Neobjašnjiva tuga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel vam se dešava da vas nekad tako spuca ta neobjašnjiva tuga? I samo bih plakao. Meni nešto često. Verovatno ne kontrolišem misli baš dobro, to mi se desi kad tako vidim kako je nešto bilo pre, a kako je danas. Vidim neku decu npr u parku kako se bezbrižno igraju, gde se svi druže, niko ne gleda kako je ko obučen, koliko je ko lep ili nije. Onda se setim kakav je svet odraslih, kakvo je stanje u Srbiji gde će ta deca živeti i baš se smorim to je jedan od primera. Ili mi žao i sebe, budućnosti pa i zato se smorim.
To je normalno s obzirom kakvi su ljudi postali i u kakvom svetu danas zivimo...
Setih se iz Biblije ima jedan dobar citat u vezi toga
"4 Jehova mu je rekao: „Prođi kroz grad, kroz Jerusalim, i stavi znak na čelo ljudima koji tuguju i plaču+ zbog svih gadosti koje se čine u gradu.“+
Dakle ljudi koj isu normalni smetace im nepravednost i sve lose sto vide u svetu...
dakle Bog ceni takve ljude

Jesam, prođe i meni...Dešava se, biće bolje sad, uzimam terapiju opet redovno.
Ako si na terapiji, uzimaj je uvek redovno i nemoj da sam doziras ili da prekidas kada mislis da ti je bolje. Obavezno slusaj lekara, nemoj na svoju ruku nista.
Nadji nesto sto te ispunjava, neki hobi. Pomazu i vezbe, neki sport, a moze i samo setnja. Meni recimo setnja dosta pomaze da ublazim teska osecanja, tugu, nervozu, teskobu...Bice bolje, sigurno :heart:

Hvala Sonja tebi i ostalima na savetima i lepim rečima. Da da slušam ja lekara sad, mislim da sam našao baš dobrog. Pošto meni se više puta vrati to stanje, i više puta sam prestajao sa lekovima 🙃 . Mene uvek vuče da budem neaktivan i da se vratim kući, i provalio sam da bih ja jedino izlazio kada moram, tj kada imam obavezu - škola, fakultet, posao. Drugačije ne može kod mene. Tako da ću sad što duže koristiti ovu terapiju i posla se držati. Nisam namerno prestao terapiju nego mi je samo par dana nestalo onog drugog leka (stabilizatora), izgubio sam negde recept. Sad imam opet recept i i dobar app koji uvek podseća da treba da uzmem, tako da sad guram što duže vremena ovako.

Jel vam se dešava da vas nekad tako spuca ta neobjašnjiva tuga? I samo bih plakao. Meni nešto često. Verovatno ne kontrolišem misli baš dobro, to mi se desi kad tako vidim kako je nešto bilo pre, a kako je danas. Vidim neku decu npr u parku kako se bezbrižno igraju, gde se svi druže, niko ne gleda kako je ko obučen, koliko je ko lep ili nije. Onda se setim kakav je svet odraslih, kakvo je stanje u Srbiji gde će ta deca živeti i baš se smorim to je jedan od primera. Ili mi žao i sebe, budućnosti pa i zato se smorim.
Meni se to stalno dešavalo dok me baš drmala depesija, a nisam bila na lekovima. I sad mi se desi ponekad, međutim, mnogo blaže i brže prođe (i ne, nema više veze s lekovima). Ali ja sam osećajna, i mene je u stanju rasplakat svaki đavo - lep vidikovac, naprimer, ili način na koji se magla zorom valja ravnicom. Lep opis u knjizi mi natera suze na oči.

Ne kažem da ti imaš isti problem (depresiju) to je previše ozbiljno da ti laik daje dijagnoze, samo pričam kako je to kod mene išlo.

Ako si na terapiji, uzimaj je uvek redovno i nemoj da sam doziras ili da prekidas kada mislis da ti je bolje. Obavezno slusaj lekara, nemoj na svoju ruku nista.
Nadji nesto sto te ispunjava, neki hobi. Pomazu i vezbe, neki sport, a moze i samo setnja. Meni recimo setnja dosta pomaze da ublazim teska osecanja, tugu, nervozu, teskobu...Bice bolje, sigurno :heart:
Ovo su mudri saveti, naročito u vezi fizičke aktivnosti.

Nemojte ljudima štancati dijagnoze.

Depresija nije prosto tužan sam oko svačega.

Da li član ne može ujutro da ustane? Spava li uopšte dovoljno? Da li spava par sati noću ili maltene uopšte ne spava? Da li ga drma panika kad treba uraditi nešto makar i najbanalnije kao što je tuširanje ili nedajbože odlazak u prodavnicu? Depresija NIJE tuga. Mnogo je složenija i ima karakteristike koje niko ne bi povezao s holivudskom verzijom depresije. Možda je član maničan? Možda ima trenutke euforije? I TO može biti karakteristika depresije. I tako dalje, i tako dalje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back