nepoverenje i ljubomora

Cao svima, hitno mi treba savet kako da prevazidjem napade ljubomore koji me unistavaju. Po prirodi sam jako ljubomorna i ko za baksuz sam sa covekom koji i svojim izgledom i svojim ponasanjem budi u meni do sada nepoznata negativna osecanja.Situacija je teska jer ne mogu da kontrolisem neraspolozenje i ljutnju ukoliko posumnjam da me laze. On mnogo radi i malo vremena provodi sa nasom devojcicom 1god.i sa mnom, jedva cekam da dodje kuci ali dok ga sacekam svasta mi prodje kroz glavu tako da kad stigne vec sam nadrndana i ne prica mi se s njim. Onda se on naljuti jer mu nista ne verujem i tako se vrtimo u krug. Vidim da to nicemu ne vodi i pokusavam da se ne opterecujem glupim mislima,ali to je jace od mene,kad me uhvati sumnja bukvalno gorim iznutra i cini mi se da cu puci. Strasno. Vecina misli da je ova veza osudjena na propast kad nema poverenja,ali ja zelim da se promenim i imam poverenja u njega kao on u mene. Panika me hvata kad pomislim na rastavljanje jer oboje smo se rastali da bi bili zajedno, i da sad ponovo prolazim kroz to nemam snage! nadam se da je neko doziveo nesto slicno pa moze da mi da neki koristan savet. auuu al se raspisah :).

Pazi ovako.
Kad krene da te glođe ljubomora, a ti počni da čačkaš po internetu i da tražiš stranice za sastanke i takve stvari. Kad čuješ da uzvikuje "hani, ajm hom" osećaćeš se toliko kriva da ćeš se pojaviti rumena u licu i oborenog pogleda, pa od svađe neće biti ništa, ali od kresanja možda i oće.
Naravski, treba da smisliš i uzrok tvom izmenjenom ponašanju. Cenim da će budali koja je te trpi takvu biti dosta da čuje nešto kao "stidim se koliko sam bila posesivna" ili tako nešto. Ostalo je navika. :D

Ljubomorna sam oduvek,i dok sam radila mucila su me glupa pitanja. Sad je jos gore jer sam stalno sama. Svesna sam da su neke moje reakcije jako lose i zbog toga jedva cekam da porazgovaram sa nekim strucnjakom, koji ce mi nadam se pomoci da resim ovaj problem. Hvala.

A znaci ima jos neko ko je ljubomoran kao ja,sad mi je lakse. Ni kod mene nije problem samopuzdanje ili nesigurnost,vec verovanje da muskarci samo zele da probaju nesto drugo. Nisam previse histericna,danima cutim i depresivna sam a onda kad krenemo da raspravimo sta se desava malo mi je povisen ton,nije strasno. Trudim se da ne mislim i da budem dobro raspolozena da precutim nesto jer znam da od toga moze nastati jos gora situacija ali kao sto kazes ne mogu da ugusim to u sebi. Ali nadam se da cu to nekako prevazici.

Hvala ti na savetu ali nisi u pravu. Zna on sve jer se svaki put kada do toga dodje lepo ispricamo, isvadjamo i na kraju sve bude o.k. Naravno padne i sex, ne znam zasto mislis da nam je jadan,po cemu si to zakljucio, ali bar svaki drugi dan je nas i jako,jako je dobar.

E slatko sam se nasmejala na tvoje savet,skroz si blesav. Njegov mob uvek mogu da uzmem i prelistam al nista ( mozda on menja karticu ), poslala sam mu mejl kao tajna oboz.ali me je iskulirao, kao hvala na ponudi ali ja sam ozenjen, po dzepovima nema nista znaci jedino mi je ostalo to dugmence. Hvala ti.

Ne budi on kao pojava u meni negativna osecanja vec to sto on dobro izgleda i njegovo ponasanje u drustvu raspiruje ljubomoru i sve njene lose strane u meni. Zna on koliko mi znaci jer svaki put kada razgovaramo ja mu kazem sta osecam.Nisam tip osobe na koju moze puno da se utice, vidim sama da su moje reakcije preterane, da radim stvari koje nisu bas najnormalnije da se rade u vezi a pre svega ne mogu da podnesem ta osecanja koja me obuzimaju dok se pitam gde je i sta radi? Hocu da sto pre nadjem resenje da bi svima bilo bolje.Hvala na lepim savetima.

