Neobjašnjiv slučaj Elise Lam

Duchess1989

Zainteresovan član
Poruka
480
Ne znam koliko je ovo baš teorija zavere, ali je baš prava misterija. I oko ovog slučaja ima teorija zavere, kao i u svim slučajevima ubistva koja su nerazjašnjena. Inače, pošto sam veliki ljubitelj kriminalistike i neobičnih slučajeva i misterija, ovo je jedan slučaj o kome i danas razmišljam.
Slučaj Elise Lam i dalje zbunjuje mnoge ljude, evo ukratko o čemu se radi za one koji nisu upoznati. Ona je 2013. godine došla u Los Anđeles kao turista, prijavila se u hotel Cecil (koji je poznat po ubistvima i samoubistvima koja su se tu dešavala). Od one noći kada je ubijena postoji snimak iz lifta u kome se vidi njeno jako čudno ponašanje, ovde je link:

Niko ne može da objasni zašto se ovako ponašala, kao da od nekoga beži, ima čudne pokrete rukama i u par sekundi izgleda kao da sa nekim razgovara, ali se vidi da nema nikoga.
Ono što je još čudnije, ona je posle 20 dana pronađena na krovu zgrade u ogromnom rezervoaru za vodu. Uzrok smrti je bio davljenje. Nikome nije jasno kako je ona tu dospela, jer su vrata koja vode na krov bila zaključana i pristup su imali samo zaposleni u hotelu. Takođe, nije jasno kako se ona popela na rezervoare, a još manje kako je sama ušla unutra jer nije bilo ni merdevina, a i taj poklopac je poprilično težak da bi ga otvorila.

Da li ste čitali o ovom slučaju i jel imate neko mišljenje?

Nisam cuo za to zanimljivo.po ovome ako sam dobro razumeo 20 dana je nisu nasli a poslednji trag je snimak iz lifta?
Ne mogu da otvorim link sa snimkom ali meni prvo pada na pamet da je odgovoran neko ko radi u hotelu I ima pristup kljucevima I zna da izbegne kamere.neko dovoljno snazan da je odnese,odvede do rezervoara I ubaci u njega.moja teorija je domar hotela verovatno mu nije prvi put a I pise da se tu cesto desavala ubistva I samoubistva.

Osoba je na zalost bila rekao bih psihicki bolesna... Mislim da je izvrsila samoubistvo, a svi ti detalji koji od ovoga cine mistiku, jedino su oni za nagadjanja... Istrage u ovakvim slucajevima kao i inace daleko su od filma... Dodju, pregledaju mesto, zapisu, odu i onda kad neko slucajno pronadje telo javi i eto slucaj resen... Vrata na vrhu tih zgrada su cesto ona kroz koja mozes da se vratis samo sa kljucem, a na mnogim zgradama u njujorku i danas postoje te stare ogromne "kace' za vodu, nekada davno koriscene... U njih staje hiljade i hiljade litara vode... Ako je zelela da se ubije, mozda je htela da skoci... Izasla na vrh zgrade, nocu bez svetla, a zatim odlucila da uskoci u rezervoar... Ili je to slucajno ucinila ko zna sta radeci po krovu s obzirom da se vidi da se radi o osobi koja ima poremeceno ponasanje...
Na kraju neka sitnica se doda, neka oduzme, neka precuti i eto prilike da to bude vest, da dospe u dokumentarni film, da bude misticno... Da dodam da njih briga da kao u filmovima brinu o slucaju ili da ga ponovo otvaraju. Dakle u mnogim ovakvim slucajevima, kao i u obicnim dnevnim vestima treba pristupiti jako oprezno i totalno promeniti percepciju... Sve se moze "dokazati", "izvrnuti", dovesti nas do toga da se zapitamo...
I ja volim da gledam slicne dokumentarce o neotkrivenim ubistvima, ovde sam ubrdjen da je u pitanju samoubistvo...Ovde ima nesto mnogo bitnije, a to zudi za kilometrima istrazivanja i razgvora... A to je zasto ljudi dolaze u ovakva stanja, sta ih vuce, tera, tisti... Sve je to opsirno i neistrazeno, a korisnije za istrazivati...

