Neobjašnjive fotografije

Zoran Jov

Elita
Poruka
16.194
Interesantan video klip na ovu temu...

photo10.jpg

Fotografija je iz 1941. godine. Napravljena je negde u Kanadi. Na njoj je prikazan čovek koji je moderno obučen i izgleda kao da je došao iz budućnosti. Velika misterija. Ili je fake?

Imate još 9 fotografija, pa koga zanima neka komentariše.

Imaju dobre momente. Zabavniji su im klipovi u kojima prikazujući razne stvari prave šegu i skečeve, nego kada koriste samo naraciju.

Drugi fotos je montaža.I to ne najbolja, sa leve strane se nalazi velika crna fleka.

- - - - - - - - - -

Prividno izgleda da lik iza njega drži svojom desnom rukom fotoaparat, a ovaj levom. Ali ugao crnog odela je neprirodan i "rukav" odela je preširok. Pored toga svi na fotosu su bledi jedino je lik tamniji od njih. I odeća i kosa. Nekom bilo dosadno.

Zanimljivo zapažanje. Znači ipak je fake? Ostale fotografije.

Budući da vremeplov još nije izmišljen jeste, fake je.:lol:

Fotografija br. 10 mislim nije fake. Babuška je verovatno ili jedna od ekipe ili naprosto žena koju nije uhvatila panika pa je slikala sve to.

Fotografiju br. 9 sam objasnio u gornjem postu.

Fotografija br. 8 je vidljiv fake. Klinci odlučili da budu zabavni pa postavili ortaka iza sebe da čučne i ispruži "fantomski palac". Toliko klinačka fora da se nisu potrudili da palac bar bude drugačiji nešto fantomsko, nego se vidi da je šaka preplanula usled letnjeg sunca kao i šake ostalih klinaca. Čak su i senke, prelamanje svetlosti isti kao ruke drugih klinaca. A velilčina šake odgvara dečijoj, kakv misteriozni "čovek". Njihov ortak. Ne mogu da verujem da su ovo klinačko sra#nje ubacili u top 10 misterioznih fotografija.

Fotografija br. 7 Kompanija Kodak je utvrdila da nije fake. Pa naravno da nije fake. Ovaj se nije ni potrudio da odradi fotomontažu, samo je njegov prijatelj stao iza njegove ćerke i ovaj ih slikao zajedno.:hahaha:
Šta misliš zašto je okrenut leđima? Da mu se ne vidi lice naravno.

Fotografija br. 6 je toliko očigledni fake da ga neću ni komentarisati.

Fotografija br. 5 očigledno ili neka letilica ili meteor. Čuj komentar, u to doba nije bilo satelita. Pa šta ako nije bilo satelita? Ne znači da nisu radili na razvoju neke letilice, samo što nije bilo za javnost. Ili uslikali neki meteor. Ništa posebno.

Fotografija br. 4 Dvostruka ekspozicija najverovatnije, stari trik.

Fotografija br. 3 Piramida na Mesecu, ma daj. Najobičnija geološka formacija.Ili su možda iz zajebancije zaista i uslikali nešta piramidalno d apotpale maštu javnosti.

Fotografija br. 2 Isti slučaj kao sa foto 7. Neka stvarna ličnost visi, a lice joj zamrljano iz istog razloga iz kojeg" astronaut" sa fotosa 7 stoji okrenut leđima DA IM SE NE BI VIDELA LICA i ljudi skontali da je to neki prijatelj, član porodice, komšija.

Fotografija br. 1 Hahahahahha, mobilni telefon.:lol:

Jedino autentično o čemu vredi razmisliti je fotos 10.

Nisam hteo da kvarim temu, tema je i dalje aktuelna, postavljajte nove fotose pa da ih analiziramo.
Ali mislim da je važnije shvatiti istinu.
Ljudi rade neverovatne stvari da bi dobili 5 minuta slave na youtube, Fejsu, lajkove, komentare a neće stvarati fotomontaže ili forice kao klinci sa fotosa sa misterioznom rukom. U razmatranju ovakvih stvari uvek prvo treba poći od razmišljanja o ljudskoj psihi, umu. Ili se staviti u ulogu te osobe - šta bih ja uradio.
A činjenica je da mnogi ljudi lažu i da su spremni na svakakve stvari, kao što je i činjenica da ljudi vole da prave razne fazone.
Ovoj dvojici zameram što nisu bili selektivniji u odabiru fotosa.