Cao svima, hitno mi treba savet kako da prevazidjem napade ljubomore koji me unistavaju. Po prirodi sam jako ljubomorna i ko za baksuz sam sa covekom koji i svojim izgledom i svojim ponasanjem budi u meni do sada nepoznata negativna osecanja.Situacija je teska jer ne mogu da kontrolisem neraspolozenje i ljutnju ukoliko posumnjam da me laze. On mnogo radi i malo vremena provodi sa nasom devojcicom 1god.i sa mnom, jedva cekam da dodje kuci ali dok ga sacekam svasta mi prodje kroz glavu tako da kad stigne vec sam nadrndana i ne prica mi se s njim. Onda se on naljuti jer mu nista ne verujem i tako se vrtimo u krug. Vidim da to nicemu ne vodi i pokusavam da se ne opterecujem glupim mislima,ali to je jace od mene,kad me uhvati sumnja bukvalno gorim iznutra i cini mi se da cu puci. Strasno. Vecina misli da je ova veza osudjena na propast kad nema poverenja,ali ja zelim da se promenim i imam poverenja u njega kao on u mene. Panika me hvata kad pomislim na rastavljanje jer oboje smo se rastali da bi bili zajedno, i da sad ponovo prolazim kroz to nemam snage! nadam se da je neko doziveo nesto slicno pa moze da mi da neki koristan savet. auuu al se raspisah :).

vi nemate zdrave odnose. otuda tako nezdrava stanja.ljubomora je stanje (svesti),nije ni osecanje ni emocija. to je stanje ugrozenosti, nesigurnosti, poljuljanog samopouzdanja, podrivenog ega.
idi iz vezei ne okreci se.

vi nemate zdrave odnose. otuda tako nezdrava stanja.ljubomora je stanje (svesti),nije ni osecanje ni emocija. to je stanje ugrozenosti, nesigurnosti, poljuljanog samopouzdanja, podrivenog ega.
idi iz vezei ne okreci se.

:eek:

Није то веза, то је брак у којем имају дете од годину дана. А колико видим немају проблем у вези, она има проблем сама са собом, а то неће решити тако што ће уклонити повод за љубомору из свог живота (мужа), него тако што ће се, уз помоћ стручњака, суочити са својим проблемом и покушати да га победи, или бар сведе у разумне мере.

:eek:

Није то веза, то је брак у којем имају дете од годину дана. А колико видим немају проблем у вези, она има проблем сама са собом, а то неће решити тако што ће уклонити повод за љубомору из свог живота (мужа), него тако што ће се, уз помоћ стручњака, суочити са својим проблемом и покушати да га победи, или бар сведе у разумне мере.

e dobro, nisam videla to dete i to..ok, brak...

ps. rekla sam d atreba d aide jer mislim d aljudi nisu u svim kombinacijama podjednako ljubomorni. vec u sledecoj vezi, na primer, moze d ane bude ljubomorna uopste, ukoliko bude imala bolje samopouzdanje, stabilnije odnose itd.

Kazes da si svesna da tvoji napadi ljubomore ne vode nicemu...Vode, itekako vode raspadu braka, potistenom detetu i nesrecnim roditeljima.
Dete ima tek jednu godinu i pomalo je rano da si se zasitila i kuce i brige oko deteta ali nisu sve zene iste pa je moguce da je tvoj "rok trajanja" u ulozi samo domacice, zene i majke istekao. Za pocetak obogati svoj dan nekom aktivnoscu ( ako je jos rano za posao) i nauci da savladas svoj jezik ako vec osecanja ne mozes. Budi barem toliko nesebicna da ne siris svoje neraspolozenje na ostatak porodice.Tebi od toga nece biti mnogo teze a njemu i detetu ce biti lakse!

Back