Nisam cuo za to zanimljivo.po ovome ako sam dobro razumeo 20 dana je nisu nasli a poslednji trag je snimak iz lifta?
Ne mogu da otvorim link sa snimkom ali meni prvo pada na pamet da je odgovoran neko ko radi u hotelu I ima pristup kljucevima I zna da izbegne kamere.neko dovoljno snazan da je odnese,odvede do rezervoara I ubaci u njega.moja teorija je domar hotela verovatno mu nije prvi put a I pise da se tu cesto desavala ubistva I samoubistva.
Da, tražili su je 20 dana i pronašli je tako što su se gosti hotela žalili na vodu sa česme, da je imala čudan miris i ukus. Oni su inače tu vodu pili i tuširali se. Kada su otvorili jedan rezervoar pronašli su je bez odeće, koja je plutala pored nje. Ključ od sobe je takođe bio kod nje, a mobilni telefon nikada nisu pronašli.

Osoba je na zalost bila rekao bih psihicki bolesna... Mislim da je izvrsila samoubistvo, a svi ti detalji koji od ovoga cine mistiku, jedino su oni za nagadjanja... Istrage u ovakvim slucajevima kao i inace daleko su od filma... Dodju, pregledaju mesto, zapisu, odu i onda kad neko slucajno pronadje telo javi i eto slucaj resen... Vrata na vrhu tih zgrada su cesto ona kroz koja mozes da se vratis samo sa kljucem, a na mnogim zgradama u njujorku i danas postoje te stare ogromne "kace' za vodu, nekada davno koriscene... U njih staje hiljade i hiljade litara vode... Ako je zelela da se ubije, mozda je htela da skoci... Izasla na vrh zgrade, nocu bez svetla, a zatim odlucila da uskoci u rezervoar... Ili je to slucajno ucinila ko zna sta radeci po krovu s obzirom da se vidi da se radi o osobi koja ima poremeceno ponasanje...
Na kraju neka sitnica se doda, neka oduzme, neka precuti i eto prilike da to bude vest, da dospe u dokumentarni film, da bude misticno... Da dodam da njih briga da kao u filmovima brinu o slucaju ili da ga ponovo otvaraju. Dakle u mnogim ovakvim slucajevima, kao i u obicnim dnevnim vestima treba pristupiti jako oprezno i totalno promeniti percepciju... Sve se moze "dokazati", "izvrnuti", dovesti nas do toga da se zapitamo...
I ja volim da gledam slicne dokumentarce o neotkrivenim ubistvima, ovde sam ubrdjen da je u pitanju samoubistvo...Ovde ima nesto mnogo bitnije, a to zudi za kilometrima istrazivanja i razgvora... A to je zasto ljudi dolaze u ovakva stanja, sta ih vuce, tera, tisti... Sve je to opsirno i neistrazeno, a korisnije za istrazivati...
Pa sto se ne bi ubila na neki drugi nacin,odakle ona moze da zna za taj tanker na krovu,a toliko mrtvih ocigledno su ubijeni

Pa ne kapiram ona pritiska dugmice da krene lift i nista se ne desava,izadje napolje i kao da nekom objasnjava da lift ne radi,mozda izgleda kao da nije sama sa sobom ali ne izgleda kao da se nekog tu plasi
Na početku videa izgleda kao da se od nekoga krije, jer se pomeri u ugao, pa onda priđe i viri napolje. Sve mi je čudno oko tog videa i to je poslednji njen snimak.

5ac71807a27f2f33bc6715cdcdda457e.jpg

Ovo su rezervoari za vodu gde su je pronašli

Nema videa,pa sta je cudno ubice su iz hotela koji imaju kljuc od krova
Koliko znam iz onog što sam čitala, niko od zaposlenih iz hotela nije osumnjičen niti postoje dokazi da je neko od njih. Drugo, ne postoji motiv zašto bi je ubio neko iz hotela ko je uopšte ne poznaje. Kada sam čitala više o samom hotelu, svakakvih događaja je tu bilo. Zbog toga što ga prati loš glas, promenjeno je ime hotela, ali ne znam da li bih ikad želela da odsednem tamo.

Njeni roditelji su izjavili da je imala bipolarni poremećaj, ali nije ispoljavala suicidalno ponašanje. Možda i jeste sve tako izvrnuto i namešteno, ali ko zna...s obzirom da taj hotel ima neslavnu istoriju, ko zna šta se njoj desilo...ipak snimak iz filma je totalno nejasan.

