NEPLAĆENA KAZNA BOJANU JE ŽIVOT PRETVORILA U PAKAO

gost 401905

Elita
Poruka
19.065
http://www.kurir.rs/vesti/srbija/30...roda-sve-sto-ima-i-da-ostavi-nepokretnu-majku
KURŠUMLIJA - Da bi prehranio stoku i održao jedino domaćinstvo u selu 27-ogodišnji Bojan Radovanović iz Novog sela kod Kuršumlije, koristio je neregistrovanu prikolicu. Zbog ovog prekršaja sada mora na 40 dana u zatvor.

Saobraćajna policija je tri puta na seoskom putu u planini zaustavljala Bojana Radovanovića jer je vozio seno za stoku neregistrovanom prikolicom. Prvi put je platio kaznu, a za druge dve mu je stigla kazna zatvora do 40 dana jer je vozio pod zabranom.

Bojan i njegova nepokretna majka jedini su stanovnici Novog Sela. Uzgajajući krave i svinje, podigao je farmu za primer, a sada je prinuđen da sve proda zbog zatvora. Kako nema ko da vodi računa o imanju, morao je da proda 70 svinja, a sada prodaje i 25 krava.
"Imao sam oko 70 svinja i sve sam rasprodao. Sad još ovo stoke da rasprodam i da idem u zatvor",priča on.
Dodaje da mu je sada najveća briga stara i nepokretna majka.

"Stoku ću nekako i da prodam, ali ne znam šta ću sa majkom, jedino da je u dom smestim", pita se Bojan.

Na drugoj temi smo videli da baba nije htela da plati kaznu i otisla je u zatvor, sada imamo drugi slucaj.

Mozda je covek neobrazovan, mozda je tvrdoglav, ali treba naci neki nacin da se adekvatno primeni zakon, a ne da se ljudima totalno poremeti zivot, zbog sitnih gresaka.

http://www.kurir.rs/vesti/srbija/30...roda-sve-sto-ima-i-da-ostavi-nepokretnu-majku

Na drugoj temi smo videli da baba nije htela da plati kaznu i otisla je u zatvor, sada imamo drugi slucaj.

Mozda je covek neobrazovan, mozda je tvrdoglav, ali treba naci neki nacin da se adekvatno primeni zakon, a ne da se ljudima totalno poremeti zivot, zbog sitnih gresaka.
Mogao je da proda dve krave da smesti majku u dom na tih 40 dana od jedne krave a od druge da plati nekoga da mu radi imanje tih 40 dana.
Nije ni siromašan a nje ni za žaljenje.

Jedini je stanovnik sela, ko ce to da mu cuva?

Mozda nije shvatio posledice svojih gresaka ili tvrdoglavosti, ali ovako ga kazniti je surovo.
ko ga kažnjava? registracija prikolice je manje od 20000 din tj jedno svinjče , a on je prodao 70 svinja.
a sada da proda 25 krava?
ma alavi majmun , ko ga **** , nije za žaljenje ni sekundu , on je sam sebe ukopao -budalesina obična

ko ga kažnjava? registracija prikolice je manje od 20000 din tj jedno svinjče , a on je prodao 70 svinja.
a sada da proda 25 krava?
ma alavi majmun , ko ga **** , nije za žaljenje ni sekundu , on je sam sebe ukopao -budalesina obična

Ovde si mi razlikujemo.
Mozda je glup, mozda je lud, ali treba mu pomoci, ponuditi advokata, naci nacin da registruje prikolicu i videti zasto nije.

Lako je oterati coveka u zatvor, tesko je naci pravu meru.

Zbog stare, neregistrovane prikolice kojom je iz brda dovlačio seno za stoku, Bojan Radovanović (27) iz Novog Sela, kod Kuršumlije, do kraja marta mora da ode u zatvor na 40 dana.
– Saobraćajna policija me je tri puta zaustavljala dok sam iz planine prevozio seno da bih nahranio stoku. Kupio sam staru prikolicu bez papira koju nisam mogao da registrujem, a koja mi je bila preko potrebna kako bih izdržavao majku i sebe – rekao je mladi farmer za „Blic“..
Kada su ga 2016. godine prvi put zaustavili, oduzeli su mu dozvolu i napisali kaznu od pola miliona dinara zbog neregistrovane prikolice i traktora koji, kako tvrdi Bojan, uredno je registrovan.
– Prvi put me je po seoskom putu pojurio policajac u civilu. Kada me je zaustavio, pozvao je patrolu koja je došla po mene i tada sam četiri dana proveo u pritvoru. Prodao sam neku stoku i platio prvu kaznu – priseća se Bojan.
Nakon toga, priča Radovanović, usledile su još dve kazne zbog neregistrovane prikolice. U decembru 2017. godine stiže mu presuda da zbog njih mora u zatvor.

