Nepismene

Kako zene objasnjavaju da posle svih ovih feminizama i komunizama gde jachi mora da se spusti dole da se kuche ne bi osecalo strancem, one opet zaostaju. Od muskaraca se ozuima masovno kroz poreze da bi se zena zaposlile u masovnom drzavnom sektoru pa opet, sudovi, zakoni joj dodeljuju sve kad padne razvod, da uzme i decu samo zato sto ima chavku da ne pricam o materijalnim stvarima.
Sve joj je dano, i ona je tako yebeno nesretna.
Postala je predvodnica u nepismenosti.
Ne ume ni da se zastiti cak sta vise, pa predvodiu u sidam i triperima..

Jel sme da se kaze ovo ili ce neka da se nadje uvredjena?Jel to uvreda da se navede fakt?

Valjda, nema ko da lupi shakom o sto..

Bolje je priznati da si nepismen, nego hodati okolo, vikati kako imas fakultet i ko zna sta jos, pa onda dodjes i napises samnom ili neznam.
Kada bi se po ovome gledalo (a po meni je TO mjerilo pismenosti) onda bi 90% kompletnog stanovnistva bilo nepismeno.

nepismeni umeju makar da slusaju pa kad im neko pomene fakt oni to prihvate.
polupismeni se nadju uvredjenim i odmah udju u gard.

teona

Bolje je priznati da si nepismen, nego hodati okolo, vikati kako imas fakultet i ko zna sta jos, pa onda dodjes i napises samnom ili neznam.
Kada bi se po ovome gledalo (a po meni je TO mjerilo pismenosti) onda bi 90% kompletnog stanovnistva bilo nepismeno.

Ispravno je-po mom misljenju...samo ponovi naglas "po meni" i videces da nema smisla, osim ako ne kazes to u sasvim drugom kontekstu, npr.-po meni si nasao da kakis (obracas se golubu), kao i slazem se, ispravno je saglasan/na sam...
Nas jezik (srpski) je zaista bogat i gramaticki tezak/slozen i ziv (stalne izmene)...

"Ne znam" i "sa mnom" je za mene jos uvek nesto sto se pise razdvojeno. Ali o.k., ja sam vec 20+ godina ovde gde sam, mozda tripujem ili je osnovna skola u Srbiji za vreme socijalizma ostavila toliko dubok trag da i dan danas ne podnosim kada neko pravi takve greske.

Ispravno je-po mom misljenju...samo ponovi naglas "po meni" i videces da nema smisla, osim ako ne kazes to u sasvim drugom kontekstu, npr.-po meni si nasao da kakis (obracas se golubu), kao i slazem se, ispravno je saglasan/na sam...
Nas jezik (srpski) je zaista bogat i gramaticki tezak/slozen i ziv (stalne izmene)...

Kada si već počela, a ne volim kada me neko vuče za jezik...
Najispravnije je reći (čitaj napisati) "prema mom mišljenju", naravno gledano gramatički i stilski. Slažem se da "po meni" ponekad može da dovede do zablude, ali je podjednako gramatički ispravno kao i druga dva navedena pojma.

nas jezik je zaostao u smislu da nije umeo da se modernizuje i uprosti kako se to radi u centru i juznoj srbiji. svi jezici se uproscavaju i time obogacuju, vukov dodjoski baaaaograd koji prezire samog sebe ne dozvoljava da se narodni prihvati kao knizevni.
daboghda crkli padezi.

uostalom tvoh post je takodje irelevantan, ne bavi se zenskom vodjstvu u nepismenosti

Kada si već počela, a ne volim kada me neko vuče za jezik...
Najispravnije je reći (čitaj napisati) "prema mom mišljenju", naravno gledano gramatički i stilski. Slažem se da "po meni" ponekad može da dovede do zablude, ali je podjednako gramatički ispravno kao i druga dva navedena pojma.

I opet...gradacija ispravno-ispravnije, najispravnije ne postoji, nemoguce gardacije...

nas jezik je zaostao u smislu da nije umeo da se modernizuje i uprosti kako se to radi u centru i juznoj srbiji. svi jezici se uproscavaju i time obogacuju, vukov dodjoski baaaaograd koji prezire samog sebe ne dozvoljava da se narodni prihvati kao knizevni.
daboghda crkli padezi.

uostalom tvoh post je takodje irelevantan, ne bavi se zenskom vodjstvu u nepismenosti

Nisam strucnjak, pa ne bih o jeziku i koliko je zaostao...meni je lep, iako pun tudjica...ali, to je vec druga tema.
A za zene i nepismenost. U pravu si...ako statistika kaze da ima vise zena, definitivno su u vecem broju i po (ne)pismenosti. :)

vidis, to je polupismenost, tvoj post.
pises o necemo sto veze nema sa temom. spamujes..
vreme ide, ta vasa baogradska pravila mozes macku o rep da okacis.
prijavljena si za spam.

