- Poruka
- 55.168
"Jedan od mitova romanticne ljubavi jeste da kad jednom nadjemo "pravog" partnera, takva povezanost nas nikada nece "okidati" , podizati nase strahove, ranjivosti, osecanja neadekvatnosti..izlozenosti, strahove od napustanja, povredjivanja, nevoljivosti. To nije istina. Uz duboku intimnost ide i duboka ranjivost, a u dobrom odnosu ova ranjivost je docekana u nesto bezbednijim uslovima, gde se panika i strah okidaju redje, ali se ipak okidaju.
Neokidajuca intimnost ne postoji, jer intimnost zalazi u najranjivije delove naseg bica."
Da, ali...I u poslu postoji nacelo dobre poslovne prakse, a ne u medjuljudskim odnosima.
Sve se svede na nameru.
A pojedini, namerno koriste okidace jer im daju osecaj moci.
Za neupucene, okidaci su bilo sta sto nas podseca na neki nama traumaticni dogadjaj, znaci ja mogu da izgovorim neki recenicu, koja vecini ljudi nece znaciti nista, ali toj osobi ce biti okidac za reakciju, bez ikakve namere da tu osobu povredim.
I sve je to ok, u zivotu je nemoguce ne naletati na okidace, ali nije isto ubistvo sa predumisljajem, iz bilo kakve koristi, zato sto me bas zabole i iz nehata, iako je posledica ista.
Sta mislite?
Neokidajuca intimnost ne postoji, jer intimnost zalazi u najranjivije delove naseg bica."
Da, ali...I u poslu postoji nacelo dobre poslovne prakse, a ne u medjuljudskim odnosima.
Sve se svede na nameru.
A pojedini, namerno koriste okidace jer im daju osecaj moci.
Za neupucene, okidaci su bilo sta sto nas podseca na neki nama traumaticni dogadjaj, znaci ja mogu da izgovorim neki recenicu, koja vecini ljudi nece znaciti nista, ali toj osobi ce biti okidac za reakciju, bez ikakve namere da tu osobu povredim.
I sve je to ok, u zivotu je nemoguce ne naletati na okidace, ali nije isto ubistvo sa predumisljajem, iz bilo kakve koristi, zato sto me bas zabole i iz nehata, iako je posledica ista.
Sta mislite?