Odložio je odsluženje kazne na tri meseca zbog bolesne majke, ali ga je na realnost podsetila nova koverta.
– Rečeno mi je da te kazne ne mogu da platim i da moram da idem u zatvor. Živim sam sa nepokretnom majkom. Prodao sam sve svinje, još da prodam krave i nek me vode… Majku moram da smestim u dom, prve komšije su u sledećem selu, a ona ne može da se stara sama o sebi – drhtavim glasom priča Bojan.

Ovog mladića najviše boli, kako kaže, nepravda prema seljaku. Bojan i njegova bolesna, nepokretna majka jedini su stanovnici Novog Sela. S teškom mukom, kako kaže, izborio se da od svoje kuće napravi ugledno domaćinstvo. Marljivo je radio ne bi li prištedeo neki dinar, nabavio staru prikolicu, kupio 70 svinja i 25 krava, napravio skromnu farmu.
– Dok drugi jure kolima i mangupiraju se po putu, ne budu zaustavljeni niti kažnjeni. A ja, koji sam bio prinuđen da taj traktor i prikolicu koristim kako bih preživeo, moram da idem u zatvor – iskren je Radovanović.
Problemi poljoprivrednika prilikom registracije traktora i ostalih poljoprivrednih mašina vrlo su učestali i poznati.
– S obzirom na to da veliki broj seljaka poseduje stare traktore i prikolice za koje je, zbog godina, izgubljena dokumentacija o poreklu i vlasništvu ili je pak stara mašinerija nasleđena, za prosečnog poljoprivrednika registracija ovih mašina gotovo je nemoguća – kazali su zaposleni servisa koji vrši registraciju.
Zbog svega toga, 2015. godine svima onima koji su posedovali takve prikolice bilo je omogućeno, dopunom Pravilnika o registraciji motornih i priključnih dozvola, da izjava vlasnika koju potvrđuju dva svedoka bude dokaz o poreklu vozila. Ipak, ta mogućnost postojala je nepunih pola godine, odnosno do 30. decembra 2015, zbog čega zaposleni u agenciji savetuju da se više isplati uzeti novu prikolicu.
Dve (ne)moguće varijante za registraciju
Iz Agencije za registraciju navode da postoje dve mogućnosti s kojima bi vlasnici starih prikolica iste mogli da ozakone.
– Savetujemo uvek građane da provere da li je ta prikolica nekada davno bila registrovana. Ako jeste, potrebno je da odu u policijsku upravu, odeljenje arhiva, i pronađu svoj predmet. Neka ponesu svu dokumentaciju koju poseduju, naročito broj šasije. Nakon toga potrebno je da izvrše tehnički pregled prikolice i podnesu zahtev za izdavanje treće tablice – rekli su iz ovog auto-servisa.
Druga mogućnost je, ako posedujete prikolicu iz samogradnje, odnosno prikolicu ručne izrade, da se nadležnim organima podnese dokaz o samoizradi, a zatim i sva neophodna dokumentaciju.
– Iskreno, gotovo je nemoguće registrovati takvo priključno vozilo. Upravo zbog svega toga, seljaci kojima su traktor i prikolica sredstvo preživljavanja, često voze iste neregistrovane, te plaćaju vrtoglavo visoke kazne.
609672

i sad..kad napravis pravi kriminal dobijes nanogicu a kad vozis neregistovanu prikolicu dobijes zatvor :)

