Nepodnosenje

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.961
Posmatrao sam vise dana relativno slucajan uzorak ljudi.
U opustenom stanju, znaci ne biznis.

Shokantno je koliko nepodnose bilo sta sto je mimo neke uobicajene mediokritetske slike i nacina razmisljanja...

Hajde da je u pitanju razgovor, debata, sukob misljenja pa jos i da razumem, ali u opustenoj zabavi, gde cak i ne govore o nekoj temi...nego npr rade nesto svoje, gledaju tv, citaju ove nase jeftine casopise sa polulaznim temama...
I da naglasim nije stvar u nerviranju , nego u nepodnosenju....
Nerviranje dodje kasnije, a pod nerviranjem uzimam kad izbije sukob....ili samo razjasnjavanje..

Takve stvari koje sam video su toliko cudne, a toliko nemoguce u budizmu npr.

Zasto bi neko nekog nepodnosio samo zato sto on cita ili gleda neki odredjeni program ili je veseo u nekom trenutku....?
To sigurno ne mogu da ubrojim u normalno ponasanje nego u neko prikriveno ili otkriveno autokrativno ponasanje...neka zelja za dominacijom ....
A to je drasticna promena u sredini koju sam obisao prosle godine...dobro delom je mozda Korona pojacala tu zelju da budu svi autoriteti, posto verovatno podsvesno shvataju da su nule u ovom drustvu...

Ali tolika kolicina nesvesti o sebi i nekontrolisanja sebe, pa to je bukvalno nula.....
Sloboda da namecemo drugome misljenje o politici , prevazidjeno , o ljubavi , prevazidjeno uplivom feminizma i seljacke revolucije, da namecemo drugima sablone a ne vrednosne sisteme, to je okoriscenje neko , neki licni interes...
Ali sloboda da drugome namecemo njegovu relaksaciju, pa to stvarno vise nema smisla...

Doduse nije bilo direktno pokazano to nametanje, ali sta je javno pokazivanje , precutno , nepodnosenja, ili kasnije izaledjno ogovaranje i kritizerstvo?
Kog trenutka se moze uzeti da je osoba presla granicu normalnog, a opet je usaglasena sa okruzenjem, tj kad je celo okruzenje preslo granicu normalnog , da uzima tu slobodu javnog ili zaverenickog nepodnosenja cak i relaksacije....ili bilo je toga i oko stila u muzici, stila u slikarstvu, stila u odevanju...

Zar je diktatura mediokriteta toliko neprimetna da su ljudi bukvalno zombirani tj cim vide razlicito upiru prstom i vicu on nije nash......

Kad se to desi u mom okruzenju, obicno seljoberi se drznu da to rade po navici, obicno ispadne zelja da ponize drugog, da tako povecaju svoju hijararhiju...
Da li je moguce da je to toliko uslo u ljude preko TV i nekako drugacije, radiom, da na nebitnim odnosima vezbaju i insistiraju na takvim stilovima povecavanja hijararhije i neke svoje unutrasnje vrednosti...

Pa... ne znam, nešto to nepodnošenje nisam mnogo puta srela, ili ga bar nisam detektovala, a na kraju, nisam ni htela da u njemu učestvujem pa je uvek bilo nešto kao nonsense!
Ne volim hejtovanje jer se retko bavim nekim ko mi nije blizak, a ako mi je blizak, pobogu, kako mogu da ga tek ne podnosim?

Doduše, to opanjkavanje trećeg lica u konverzaciji sečem u korenu i još mi se nijedna osoba nije naljutila što sam to demonstrativno prekinula... valjda imam neki autoritet u razno-raznim odnosima, IDK.
Ne može niko tamo nekog toliko da ne podnosi koliko ja (koja nekad i nemam pojma ko je taj treći) mogu da dam validnih argumenata zašto je prosto gubljenje vremena dopuštati sebi da se time bavimo. Konačno, dobijem sagovornika koji više nije tako siguran da ne podnosi tog nekog...
To mi je vazda' fascinantno.
Lično, podnosim sve, često mislim da sam stenica u duši, a ako mogu da biram, ova mi je još iz detinjstva ostala mnogo zanimljiva i draga:
1589224746736.png

Mozda je u vezi sa ovom temom....