Kako bi se popela tu,kome bi palo na pamet da je unutra neka tecnoct gde se moze ubiti,ako se toliko toga desilo zasto ga nisu zatvorili zbog istrage,znaci da murija ucestvuje u tome ili sekta drzi hotel
Neobjašnjeno je kako se popela i otvorila poklopac. Ko zna šta je u pitanju, možda su nešto sakrili jer je ona ipak azijatkinja, strani državljanin, pa su malo zataškali ameri ako je ubistvo u pitanju. Mislim da su njeni roditelji tužili hotel, ali pitaj boga šta se tu dešava. Mnogo ima stvari koje se jednostavno ne uklapaju

@Duchess1989 Odlična tema! Ja bih otvorio i poseban PDF sa tematikom ovako misterioznih slučajeva :lol:

Nego, meni ovo najviše deluje kao samoubistvo. Taj bipolarni poremećaj je jako gadna stvar. Njeno ponašanje na snimku deluje jako paranoično i panično. Ostaje dilema, doduše, zašto lift nije reagovao na pritiskanje dugmića. Ali ja ne mislim da je ona ovde pričala sa bilo kim... osim sa nekim zamišljenim neprijateljem.
Ako je ubistvo, koje je počinio neko iz hotela, ko je imao ključ od krova, zašto i kako bi ubacio njeno telo u bure sa vodom koju koristi ceo hotel.
Možda je ona u nastupu neke paranoje nekako otišla na krov, popela se na bure, nekako ga otvorila i ušla unutra... iz nekog razloga. Možda da pobegne od "nekoga".
A i niko nema potencijalni motiv njenog ubistva.

Pogledajte prilog 693001
Ovo su rezervoari za vodu gde su je pronašli
Kao sto vidite pored ovih rezervoara na samom vrhu nalazi se zidani deo koji verovatno predstavlja onaj deo na kome su izlazna vrata na ovaj krov ili sl... I ovaj sam zidani deo ima svoj mini krov koji je vislji od ovih rezervoara... Takvi delovi predpostavljam imaju ugradjene merdevine uz njih ili stepenice.. Verovatno da se popela na taj deo i sisla, skocila na ovaj rezervoar... zatim ga otvorila i uskocila... Eto to moze biti detalj koji ne verujem da bi zanimao one koji prave dokuentarce o ovome...

Ajde ovako kao amateri "detektivi" meni ovo uopste ne lici na mesto gde bi se neko ubio.treba da dodjes tu,popnes se otvoris poklopac I onda skocis da se udavis.onda samoubice u vecini slucajeva ostavljaju oprostajno pismo sto ovde nije slucaj.
Ajde i da pretpostavimo da se ubila. Ta devojka je bila na putovanju već dugo pre toga, Los Anđeles joj je bio poslednja stanica, nakon toga je trebalo da se vrati kući. Njeni roditelji su izjavili da je imala planove za budućnost i nastavak školovanja. Znači, nije se probudila jednog jutra i rekla sebi e danas ću da se ubijem. Zanimljivo je i to što si uočio da to uopšte nije mesto gde bi se neko ubio. Imala je hiljadu drugih načina da se ubije da je to stvarno htela, ovo mi deluje previše komplikovano. Taj hotel ima 15 spratova, mogla je da skoči. Mislim da ovo nije bilo samoubistvo.

@Duchess1989 Odlična tema! Ja bih otvorio i poseban PDF sa tematikom ovako misterioznih slučajeva :lol:

Nego, meni ovo najviše deluje kao samoubistvo. Taj bipolarni poremećaj je jako gadna stvar. Njeno ponašanje na snimku deluje jako paranoično i panično. Ostaje dilema, doduše, zašto lift nije reagovao na pritiskanje dugmića. Ali ja ne mislim da je ona ovde pričala sa bilo kim... osim sa nekim zamišljenim neprijateljem.
Ako je ubistvo, koje je počinio neko iz hotela, ko je imao ključ od krova, zašto i kako bi ubacio njeno telo u bure sa vodom koju koristi ceo hotel.
Možda je ona u nastupu neke paranoje nekako otišla na krov, popela se na bure, nekako ga otvorila i ušla unutra... iz nekog razloga. Možda da pobegne od "nekoga".
A i niko nema potencijalni motiv njenog ubistva.
Dvoumim se oko njenog ponašanja na snimku, zato što na početku kada ulazi u lift izgleda kao da se smeje i da uopšte nije uplašena. Onda se kao krije u uglu, pa proviruje napolje. Izađe iz lifta, uz čudne pokrete rukama kao priča sa nekim, pa se vrati u lift. Vrata od lifta su se zatvorila tek kada je izašla iz njega po drugi put, što je isto vrlo čudno. Ključ od krova su imali samo zaposleni u hotelu, tako da nedostaje motiv ubistva, nije je niko poznavao. Možda je ako je htela da se sakrije, ušla u rezervoar neznajući da je napunjen vodom, jer je bio mrak pa nije videla i nije mogla da izađe napolje i udavila se. Ali opet to ne objašnjava činjenicu da nije imala nikakvu odeću na sebi kada su je pronašli...

Back