1. U prvom postu govoriš da smo gori od Afrike. To nema veze sa vezom.
2. Ako nisi shvatio 75% nepismenih (od ukupnih 100% u čitavom svijetu) se nalazi u Africi. A od 100% nepismenih samo u Srbiji 80% su navodno žene, mada nešto sumnjam u taj podatak.
3. Hoćeš da ti kažem zašto su žene nepismene? Jer je sve podređeno muškarcima. Ako sin studira - ne mora i ćerka. I tako je bilo i u nedavnoj prošlosti. (Pričam o našim prostorima) A ne bih započinjala priču o Africi i Aziji i položaju žena tamo.
4. Prijavljen si i ti za vrijeđanje.

:hvala:

I opet...gradacija ispravno-ispravnije, najispravnije ne postoji, nemoguce gardacije...

Misliš komparacija? Gradacija je nešto slično, ali nema veze sa pridjevima. Ali, nevažno potpuno. :)
P.S. Ne postoji onda, ako ćemo po tome, ni ispravnije. Nešto je ili ispravno ili nije.

Poslednja izmena:
Misliš komparacija? Gradacija je nešto slično, ali nema veze sa pridjevima. Ali, nevažno potpuno. :)
P.S. Ne postoji onda, ako ćemo po tome, ni ispravnije. Nešto je ili ispravno ili nije.

Ti mislis na gradaciju kao stilsku figuru, a ja sam je upotrebila kao obicnu rec koja oznacava merenje po stepenovanju, da sad ne trazim bukvalan prevod, lat.
Tacno, nesto je ispravno ili nije.
Osim kad je u pitanu pesnicka sloboda...tad moze (skoro) sve...

1. U prvom postu govoriš da smo gori od Afrike. To nema veze sa vezom.
2. Ako nisi shvatio 75% nepismenih (od ukupnih 100% u čitavom svijetu) se nalazi u Africi. A od 100% nepismenih samo u Srbiji 80% su navodno žene, mada nešto sumnjam u taj podatak.
3. Hoćeš da ti kažem zašto su žene nepismene? Jer je sve podređeno muškarcima. Ako sin studira - ne mora i ćerka. I tako je bilo i u nedavnoj prošlosti. (Pričam o našim prostorima) A ne bih započinjala priču o Africi i Aziji i položaju žena tamo.
4. Prijavljen si i ti za vrijeđanje.

:hvala:

definitivno sam ze zayebo oko nekih podataka.
ali kako to da prihvatas podatke koje sam prevideo ili lose tumacio a one koje sam jasno naveo bez da ih oblikujem na svoje su ti sumlJivi?
a ako je tacno to je sto su zene zlostavljanje. izvini, mrzelo me da citam zasto, i o tim pridjevima.
osnovna skola je obavezna, po zakonu i tu staje sve koleginice koja mi spamujes topik.

i umesto da se takmicis ovde u pismenosti i igras ko mecka po mojoj muzici, pocni da se bavis pravim stvarima.
sta je taj feminizam doneo za vas? sem da se osecate kao vechite zrtve kao sto ti to naglasujes u zadnjem tvom postu

definitivno sam ze zayebo oko nekih podataka.
ali kako to da prihvatas podatke koje sam prevideo ili lose tumacio a one koje sam jasno naveo bez da ih oblikujem na svoje su ti sumlJivi?
a ako je tacno to je sto su zene zlostavljanje. izvini, mrzelo me da citam zasto, i o tim pridjevima.
osnovna skola je obavezna, po zakonu i tu staje sve koleginice koja mi spamujes topik.

i umesto da se takmicis ovde u pismenosti i igras ko mecka po mojoj muzici, pocni da se bavis pravim stvarima.
sta je taj feminizam doneo za vas? sem da ste osecate kao vechite zrtve kao sto ti to naglasujes u zadnjem tvom postu

Ne vidim po čemu ja to spamujem "vaš topik" poslednjim postom? Samo sam ukazala na Vašu grešku.
Osnovna škola je obavezna, ali od kada? Ako znate odgovor, molim Vas da mi ga napišete.
Osim toga, nema smisla raspravljati o bakama koje nisu ni išle u školu i koje su okarakterisane kao nepismene, dok su svi sinovi završavali ne samo osnovne nego čak i srednje.

