Kohen
Ističe se
- Poruka
- 2.450
Wesley Earl Craven:Na stranu što mi je brojka od četiri miliona prilično sumnjiva. Osvrnuo bih se na nešto drugo. Zbog čega su nepismeni ili polupismeni automatski lako manipulisani? Čoveče, osvrni se oko sebe, koliko je školovanih ljudi koji bi progutali apsolutno sve što im se servira? Sa druge strane, da si ikada upoznao prave srpske seljake, dobro bi znao da se većina njih samo pravi naivna. Možda nisu u stanju, ne žele, nemaju vremena ili ne vide smisao u retoričkim vežbama po internet-forumima, ali da ih je lako izmanipulisati? Jok, batice. Veruj mi na reč. A ako mi ne veruješ, prošetaj se malo po planinskim selima i popričaj sa ljudima, pa ćeš videti da sam u pravu. Ćale mi je terenac i srećom sam video nešto malo više od betona i asfalta.
Koliko se ja secam istorije, srpski seljak je ginuo kada god bi mu neki politicar kako je to dobro za njega, i za drzavu....
Zato i ima Srba toliko koliko ih ima sada. Toliko o seljackoj mudrosti i promucurnosti.
Mozda je mudar da osnuje i odrzi domacinstvo, ali da se odupre manipulaciji politicara, tu se ne bi slozio.
Pa samo na ovom forumu se , izgleda, nepismenost dize na pijedestal, i ispada nacionalni ponos i dika...ni jedne reci kritike na ove frapantne podatke...