U USA postoji nesto sto zovu on paper, na papiru...
Npr idealan muskarac za nju na papiru, dobar na papiru, dobar zivot na papiru...

Ono sto neki ljudi rade, je da uopste ne gledaju sta je dobro na papiru, ali to itekako biva osudjeno od vecine...
I oznaceno kao budalastina...

U nekim sredinama ipak, ljudi dozvoljavaju mogucnost da pojedinac krene putem izbora i dostizanja srece a da nije na papiru, tada se kaze, i ono sto nije dobro na papiru pruza tako dobar osecaj...
Ne , nije zabranjena uzbudjenja...ali neki smatraju da i to moze da se ubroji u neku vrstu prkosa mediokritetu.
Nista sladje od dalje rodjake, to je neka srpska zvaka...ali i bosanska i planinska itd itd...

Medjutim u drugim sredinama zbog nekih dogadjaja, a primer rata MZ polova u Srbiji moze biti jedan takav dogadjaj ili Slobina eksplozija nasilja na javnim mestima od strane krimosa, kajlasa i ostalih idola ulice tog vremena... moze doci do prisilnog uskracivanja izbora i vrednovanja izbora...
Nema se vremena, dosla teska vremena i slicno....

To doduse nije slucaj kod ovih koji su posluzili kao inspiracija za temu, ali koliko puta ste culi da se ljudi vise ne smeju i ne hodaju nasmeseni i vedri ulicama Beograda ili drugih gradova....a da ih mozete videti iz prevoza...
To nije slucajnost...

Posmatrao sam vise dana relativno slucajan uzorak ljudi.
U opustenom stanju, znaci ne biznis.

Shokantno je koliko nepodnose bilo sta sto je mimo neke uobicajene mediokritetske slike i nacina razmisljanja...

Hajde da je u pitanju razgovor, debata, sukob misljenja pa jos i da razumem, ali u opustenoj zabavi, gde cak i ne govore o nekoj temi...nego npr rade nesto svoje, gledaju tv, citaju ove nase jeftine casopise sa polulaznim temama...
I da naglasim nije stvar u nerviranju , nego u nepodnosenju....
Nerviranje dodje kasnije, a pod nerviranjem uzimam kad izbije sukob....ili samo razjasnjavanje..

Takve stvari koje sam video su toliko cudne, a toliko nemoguce u budizmu npr.

Zasto bi neko nekog nepodnosio samo zato sto on cita ili gleda neki odredjeni program ili je veseo u nekom trenutku....?
To sigurno ne mogu da ubrojim u normalno ponasanje nego u neko prikriveno ili otkriveno autokrativno ponasanje...neka zelja za dominacijom ....
A to je drasticna promena u sredini koju sam obisao prosle godine...dobro delom je mozda Korona pojacala tu zelju da budu svi autoriteti, posto verovatno podsvesno shvataju da su nule u ovom drustvu...

Ali tolika kolicina nesvesti o sebi i nekontrolisanja sebe, pa to je bukvalno nula.....
Sloboda da namecemo drugome misljenje o politici , prevazidjeno , o ljubavi , prevazidjeno uplivom feminizma i seljacke revolucije, da namecemo drugima sablone a ne vrednosne sisteme, to je okoriscenje neko , neki licni interes...
Ali sloboda da drugome namecemo njegovu relaksaciju, pa to stvarno vise nema smisla...

Doduse nije bilo direktno pokazano to nametanje, ali sta je javno pokazivanje , precutno , nepodnosenja, ili kasnije izaledjno ogovaranje i kritizerstvo?
Kog trenutka se moze uzeti da je osoba presla granicu normalnog, a opet je usaglasena sa okruzenjem, tj kad je celo okruzenje preslo granicu normalnog , da uzima tu slobodu javnog ili zaverenickog nepodnosenja cak i relaksacije....ili bilo je toga i oko stila u muzici, stila u slikarstvu, stila u odevanju...

Zar je diktatura mediokriteta toliko neprimetna da su ljudi bukvalno zombirani tj cim vide razlicito upiru prstom i vicu on nije nash......
Zato što je ovo društvo plemensko. U plemenu, čim stršiš, ode glava.
To je najjednostavniji mogući odgovor.

Back