hirajgoagain
Zaslužan član
- Poruka
- 127.158
meni je X piso hiljade poruka da dođem iako sam ga ja odbijala realno, svaki normalan bi odmah odustao. a on je osećao
budi i ti X da ne kažem ...
budi i ti X da ne kažem ...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Poceli i drugi otvarati teme o meniIzvini,mislila ti pises ovo na pocetku
Lepe relacije imaju razlicita znacenja za razlicite ljude. Obicno predstavljaju prisne odnose od kojih ne ocekujes da te povrede i mnogo su teze docekane uvrede nego od nekoga s kim nisi u prisnim odnosima.Bez ikakvog razliga veoma sam uvredila nekoga do kog mi je stalo, i on je potpuno ohladio odnose prema meni. Nikakva izvinjenja nisu pomogla.. Jeste da ne razumem sebe u tom trenutku i sta mi je to trebalo, ali ne razumem ni to da mi se bas nikako ne moze oprostiti.. A dugi niz godina smo bili u tako lepim relacijama...
Ima li neko slicna iskustva, sta ce vreme uciniti?
Tako rade ljudi koji nemaju prijatelje. Uvek idu iznova i uvek prave iste greske.Za takve ljude treba mnogo prostora u zivotu i umesto uzdizanja sebe moraju da menjaju okruzenje. Za takve nema velikih stvari u zivotu, vec stalno bezanje iz proslih zivota.Vreme ništa neće učiniti, hladni odnosi, trzaj da se pobudi nekakva reakcija-nije je bilo. Idete dalje.
Kako se ide dalje?
Sutra se probudite i rešite da idete ispočetka. Treba vam novo iskustvo, stara nemaju više mesta u vašem životu! Sada ste na početku, gurajte! Vi ste velika osoba koju čekaju velike stvari, ne gubite vreme na to ko vas nije dobro video.
Idemo dalje. Ne zamerite osobi koja vas nije videla u vašem punom svetlu, jer tek treba da zasijate, tek nekome novom tako lepi treba da se dopadnete. Volite sebe, ne dopustite da vam neko vaše samopouzdanje uništi. Idemo dalje!
Krenuti iznova je sa svim dosadašnjim iskustvima nastaviti život čak i kada se stavi tačka na određen odnos ili proces. Pitanje je da li je stvar završena definitivno ili ne-to samo autor zna. Ukoliko sam nekoga uvredila i potom želela da popravim stvar, trudila se da oporavim komunikaciju i priznala da sam pogrešila, a toj osobi više nije stalo da komunicira, pa ja ne znam kakve strategije treba da smišljam umesto da se posvetim svom daljem životu?Tako rade ljudi koji nemaju prijatelje. Uvek idu iznova i uvek prave iste greske.
Posipanje pepelom ne znaci nista, ako se iz toga nista ne nauci, a moja reakcija je bila na :Krenuti iznova je sa svim dosadašnjim iskustvima nastaviti život čak i kada se stavi tačka na određen odnos ili proces. Pitanje je da li je stvar završena definitivno ili ne-to samo autor zna. Ukoliko sam nekoga uvredila i potom želela da popravim stvar, trudila se da oporavim komunikaciju i priznala da sam pogrešila, a toj osobi više nije stalo da komunicira, pa ja ne znam kakve strategije treba da smišljam umesto da se posvetim svom daljem životu?
Nije poenta biti na nuli pa početi život iznova (Pa, nije ni moguće!), ali se baviti nekim ko je već daleko je borba sa vetrenjačama.
Možda će ta osoba nakon nekog vremena doći sa namerom da oživi prijateljstvo, ali do tad je sve naše mozganje potpuno besmisleno i može nas samo dovesti do obolevanja od žalosti, kajanja i posezanja za nečim što trenutno ne postoji.
Sutra se probudite i rešite da idete ispočetka. Treba vam novo iskustvo, stara nemaju više mesta u vašem životu! Sada ste na početku, gurajte! Vi ste velika osoba koju čekaju velike stvari, ne gubite vreme na to ko vas nije dobro video.
Idemo dalje. Ne zamerite osobi koja vas nije videla u vašem punom svetlu, jer tek treba da zasijate, tek nekome novom tako lepi treba da se dopadnete. Volite sebe, ne dopustite da vam neko vaše samopouzdanje uništi. Idemo dalje!
