NEOPHODNO OSNIVANJE JAVNIH KUCA - ZA KULTIVISANO PARENJE DOMACIH PASA !

VISE ZAISTA NE MOZEMO,DA ZATVARAMO OCI,PRED JEDNIM VELIKIM PROBLEMOM,KOJI POPRIMA

VEOMA OZBILJNE RAZMERE.VEC DUZE VREMENA,U BEOGRADU (NIJE MI POZNATO,KAKO JE .,

U MALIM MESTIMA U UNUTRASNJOSTI ZEMLJE), RASTE TREND,DRZANJA KUCNIH LJUBIMACA - PASA.

PROBLEM JE U TOME,STO TI NASI KUCNI LJUBIMCI,IMAJU PRIRODNU POTREBU,ZA PARENJEM ITO,

ISKLJUCIVO,SA PREDSTAVNIKOM SVOJE VRSTE ODNOSNO,ISTE PASMINE.NEKI VLASNICI PASA,ZBOG

TOG PROBLEMA,SVOJE PSE STERILISU. JA,I MNOGI OD NAS,KOJI SVOJE PSE ZAISTA VOLE,NE ZELIM

DA NASEG LJUBIMCA,LISIMO ONOGA,STO JE NAJLEPSE,STO JE PRIRODA PODARILA,SVAKOM ZIVOM

BICU.NAPOMINJEM,DA U SVIM EVROPSKIM,A I SIRE DRZAVAMA,POSTOJE JAVNE KUCE,GDE VLASNICI

ODVODE SVOJE PSE NA PARENJE.U TIM KUCAMA,NJIMA JE GARANTOVANO PARENJE,SA JEDINKOM

ISTE PASMINENI JE VEC.JA IMAM PSA SAR PLANINCA,KOJI JE PREDIVAN I OGROMAN. MENI JE VEC

MUKA,DA GA GLEDAM KAKO SE SVAKODNEVNO MUCI,I ZELI KUJU,DA OLAKSA SEBI,NAGOMILANU

SEKSUALNU ENERGIJU.POTPUNO GA RAZUMEM,JER ZNAM,KAKO BI MENI BILO,DA NEMAM TAJ

EMOTIVNO-FIZICKI DIHTUNG.APELUJEM NA GRADSKE VLASTI,DA STO HITNIJE UZMU U RAZMATRANJE

OSNIVANJE,JEDNE LUKSUZNO UREDJENE JAVNE KUCE,ZA PARENJE DOMACIH KUCNIH LJUBIMACA.:heart:

Nije mi poznato,koja je sifra u pitanju,jer je osnivanje takve institucije, domen gradskih vlasti. Ali mi je poznato,da u skoro svim vecim,gradovima

zapadne Ebrope i naravno,SAD-a,takve institucije postoje vec decenijama.Pa obzirom,da nasi fradski Oci,putuju po svetu,svaki cas,i kada

treba i kada ne treba,lako mogu da se raspitaju,kakav tretman i na koji nacin je,najlakse otvoriti jednu tskvu ustanovu.

Vi to predlažete da ta ustanova bude osnovana od strane države tj. grada? Logično je da ta ustanova bude javna, i ta privedna delatnost pod patronatom države sa limitiranim cenama, jer briga o seksualnom zdravlju, kao što rekoste u samom tekstu, i jeste državna briga. Po Vašem mišljenju, državni vrh bi trebao da se edukuje u inostranstvu kako bi prepisao recept?

Ne. Ne mislim,da bi Drzava trebalo da otvori predlozenu ustanovu.To bi trebalo da otvori,neki privatni

preduzetnik,najverovatnije,neki Veterinar,a poznato je,koliko tesko se veterinari u nasoj zemlji,teskoavanje

zaposljavaju.Uloga gradskih vlasti,odgovarajuceg Sekretarijata,bila bi samo u tome,da stvori pravne

okvire,za osnivanje jedne takve Ustanove.Sto se tice drzavnog vrha,koji vi spominjete,ja se iskreno

nadam,da on,ima mnogo vaznijih problema za resavanje a zbog kojih bi verovatno,trebao da se konsultuje

tj.pita za savet,one,koji imaju vise iskustva,u upravljanju,jednom banana drzavom.!!

Back