Neopravdani izostanci

Ма то су глупости углавном, чак и ако неко накупи толико изостанака док се скупи комисија одлучи трт мрт може све да се заврши..

To je zato jer decko nema dovoljan fond casova, pa bi ga bacali na razredni ispit, a razredni ti je slican kao popravni, ako imas vise od dva razredna padas godinu.

U stvari teoretski dođeš u junu na te razredne ispite i polažeš sve predmete, pa ako padneš više od dva puta odmah ponavljaš, a ako padneš samo dvaput, jednom ili nijednom, onda iz tih predmeta ideš na popravni u avgustu kao bilo ko drugi ko je pao dva predmeta. To znam jer sam sedeo u komisiji kada je neka devojčica polagala i ona je pala samo dva predmeta (uglavnom su joj poklanjali dvojke).

Naravno logično je da većina* ljudi pojma nema sa gradivom koje nisu odslušali i da imaju više od dva nastavnika koji im neće pokloniti dvojku, tako da je to isto kao automatsko padanje godine.

(*ali recimo znam devojčicu (tada) koja je za malo (par časova) izbegla taj broj časova za razredni ispit a imala je 4+/5 jer je učila iz svesaka i pazila na času kad je bila tu i odgovarala sve na vreme, a bila je odsutna jer su starija deca u porodici bila bebisiteri mlađoj pa su na smenu odsustvovala)

Takođe ako te pošalju na razredni iz samo par predmeta (a to je moguće, jedna iz mog odeljenja je namerno bežala sa fizike i nije bila na 60? odsto časova) a ne pojaviš se uopšte, automatski padaš godinu.

Tacno je da je novi zakon pomerio limit za br neopravdanih izostanaka, ali skole mogu same da odluce da li ce ga prihvatiti i po njemu raditi li ce zadrzati delove starog zakona.

Sto se tice moje skole, u kojoj su zapeli za taj standard zato sto je to druga gimnazija u Srbiji po starosti, i jdna od jacih i uspesnijih, kako profesori kazu, oni su odlucili da zadrze stari zakon sto se tice n.i..
i tako ja sad vucem 2 iz vladanja.
evo :
od 6. do 10 neopravdanih- 4 iz vladanja
od 11 do 14 neopravdanih- 3 iz vladanja
od 15 do 17 neopravdanih- 2 iz vladanja
od 18 do 24 neopravdanih- 1 iz vladanja
sa 25 napolje

Poslednja izmena:

Back