- - - - - - - - - -

Da, što se tiče fotosa br. 5 - sledećeg trena kad se uslika nestaje. Pa naravno da nestaje jer se letilice i meteori brzo kreću.:lol:
Toliko banalno. Dok ti ponovo pripremiš fotoaparat, puf, otišlo dalje.

- - - - - - - - - -

Lik koji je usnimio foto 7 je najpametniji. Najjednostavnije stvari su i najbolje. Umesto da se drnda oko fotomontaža, koje stručnjaci mogu provaliti lik je napravio realnu sliku. Kao i verovatno likovi na fotosu 2.

Naravno da ne postoji vremeplov. Lepo si ovo elaborirao.

Hvala, nije teško, ko što rekoh treba se samo staviti u um druge osobe, šta bih ja uradio na njegovom mestu?
I setiti se na šta su ljudi sve spremni, prisetiti se već razotkrivenih podvala i jednostavno je shvatiti.

- - - - - - - - - -

Fantomska slika sa fotosa 4 nije ništa novo.
Neki fotograf, šarlatan je nabedio udovicu Linkolna da će je slikati sa mužem.

galler12.jpg

- - - - - - - - - -

Ovde je i objašnjena prevara:

http://hoaxes.org/photo_database/image/mumlers_spirit_photos/

Gde si našao ovaj foto pod kojim imenom?
Ovakve stvari me interesuju.
Fotose na kojima se pojavljuju duhovi bih na samom startu odbacio u proučavanju, ne zato što ne verujem u posotjanje duhova nego zato što se nešto nematerijalno ne može uslikati materijalnim sredstvom kao fotoaparat.

- - - - - - - - - -

Šta ti je ovo?

A važe li se "crteži vanzemaljaca" u žitu ili na travi?

Ovo je zezanje za napraviti. Bitno je samo koliko je neko strpljiv da stvara krugove u žitu, islikava složenije figure. Sudeći po ovoj slici od prvobitnih krugova koji su bili prosti uzdigli su ovo na nivo umetnosti.:lol:

Ne znam gde sam tačno pročitao ili video na netu,ali ima negde garant video (mrzi me da tražim) u suštini,složeni krugovi u polju su stvoreni za oko sat vremena ili manje.
Ne sumnjam da postoje ljudi što lažiraju..ali za to treba vreme,strpljenje za preciznost i da te niko ne vidi dok radiš da bi se poverovalo.

Pogledati na kraju snimka, koga mrzi da posmatra ceo snimak, šta se može postići uz pomoć konopaca, drvenih dasaka itd.:lol:

Nova vrsta umetnosti tatu na zemlji.

- - - - - - - - - -

Ne znam gde sam tačno pročitao ili video na netu,ali ima negde garant video (mrzi me da tražim) u suštini,složeni krugovi u polju su stvoreni za oko sat vremena ili manje.
Ne sumnjam da postoje ljudi što lažiraju..ali za to treba vreme,strpljenje za preciznost i da te niko ne vidi dok radiš da bi se poverovalo.

Da, itekako je moguće brzo napraviti, u zavisnosti od veštine, iskustva. Evo snimka šta su napravili za samo 6 sati, samo trojica ljudi! Radeći noću da ih niko ne vidi. Impresivno.

- - - - - - - - - -

Od 03: 40 da se preskoči intro, mada je i njega korisno videti.

Ja bih u slučaju da želim da dam dodatnu aromu crtežima, kupio dva drona ili već neke malene bespilotne letilice na daljinsko upravljanje i stavio ih da lete iznad mog crteža na zemlji .Ili još lakše uz odgovarajuće kompjuterske programe stvoriti montažu. Nešto od to dvoje ili nešto treće su uradili ovi likovi.
To su mađioničarski trikovi zasnovani na modernoj nauci. Interesantni po tome koliko ljudska mašta može da ide, ali nema tu misterije.

Ja bih u slučaju da želim da dam dodatnu aromu crtežima, kupio dva drona ili već neke malene bespilotne letilice na daljinsko upravljanje i stavio ih da lete iznad mog crteža na zemlji .Ili još lakše uz odgovarajuće kompjuterske programe stvoriti montažu. Nešto od to dvoje ili nešto treće su uradili ovi likovi.
To su mađioničarski trikovi zasnovani na modernoj nauci. Interesantni po tome koliko ljudska mašta može da ide, ali nema tu misterije.

Taj video je navodno iz 1989.

Back