Zanimljivo zapažanje. Znači ipak je fake? Ostale fotografije.
Budući da vremeplov još nije izmišljen jeste, fake je.
Fotografija br. 10 mislim nije fake. Babuška je verovatno ili jedna od ekipe ili naprosto žena koju nije uhvatila panika pa je slikala sve to.
Fotografiju br. 9 sam objasnio u gornjem postu.
Fotografija br. 8 je vidljiv fake. Klinci odlučili da budu zabavni pa postavili ortaka iza sebe da čučne i ispruži "fantomski palac". Toliko klinačka fora da se nisu potrudili da palac bar bude drugačiji nešto fantomsko, nego se vidi da je šaka preplanula usled letnjeg sunca kao i šake ostalih klinaca. Čak su i senke, prelamanje svetlosti isti kao ruke drugih klinaca. A velilčina šake odgvara dečijoj, kakv misteriozni "čovek". Njihov ortak. Ne mogu da verujem da su ovo klinačko sra#nje ubacili u top 10 misterioznih fotografija.
Fotografija br. 7 Kompanija Kodak je utvrdila da nije fake. Pa naravno da nije fake. Ovaj se nije ni potrudio da odradi fotomontažu, samo je njegov prijatelj stao iza njegove ćerke i ovaj ih slikao zajedno.

Šta misliš zašto je okrenut leđima? Da mu se ne vidi lice naravno.
Fotografija br. 6 je toliko očigledni fake da ga neću ni komentarisati.
Fotografija br. 5 očigledno ili neka letilica ili meteor. Čuj komentar, u to doba nije bilo satelita. Pa šta ako nije bilo satelita? Ne znači da nisu radili na razvoju neke letilice, samo što nije bilo za javnost. Ili uslikali neki meteor. Ništa posebno.
Fotografija br. 4 Dvostruka ekspozicija najverovatnije, stari trik.
Fotografija br. 3 Piramida na Mesecu, ma daj. Najobičnija geološka formacija.Ili su možda iz zajebancije zaista i uslikali nešta piramidalno d apotpale maštu javnosti.
Fotografija br. 2 Isti slučaj kao sa foto 7. Neka stvarna ličnost visi, a lice joj zamrljano iz istog razloga iz kojeg" astronaut" sa fotosa 7 stoji okrenut leđima DA IM SE NE BI VIDELA LICA i ljudi skontali da je to neki prijatelj, član porodice, komšija.
Fotografija br. 1 Hahahahahha, mobilni telefon.
Jedino autentično o čemu vredi razmisliti je fotos 10.
Nisam hteo da kvarim temu, tema je i dalje aktuelna, postavljajte nove fotose pa da ih analiziramo.
Ali mislim da je važnije shvatiti istinu.
Ljudi rade neverovatne stvari da bi dobili 5 minuta slave na youtube, Fejsu, lajkove, komentare a neće stvarati fotomontaže ili forice kao klinci sa fotosa sa misterioznom rukom. U razmatranju ovakvih stvari uvek prvo treba poći od razmišljanja o ljudskoj psihi, umu. Ili se staviti u ulogu te osobe - šta bih ja uradio.
A činjenica je da mnogi ljudi lažu i da su spremni na svakakve stvari, kao što je i činjenica da ljudi vole da prave razne fazone.
Ovoj dvojici zameram što nisu bili selektivniji u odabiru fotosa.
- - - - - - - - - -
Da, što se tiče fotosa br. 5 - sledećeg trena kad se uslika nestaje. Pa naravno da nestaje jer se letilice i meteori brzo kreću.

Toliko banalno. Dok ti ponovo pripremiš fotoaparat, puf, otišlo dalje.
- - - - - - - - - -
Lik koji je usnimio foto 7 je najpametniji. Najjednostavnije stvari su i najbolje. Umesto da se drnda oko fotomontaža, koje stručnjaci mogu provaliti lik je napravio
realnu sliku. Kao i verovatno likovi na fotosu 2.