Odlično. Zamislite da je naišao neko sa autom i udario u tu neregistrovanu prikolicu? Pitanje je da li je osvetljena kako treba. I kad su mu napisali kaznu, nije želeo da registruje nešto što mu je neophodno u radu na selu, a ima uspešnu farmu? Tri puta ja zaustavljan zbog istog prekršaja i očigleno nije hteo da plati registraciju. To znači a ga nije briga za druge učesnike u saobraćaju, pa je logićno da ga treba iz saobraćaja isključiti. Imao je dovoljno vremena da plati kaznu, nije hteo i sad neka ide u zatvor.
S atoliko svinja i krava množe da proda jedan deo i na tih 40 dana zaposli nekoga da pazi na majku i stoku. A kad izađe iz ztvora, prvo u policiju da registruje prikolicu, valjda će se opametiti. Prokleti mentalitet zabačenih sela, hoću da zaradim ali neću da platim obaveze.

- - - - - - - - - -

i sad..kad napravis pravi kriminal dobijes nanogicu a kad vozis neregistovanu prikolicu dobijes zatvor :)

Ovde se mešaju dve različite stvari. Njega je zaustavila saobraćajna policija i slučaj je kod sudije za prekršaje, ti sa nanogicom idu u drugu službu. Ne možeš loše odluke jednih da pripisuješ drugima. Znam da je reč o istoj državi, to stoji, ali zar treba sad svima gledati kroz prste, jer je neko imao uticaja da sredi kaznu sebi?

Zašto bi se bilo ko zdrave pameti pitao zašto neko vozi neregistrovanu prikolicu? Ili je registruj ili ne vozi. Zamisli kad bi svi vozili neregistrovano?

kad su izmislili nemoguce uslove za atestiranje prikolica

pa moras da kupis novu , stare nece da atestiraju i registruju

napravili od prikolica atomsku fiziku

samo da bi birokrate uzele pare narodu

takvi heroji treba da odrobijaju ovakvu vlast sa osmehom

- - - - - - - - - -

Nije država terala neregistrovani traktor, već ovaj seljak koji bi da zarađuje ali da ne troši na svoje obaveze. Nije ovde reč o državi već mantalitetu uspešnog farmera, kako ga nazivaju.
samo ti nepoznavaocu saobracajnih propisa koji gazi bicikliste nemoj da pricas o obavezama

kad su izmislili nemoguce uslove za atestiranje prikolica

pa moras da kupis novu , stare nece da atestiraju i registruju

napravili od prikolica atomsku fiziku

samo da bi birokrate uzele pare narodu

Tako je, bezbednost na putu nije bitna. Izbacite više taj bedni socijalizam iz umova, ako ih uopšte imate.

- - - - - - - - - -

takvi heroji treba da odrobijaju ovakvu vlast sa osmehom

- - - - - - - - - -

samo ti nepoznavaocu saobracajnih propisa koji gazi bicikliste nemoj da pricas o obavezama

Tvoja obveza, kao učesnika u saobraćaju je da poštuješ propise. Vidiš da ni ovaj seljak nije potšpvao, pa ode u zatvor. PA ti nastavi da se hvališ da ne poštuješ propise i da lažeš.

- - - - - - - - - -

Ovim zakonima oni zele da ogranice kretanje.

Cena prevoza u Srbiji treba da budem barem 50% jeftinija.

Zakonima o bezbednosti u saobraćaju? Pa vas sa neregistrovanim traktorima, prikolicama i raznim zastavama i vartbutrzima i treba isključiti iz saobraćaja.

Tako je, bezbednost na putu nije bitna. Izbacite više taj bedni socijalizam iz umova, ako ih uopšte imate.

- - - - - - - - - -

Tvoja obveza, kao učesnika u saobraćaju je da poštuješ propise. Vidiš da ni ovaj seljak nije potšpvao, pa ode u zatvor. PA ti nastavi da se hvališ da ne poštuješ propise i da lažeš.

da , nije im bitna bezbvednost

da im je bitna prikolica bi nakon tehnicke provere mogla da se registruje

nego ovu proizvodi sima pa zadovoljava a ovu mica pa ne zadovoljava

a iste

kao sto su skratili ateste koje su sami davali

kao sto im je odjednom bitno koliko sedista ima u autu

a pre toga nisu prepisivali fabricke podatke nego su lupali kako su hteli

- - - - - - - - - -

bar da kazu - ubuduce

nego retroaktivnost vazi kad treba da ti uzmu pare

Back