Evo mog pitanja isto ukoliko ste zadovoljni advokatom i ja bih molila broj telefona i ime. Moja situacija je sledeca. Zivim u Juznoafrickoj republici prijavio sam se na FSW i dobio AOR 19 Novembra 2014. Od tada nema apsolutno nikakvog kontakta iz ambasade u Pretroriji dok nao forumima vidim da juznoafricki drzavljani dobijaju pozive za medicinski pregled od 15 Januara. Trazili smo GCMS file i tamo pise da je eligibilty under review sto mi nikako nije jasno zasto , elektroinzenjer sam vidim da je od devet godina iskustva priznato 4 al bez obzira i sa tim je broj poena vise nego dovoljan, ambasada u Pretoriji ne odgovara na mailove i ne postoji mogucnost da se neko javi od njih na telefon i da razgovara na temu prijave. Tako da je moj stav da ipak treba imati advokata jer ja sad apsolutno nemam pojma u cemu je problem i da li da se prijavljujem za EE ili da cekam i dalje ishod koji vrlo lako moze biti negativan.
Moje mišljenje je da ti advokat još uvek nije potreban. U ovoj fazi ne može ništa da uradi, čak ni da te savetuje osim da čekaš na informacije iz svog VO. I mi smo u istoj situaciji pošto je PER stigao 3. Novembra (Beč ne šalje AOR) i od tada ništa. Pratim po formima da su ljudi koji su poslali aplikacije i po dva meseca nakon mene već dobili i obavili lekarski (govorim o našem VO u Beču). Debelo su nas preskočili. Mislim da je problem u tome što je moj muž služio vojsku 92/93, posle je nekoliko puta bio u rezervi i da sada to proveravaju. Sudeći po godinama tvog radnog iskustva, rekla bih da nisi puno mlađi od nas i da to može biti sličan slučaj. Znam samo još jednu ženu koja čeka koliko i mi, a i njen muž je naših godina.
Ne verujem da bi prijava za EE bilo šta pogurala pošto bi opet došao do ove faze u kojoj si sada i javio bi se isti problem. Pošto si već tražio taj GCMS note bar znaš da su počeli da te rade. Jedan Indus je dobio izveštaj da nisu ni počeli a poslao je prijavu kada i ja (a da ne kažem da NDVO radi brzinom svetlosti). Jednostavno se nekome tako zalomi i nemaš šta drugo da radiš osim da čekaš. Ja nisam ni tražila taj izveštaj pošto, jednostavno, ne bih znala šta uopšte da radim sa informacijom koju dobijem. Zato sedim i grickam nokte i čeeekammm.......