nesvjesnim.
Sanjas li leptire? Kuca je obicno simbol Psihe, ali i leptir.

Back