neobavezna pitanja u vezi astrologije

devojcurak

Zainteresovan član
Poruka
481
jel tacno ili sta kaze statistika koliko su natalne karte "tacne"...i da li stvarno moze da se putem "planeta" odredi koliko cete dece imati, gde mozete upoznati svog zivotnog saputnika, mesto gde cete umerti, pa cak izracunati i vreme svoje smrti, pa cak i da se vidi od koje bolesti ce covek umreti!!

Hvala.

Ne mogu da ti kazem sta je od toga tacno, a sta ne. Astrologija je simbolicki jezik, i svaki simbol ima vise znacenja. Koje ce se u datom slucaju/prilici ispoljiti ne moze se sa sigurnoscu utvrditi.

Banalan primer (jer je prvenstvo u fudbalu): golman nekog tima se nalazi pod dejstvom "dobrih", "lakih" tranzita. Moguca ispoljavanja - postace svetski poznat slavan zbog "lakih" odbrana svog gola, a moze i da sa "lakocom" primi mnostvo golova, bez preteranog nerviranja.

Primer slave i smrti. Arkan i Djindjic su ubijeni pod najlepsim tranzitom konjukcije jupitera i sunca, koji oznacava slavu, priznanja... Slavu su skupo platili.

Moj rodjeni brat jeste simbolista i, na primer, predvideo je da ce Tajson Holifildu odgristi uvo. Drustvo iz doma ga je molilo da im u sportskoj kladionici pogadja rezultate na osnovu datuma osnivanja klubova. Ipak, posto se radi o djavolstini, vrlo retko je ista prognozirao.

Posto je jezik simbolicki, onda je vrlo opasno oruzje i bitno je u cijim se rukama/glavi nalazi. Tumacenje potpuno iste natalne karte ja svaki put drugacije u zavisnosti od licnih opterecenja tumaca.

Nema druge, moram i ja da se ukljucim.
Pozdrav svim ljubiteljima astrologije.

Fantasticno! Svaka cast. Gde si Ti do sad?

Interesuje me Tvoje misljenje vezano za tzv. negativne ili nepovoljne aspekte: Da li mozemo da im "doskocimo"? Npr.: devojka ima kvadrat Venere i Saturna - moze li se nepovoljna strana aspekta izbeci ukoliko ona recimo "udje" u brak sa dosta starijom osobom? (Valjda sam jasna.)

Hvala.

pavo011:
Nema druge, moram i ja da se ukljucim.
Pozdrav svim ljubiteljima astrologije.

Fantasticno! Svaka cast. Gde si Ti do sad?

Interesuje me Tvoje misljenje vezano za tzv. negativne ili nepovoljne aspekte: Da li mozemo da im "doskocimo"? Npr.: devojka ima kvadrat Venere i Saturna - moze li se nepovoljna strana aspekta izbeci ukoliko ona recimo "udje" u brak sa dosta starijom osobom? (Valjda sam jasna.)

Hvala.

Hvala, hvala

Pa upravo sam se i prikljucio na forum da bih kanalisao svoje nepovoljne tranzite. Trenutno su mi sve spoljne planete u kvadratima sa natalnim, a nista se ne dogadja. Sto znaci da unutrasnje napetosti trebam da kanalisem na konstruktivan nacin.

Elem, Venera/Saturn kombinacija ne mora da se ispolji kroz brak sa dosta starijom/mladjom osobom. Zavisi i u kojim poljima se nalazi i kojim upravlja.

Iz iskustva uradjenih natalnih karti osoba koje poznajem, a pod uticajem su ovog aspekta, donosi seksualne, i ne samo seksualne, perverzije, sklonosti, mastarije... Npr. ozenjen/udata za svog vrsnjaka, ali sa sklonostima da flertuje sa dosta mladjim/starijim. Ovaj kvadrat cini osobe teskim u komunikaciji, pa prirodno eliminise vrsnjake.

Back