Ja uopšte ne pričam o feminizmu i nisam feministkinja, ja samo iznosim činjenice.

Ne vidim po čemu ja to spamujem "vaš topik" poslednjim postom? Samo sam ukazala na Vašu grešku.
Osnovna škola je obavezna, ali od kada? Ako znate odgovor, molim Vas da mi ga napišete.
Osim toga, nema smisla raspravljati o bakama koje nisu ni išle u školu i koje su okarakterisane kao nepismene, dok su svi sinovi završavali ne samo osnovne nego čak i srednje.

Ja uopšte ne pričam o feminizmu i nisam feministkinja, ja samo iznosim činjenice.

pa mozda navedes te cinjenice.
al ne zapostavi dede. znas, one pokojnike ili ove sto se penzionisu 5 godina pre tih baba staramajki i umru 5-7 godina umru od srca uglavnom.
steta sto nema u srbiji statistike koliko muskarac koji je odgajio dve cerkje i zenu ima sanse da umre sa 40-50...

iznesi cinjecie po prvi put. izvoli.

ne zaboravi ko zivi duze i sisa ovu drzavu sto na sat pre no sto pomislis da ih izneses

Poslednja izmena:
pa mozda navedes te cinjenice.
al ne zapostavi dede. znas, one pokojnike ili ove sto se penzionisu 5 godina pre tih baba staramajki i umru 5-7 godina umru od srca uglavnom.
steta sto nema u srbiji statistike koliko muskarac koji je odgajio dve cerkje i zenu ima sanse da umre sa 40-50...

iznesi cinjecie po prvi put. izvoli.

ne zaboravi ko zivi duze i sisa ovu drzavu sto na sat pre no sto pomislis da ih izneses

Cinjenica je da tvoj prvi post nema veze sa vezom - pogresno si razumio napisano, iako je bilo ocigledno.
Cinjenica je, takodje, da skola nije oduvijek bila obavezna i da zenskoj djeci nije bilo dopusteno da se skoluju uopste od strane roditelja.

Mislim da se u linku nigdje ne pominju potpuno nepismeni, ja recimo znam osobe koje imaju 4 razreda osnovne. Ispravi me ako grijesim.

Ovu drzavu sisaju politicari a ne zene.

Osim toga, ako si toliko protiv zena, postoji rijesenje i za to ;)

Cinjenica je da tvoj prvi post nema veze sa vezom - pogresno si razumio napisano, iako je bilo ocigledno.
Cinjenica je, takodje, da skola nije oduvijek bila obavezna i da zenskoj djeci nije bilo dopusteno da se skoluju uopste od strane roditelja.

Mislim da se u linku nigdje ne pominju potpuno nepismeni, ja recimo znam osobe koje imaju 4 razreda osnovne. Ispravi me ako grijesim.

Ovu drzavu sisaju politicari a ne zene.

Osim toga, ako si toliko protiv zena, postoji rijesenje i za to ;)

molim?
zene zive duze minimum 5 godina a i 5 godina ranije ulaze u penziju od muskaraca sto znaci da su 10 godina na drzavnoj sisi duze od muskaraca koleginice. ne sumnjam isto da su gro drzavnih radnika i ostalih shalterusha sa pickuostim na chelu. ili baogradskim manekenom. kojeg god izaberete posto obojica pametno ciljaju na zenske glasache.

a koje je resenje? kuku lele?

...pa sad... šta znam... možda ću i ja otvoriti sličnu temu kada nadjem polupismeno ženče....:rotf:

...i zamolio bih da me niko ne ispravlja jer je kamenje poludrago, kao i poluprečnik, kao i poluprečnik...:lol:

...nezavisno od spola, nas anal.fabetika hebe (osim turaka) već vekovima... a naručito ovo 'ne' da li treba da ga spojimo sa pismenima ili nepismenima...:lol:

...neki će se pokriti generalizacijom... a neki bi vandu izveli pred streljački vod...:rotf:

aj nemomi se shmekas i guzis na topiku. te baogradske brljarije ostavi za nmeke neznije topike.
sad sam te prtimetio i ne vishe

Back