A šta će da uradi da ispravi grešku konkretno u ovom primeru?Poenta je u ispravljanju greske, a ne bezanju ili novim iskustvima i istim greskama. Trazenju nove sanse. Samokaznjavanju. Da li u novom iskustvu vidis neku promenu ili je svejedno i nista te ne kosta da opet pobegnes kada iz neobjasnjivog razloga uradis istu gresku? Da li je to presipanje iz supljeg u prazno? Bices bolja sutra? Zasto kada to nista ne kosta, ako pobegnes?
Recimo ja mislim da se ovde radi o virtualnom odnosu koji si ti shvatila kao realan.A šta će da uradi da ispravi grešku konkretno u ovom primeru?
Izvinjavala se, objašnjavala, kajala se i shvatila da je pogrešila, ali vrata i dalje zatvorena. Šta da radi? Da probije vrata, da na silu tera čoveka da radi nešto što prosto neće (možda trenutno, možda zauvek, šta ja znam...)?
Samim tim što je otvorila ovu temu, jasno je da je iz svoje greške naučila dosta, i da sutra ne bi ponavljala nešto slično, ali ako je nemoguće da izgladi stvar sa ovom dragom osobom, onda još milioni potencijalno dragih osoba na svetu postoje i život nije stao nipošto.
Napisala sam da ne treba da zameri toj osobi ako ni posle svega nije uvideo/la da ona želi da umanji načinjenu... duševnu bol???, a s toga se da zaključiti da bi sledeći put više razmišljala da ne ponovi slično.
Ovde mislim da je poenta skucenosti virtuelnog sveta u odnosu na realni.Recimo ja mislim da se ovde radi o virtualnom odnosu koji si ti shvatila kao realan.
Kako sam u svom postu napisao sve zavisi od toga koliko ti je stalo do odnosa s tom osobom i da to mora sa sobom da resi, a kako ce resiti konkretan problem zavisi samo od vrednosne procena. Nacina uvek ima.
Ovde mislim da je poenta skucenosti virtuelnog sveta u odnosu na realni.
To je megalomanska zabluda da odnos dve osobe zavisi od toga koliko je jednoj od njih stalo.sve zavisi od toga koliko ti je stalo do odnosa s tom osobom
Sa vecinom tvojih tvrdnji se slazem. Mislis li da dugogodisnji odnos sa nekim moze da bude bez osnova?Autorka teme nije baš jasna po pitanju toga da li je problem napravljen u virtuelnom ili realnom svetu, pa tako zadržavam pravo da se odnosim prema predmetu diskusije kako mi drago. Ako je ta bitna osoba virtuelni lik, priznajem da nemam mnogo mudrosti vezano za to...
To je megalomanska zabluda da odnos dve osobe zavisi od toga koliko je jednoj od njih stalo.
Ako mi je stalo a onom drugom nije, hajde da nagađamo koliko je verovatno da će moje ''staljenje'' da ga zadrži, koliko ću da mu se umilim samo time. I nekad načina stvarno nema, ljudi moraju da budu spremni da prihvate i pomire se sa činjenicom da je nečemu prosto kraj. Ne tvrdim da je ovde to slučaj, ali obzirom da detalja i nema mnogo, šanse su čitavih 50%.
Sta je izvinjenje? " Kiva sam, ali si ti za to kriv, jer nisi razumeo...."Bez ikakvog razliga veoma sam uvredila nekoga do kog mi je stalo, i on je potpuno ohladio odnose prema meni. Nikakva izvinjenja nisu pomogla.. Jeste da ne razumem sebe u tom trenutku i sta mi je to trebalo, ali ne razumem ni to da mi se bas nikako ne moze oprostiti.. A dugi niz godina smo bili u tako lepim relacijama...
Oprostiće ti samo neko ko te stvarno poznaje, razume i voli!Bez ikakvog razliga veoma sam uvredila nekoga do kog mi je stalo, i on je potpuno ohladio odnose prema meni. Nikakva izvinjenja nisu pomogla.. Jeste da ne razumem sebe u tom trenutku i sta mi je to trebalo, ali ne razumem ni to da mi se bas nikako ne moze oprostiti.. A dugi niz godina smo bili u tako lepim relacijama...