НЕНОРМАЛАН НАГОН ЗА МЕСОМ- шницле, пршута, роштиљ

Kakve veze ima ovaj članak sa mesom?
Sva hrana se može pokvariti. Da li si jeo nekad pokvareno slavsko žito?:)

Ljudi se razboleli od jedenja mesa a ti pitas na pdf Zdravlje kakve veze ima clanak sa mesom?

Ne, nikad. Od kada ne jedem meso nisam nijednom dobio prehladu, dok sam ga jeo kacio me sezonski grip.

Ljudi se razboleli od jedenja mesa a ti pitas na pdf Zdravlje kakve veze ima clanak sa mesom?

Ne, nikad. Od kada ne jedem meso nisam nijednom dobio prehladu, dok sam ga jeo kacio me sezonski grip.

Ljudi su se razboljevali i od pokvarene HRANE. To je, takođe mogla biti i biljna HRANA, čak i obična ustajala i neprečišćena voda.
Ljudi se i dan danas truju pečurkama , otrovnim, svežim, neustajalim.

Meso jedem, od mesa se dosad nisam trovala, a prehlada nema nikakve veze sa jedenjem mesa.

Kako stojimo u cenovnom poredjenju?
smoke.gif

izadje jeftino

- - - - - - - - - -

Teško tebi. :dash: Znaš li od čega se prave paštete? :rida: Od creva i tumora, kao i od najgorih iznutrica. :sad2:

znam, zato prelazim na pahuljice

- - - - - - - - - -

Ma jedi sve sto ti se jede, nema frke. Nikada nisam cula da neko ima nagon za pastetama, ali ok, sve razumem, cak
i potrebu da se izvode besne gliste po forumima.

kvakve gliste pa sad, pa to necu jesti. no no

Moguce je da si jos nesto promenio u ishrani ili nacinu zivota. Mozda nesto sto si jeo sa mesom kao sastojak. Mozda unosis nesto sa tom biljnom ishranom sto ti pomaze. Ne mozes na osnovu svog uzorka da tvrdis da je nejedenje mesa uzrokovalo tvoje bolje zdravstveno stanje.

Ljudi su se razboljevali i od pokvarene HRANE. To je, takođe mogla biti i biljna HRANA, čak i obična ustajala i neprečišćena voda.
Ljudi se i dan danas truju pečurkama , otrovnim, svežim, neustajalim.

Meso jedem, od mesa se dosad nisam trovala, a prehlada nema nikakve veze sa jedenjem mesa.

Ima, imunitet postaje jaci kada osoba izbaci meso iz ishrane. Iskustvo je potvrdilo, ne samo moje vec mnogih.

Ljudi se razboljevaju od pokvarene hrane, to je tacno, ali od mesa ljudi umiru jer sadrzi holesterol, najvise smrti u svetu je zbog losih masti koje sadrzi meso. HOLESTEROL JE VECI UBICA OD RATA

screen%20shot%202015-02-12%20at%201.19.30%20pm.png

Pogledaj grafikon i vidi koliko manje ljudi izgine u ratu u odnosu na pogibije od lose ishrane koja sadrzi holesterol a to je mesna ishrana. Razmisli koliko je gore podrzavati nezdrave navike od podrzavanja da se ljudi ubijaju u ratovima.

Не бејах недељу дана на нету па се накупи коментара, па да на неке одговорим:
Kamael:
Ti si na ovom forumu deseti koji otvara teme sa komentarom o svojoj babi ili dedi koji su doziveli sto godina na mesu.
Нисам отворио пост због деде и бабе, него сам их касније поменуо.
А сви који се згражавају убијања животиња, нека размисле да ли је грех убити биљку?
Да није неко читао можда Покошену ливаду од Десанке?
Или Песму о житу од Јесењина?
Ево дела:

Битисање на патњу се свело
Суровост је вечна, неумрла
српом кољу жуто класје зрело
ко лабуда испод бела грла.

И никоме мисао не сину
да то класје беше живо тело
бацају га житоједу - млину
ситне кости гурају у ждрело.

Пеку много укуснијег јела
од те масе коју с водом месе,
склизне црна, само споља бела
у желуцу јаја злобе снесе.
и тд..

када гњечиш парадајз, па га после куваш, то није грех? Паприку? Да ли си мање убица када убијаш биљку?

*
HOLESTEROL JE VECI UBICA OD RATA
Где ли ти живиш да још верујеш у ово?
Говорио ми је лекар Азијат на западу да су холестерол измислиле мулти-нацикомпаније да згрћу паре.
Мог оца су убили статини. Пио их у почео да се губи. У болници лежао са човеком око 40 година, због десете ствари, успут да провере крв, холестерол ћак 22. А човек био прав-здрав док се није повредио.
Нека жена скенирала налаз крви из 1981 годне, негде остало на тавану. лепо пише да је горња граница 8. Па су смањивали, да би навукли народ на статине. Данас ако пређеш 7, одмах ти дају, а провизиијца капље.
На западу је још граница 7,5.
Питао сам чак 4 лекара да ли би давали статине фамилији. Одговор погађајте.
Немој подмазати цеви па ће пући.

Прочитајте

http://www.ivonazivkovic.net/HOLESTEROL.html

Не пишем него наводим Јесењинову где каже како је и убијање биљака такође убиство.
Нисам хтео пажњу него ме занима који ми минерал фали, док другима падне шећер мени падне со или неки минерал.

Замислите када би неко овде написао да му се тражи шећер а сви оспу паљбу упозорења како јје штетан.
И нигде нисам написао како једем много меса него како ми се тражи шта год да поједем. И да ми се не тражи реицмо пилеће месо нити риба, него нешто јаче, сланије...

Написах да сам појео дуплу порцију посног паприкаша са добром количином салате, после неки посни кекс, и отишао у град, где сам се тресао од изнемоглости. А нисам хтео да купим да поједем нешто мрсно јер сам постио.
*
Ко вам је рекао да је месо канцерогено? Је ли данас Србљи једу више меса кад оболевају од тумора сваки дан? Првих 15-ак година живота нисам ни чуо за тумор.
Знате ли ву шта су стари радили док није било фрижидера? Закоље брава или свињче и онда си једну месо 4 пута дневно, док се није покварило.

А што се тиче опаске да данас месо није природно као некад, одговорићу питањем да ли је воће здраво, поврће и сл.
Када сам први пут чуо да се прскају јабуке, мислио да ме ложе. Прскање златице је једина хемија за коју сам знао прве 2 деценије, мада смо и то ретко радили, него их метлицом обаљивали у лавор и после уништавали.
*
Уозбиљимо се и немојмо папагајисати приче о холестеролу добром и лошем. Глупо је траћити време на те обмане

Poslednja izmena:

Back