Neovlašćeno prisluškivanje

То је апсолутно прихватљиво са њихове стране јер проверавају да ли је угрожена државна безбедност. У средњем веку нису могли да знају шта људи мисле и лако је могло доћи до ликвидације краљева итд. Сада је све под присмотром. Нисам за то да се контрола претвори у апсолут где ће знати све моје податке већ да ће на извесне речи (кључне речи) вршити претрагу да ли постоји малициозна намера.

Smatram da u danasnje vreme bia,vjb i mup sve cesce zloupotrebljavaju ta ovlascenja i da se mnogi ljudi prislukuju bez sudskog naloga i opravdane potrebe.
Mislim da nije nikakav problem prisluskivati nekoga ako ima osnova, pa cak i da nema, polazim od toga nemam sta kriti nek prisluskuju-ali.....podaci mogu doci u pogresne ruke a nazalost svi znamo da bez veze u policiji ne mozes nista resiti narocito za VTK slucajeve a o internoj kontroli da ne govorimo...

Kod nas pravo na privatnost čak ni ne postoji po Ustavu hahahahhah (naravno, postoji u međ.aktima koje neposredno primenjujemo, ali predstavlja i neku simboliku, ustavotvorac jednostavno zaboravio na privatnost :D)

Verujem da se uvek prisluškuje mnogo više ljudi nego što "bi trebalo", ali koliko, avaj, nikad nećemo znati

Da li će ikada doći na tapetu slučajevi zloupotrebe policijskih ovlašćenja i ostalih državnih organa...

Da li smatrate da ste neovlašćeno prisluškivani, da li ste podneli prijave MUPu ili mobilnom operateru, da li ste uplašeni da vas kontrolišu u policijskoj državi?
Pozdrav
Pa...recimo da je najmanje zloupotrebe ovlascenja koja vrsi policija, a da je policijaska drzava vecina vas bi bila iznajmljivana vasim gospodarima za rad na njivi, posto je vec svaki od njih zauzeo parce srpske zemlje da mu se nadje , zlu ne trebalo.
Dakle, najveca zloupotreba prisluskivanja je od vasih komsija, a mnogi imaju opremu bolju od svih drzavnih organa zajedno.
Jesam, prijavljivao sam prisluskivanje prvi put kada su se siptari povezivali sa unutrasnjim delovima srbije, a drugi put kada su neki "administrativci" za privatne potrebe zloupotrebili drzavne uredjaje. Prvi put su mi rekli da i njih siptari prisluskuju, a drugi put su prestali iz prakticnih razloga.

Da li će ikada doći na tapetu slučajevi zloupotrebe policijskih ovlašćenja i ostalih državnih organa...

Da li smatrate da ste neovlašćeno prisluškivani, da li ste podneli prijave MUPu ili mobilnom operateru, da li ste uplašeni da vas kontrolišu u policijskoj državi?
Pozdrav
prisluskivanje je uslo u istoriju sada je manipulacija uvedena

Помало сам упућен у тематику као неко ко је дуго година члан скупштинског одбора за контролу служби безбедности. Дакле, што се тиче БИА, ВОА и ВБА, немате разлог за бригу. Контрола је и више него присутна, тако да са пуном одговорношћу могу да кажем да нема неовлашћеног прислушкивања. Систем је тако направљен да се свака мера бележи и не постоји ни промил шансе да се неко са тим игра јер је кривична одоговорност над главом. Знам да многи од вас неће у ово поверовати, али ваљда смо сви помало склони да верујемо како смо много битни и да нас неко прислушкује. Е сад, с обзиром на чињеницу да је тзв.шпијунска опрема прилично доступна и није чак ни скупа, реално је за очекивати да постоје можда неке паралелне структуре које се баве свим и свачим, али то је већ посао наших служби да такве откривају.

Помало сам упућен у тематику као неко ко је дуго година члан скупштинског одбора за контролу служби безбедности. Дакле, што се тиче БИА, ВОА и ВБА, немате разлог за бригу. Контрола је и више него присутна, тако да са пуном одговорношћу могу да кажем да нема неовлашћеног прислушкивања. Систем је тако направљен да се свака мера бележи и не постоји ни промил шансе да се неко са тим игра јер је кривична одоговорност над главом. Знам да многи од вас неће у ово поверовати, али ваљда смо сви помало склони да верујемо како смо много битни и да нас неко прислушкује. Е сад, с обзиром на чињеницу да је тзв.шпијунска опрема прилично доступна и није чак ни скупа, реално је за очекивати да постоје можда неке паралелне структуре које се баве свим и свачим, али то је већ посао наших служби да такве откривају.
Osim, sto ti vasi odbori nisu sposobni da primene zakon i kriminalce spakuju u zatvor, a oslobode nevino uhapsene.

Ако је истина то што кажеш, ко ти је онда прислушкивао Звончицу?

Vučić: Bio sam prisluškivan, a to je direktan pokušaj državnog udara
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako zna da je bio prisluškivan, „da su radili domaći, a nadležni organi će utvrditi da li su povezani sa strancima“, napominjući da je prisluškivanje predsednika države direktan pokušaj državnog udara.

https://www.danas.rs/politika/vucic-bio-sam-prisluskivan-a-to-je-direktan-pokusaj-drzavnog-udara/

Back