Nepismeni glasaci....

• Začetnik teme Začetnik teme Kohen
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Wesley Earl Craven:
Na stranu što mi je brojka od četiri miliona prilično sumnjiva. Osvrnuo bih se na nešto drugo. Zbog čega su nepismeni ili polupismeni automatski lako manipulisani? Čoveče, osvrni se oko sebe, koliko je školovanih ljudi koji bi progutali apsolutno sve što im se servira? Sa druge strane, da si ikada upoznao prave srpske seljake, dobro bi znao da se većina njih samo pravi naivna. Možda nisu u stanju, ne žele, nemaju vremena ili ne vide smisao u retoričkim vežbama po internet-forumima, ali da ih je lako izmanipulisati? Jok, batice. Veruj mi na reč. A ako mi ne veruješ, prošetaj se malo po planinskim selima i popričaj sa ljudima, pa ćeš videti da sam u pravu. Ćale mi je terenac i srećom sam video nešto malo više od betona i asfalta.

Koliko se ja secam istorije, srpski seljak je ginuo kada god bi mu neki politicar kako je to dobro za njega, i za drzavu....
Zato i ima Srba toliko koliko ih ima sada. Toliko o seljackoj mudrosti i promucurnosti.
Mozda je mudar da osnuje i odrzi domacinstvo, ali da se odupre manipulaciji politicara, tu se ne bi slozio.
Pa samo na ovom forumu se , izgleda, nepismenost dize na pijedestal, i ispada nacionalni ponos i dika...ni jedne reci kritike na ove frapantne podatke...

Mr. Wesley, Ivan je Bog da mu dušu prosti stvarno bio faca za mnoge a naročito za neke vajne tzv. demokrate....

Ivan Djurić je bio političar koga ćemo se sve češće sećati kao iskrenog i pravog rodoljuba, borca za demokratiju i ljudska prava, kome je Srbija bila neprekidno u srcu.

Koaliciji Šumadija-Liga za Šumadiju ,čini posebnu čast da je Ivan Djurić, još za života, prihvatio mesto našeg počasnog predsednika. Ta čast stvara obavezu ne samo prema njemu, nego i prema svemu što je činio za Kragujevac, za Šumadiju, za Srbiju, ZA SVE NAS!

http://www.sumadija.org.yu/inmemoriam.htm

Jok.. umro je što je bio bolestan još od ranije.... a Djika je trazio bombardovanje za razliku od Ivana koji to nije.... zato je i otišao iz Srbije jer je video kakva je opozicija.... kompletna u ono vreme bila.

Kohen:
Da, inace je covek ,kao i Djindjic optuzen da je potpisao peticiju za bombardovanje Beograda...
Pa je proglasen izdajnikom , zbog zalaganja za dijalog sa Albancima, i sto je bio jedan od clanova "Helsinskog odbora za ljudska prava"....zloglasne NVO
Kasnije je i umro, mucenik, ubijen klevetama istih ovakvih kao ti, koji se busaju srpstvom i antievropejstvom

Ivan Djuric je imao dijametralno suprotne stavove tvojim.....kakve sad ti veze imas sa likom i delom
takvog "Izdajnika"??
Kohen, malo vodiš računa i svi srećni.

Izvini, jom, ali kakve sad covek srceparajuce tekstove pise o Djuricu, koji je kontrateza svih njegovih stavova....to je klasicno licemerje...ili neznanje..

On procitao negde LIGA ZA SUMADIJU, i odma utripovao da je Djuric cetnicki vojvoda...e pa nije

Kohen:
Koliko se ja secam istorije, srpski seljak je ginuo kada god bi mu neki politicar kako je to dobro za njega, i za drzavu....
Zato i ima Srba toliko koliko ih ima sada. Toliko o seljackoj mudrosti i promucurnosti.
Mozda je mudar da osnuje i odrzi domacinstvo, ali da se odupre manipulaciji politicara, tu se ne bi slozio.
Pa samo na ovom forumu se , izgleda, nepismenost dize na pijedestal, i ispada nacionalni ponos i dika...ni jedne reci kritike na ove frapantne podatke...

1. "Фрапантни подаци" су углавном нетачни, али чињеница је да постоји
забрињавајући број неписмених и полуписмених.

2. Када је отпочела петооктобарска "реформа" сећам се да су ДОС-овци дробили
како има исувише ВИСОКООБРАЗОВАНИХ и у то име је знатно смањен број
студената који се примају на факултете... зар се не сећаш??? А о пријемним
испитима и корупцији на Београдском универзитету не бих овом приликом,
али позната је ствар да је код смањеног броја пријема студената ПРЕСУДНА
ЛОВА ЧЛАНОВИМА КОМИСИЈЕ.

3. Петооктобарска "реформа" је донела бројне квази-факултете и ОГРОМНЕ
ТРОШКОВЕ ШКОЛОВАЊА - што је потпуно уништило генерације талентованих
младих људи чији родитељи нису имали шта да продају да би их школовали

И сада се нађеш Ти паметан да причаш о неписменим људима. Па шта је урадила ДОСОВСКА ВЛАСТ ДА ИХ ОПИСМЕНИ ??? :roll: Или би можда Ти и Прокић хтели да само писмени гласају а да се неписменима одузме и право гласа ??? Мојне....

Back