NENADU CANKU PRETI 10 GODINA ZATVORA!

Na koliko godina robije ce biti osudjen Canak zbog prebijanja Pavla Lesanovica?

• Na godinu dana robije

• Na dve godine robije

• Na tri godine robije

• Na cetiri godine robije

• Na pet godina robije

• Na sest godina robije

• Na sedam godina robije

• Na osam godina robije

• Na devet godina robije

• Na DESET godina robije

• Bice oslobodjen usled nedostatka dokaza

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Тихи

Starosedelac
Poruka
186.046
Čanku preti 10 godina zatvora!

Advokat Borivoje Borović tvrdi da je lider LSV počinio krivično delo nasilničkog ponašanja zbog kojeg bi mogao i celu deceniju da robija

nenad-canak-pavle-lesanovic-napad-krivicno-delo-1348433486-211484.jpg

Mogao b i uskoro štap da šeta po zatvorskom krugu

BEOGRAD - Govori tiho i nosi štap sa sobom.
Lider LSV Nenad Čanak, koji je preksinoć zverski pretukao štapom Pavla Lešanovića ispred kafane „Tako je suđeno“ u Novom Sadu, izvršio je, prema rečima uglednog advokata Borivoja Borovića, krivično delo nasilničkog ponašanja za koje je zaprećena zatvorska kazna do 10 godina zatvora, s obzirom na to da je reč o lakšim telesnim povredama.

- Da je reč o običnom čoveku, policija bi ga već odvela u pritvor, a ovako... Meni sve ovo liči na onaj slučaj Šešelja i advokata Barovića. Bojim se da će ovo proći isto. Jednostavno, policija zazire od političara - kaže Borović.

Poznati advokat Toma Fila kaže da, ukoliko se utvrdi da se sve desilo tako kako tvrdi oštećeni, Čanku treba ukinuti imunitet kako bi odgovarao za svoja dela.

- To nije uvreda ili kleveta, to je nasilničko ponašanje. Ne znam odakle mu ti telohranitelji, uostalom, telohranitelj je tu da zaštiti osobu koju čuva, a ne da unaokolo bije. Ovo je strašno - kazao je Fila.

nenad-canak-pavle-lesanovic-napad-krivicno-delo-1348433547-211488.jpg

nenad-canak-pavle-lesanovic-napad-krivicno-delo-1348433590-211494.jpg

http://www.kurir-info.rs/canku-preti-10-godina-zatvora-clanak-425122

Sta mislite na koliko ce biti osudjen Nenad Canak? :think:

Poslednja izmena:

Advokat Borivoje Borović tvrdi da je lider LSV počinio krivično delo nasilničkog ponašanja zbog kojeg bi mogao i celu deceniju da robija

Lider LSV Nenad Čanak, koji je preksinoć zverski pretukao štapom Pavla Lešanovića ispred kafane „Tako je suđeno“ u Novom Sadu, izvršio je, prema rečima uglednog advokata Borivoja Borovića, krivično delo nasilničkog ponašanja za koje je zaprećena zatvorska kazna do 10 godina zatvora, s obzirom na to da je reč o lakšim telesnim povredama.

- Da je reč o običnom čoveku, policija bi ga već odvela u pritvor, a ovako... Meni sve ovo liči na onaj slučaj Šešelja i advokata Barovića. Bojim se da će ovo proći isto. Jednostavno, policija zazire od političara - kaže Borović.

Poznati advokat Toma Fila kaže da, ukoliko se utvrdi da se sve desilo tako kako tvrdi oštećeni, Čanku treba ukinuti imunitet kako bi odgovarao za svoja dela.

- To nije uvreda ili kleveta, to je nasilničko ponašanje. Ne znam odakle mu ti telohranitelji, uostalom, telohranitelj je tu da zaštiti osobu koju čuva, a ne da unaokolo bije. Ovo je strašno - kazao je Fila.

Ако у овој земљи има имало правде, робијаће тај дуго.

Godinu dana uslovno.

i ja mislim....nema sanse da ga osude,u ovoj zemlji,mafija ne robija...samo sitna boranija..ono,tipa ubio brata zbog medje ili baba dedu zbog maltretiranja

inace,ovde se radi o opasnom coveku,kome je ovakvo ponasanje normalno.....secam se,gledao sam neki tv show,gde su kao ovi sa pinka hteli da se zezaju sa njim...on izvuko pistolj umalo ne ubi tog nekog lika koji je glumio u toj skrivenoj kameri....polomio prst u zurbi,pa ih jos hteo da tuzi....sta ce njemu pistolj? jos da ga poteze ko kauboj,po kafanama

eeee, da ima pravde, ovakvima bi najstrašnija presuda bila oduzimanje lopovski stečenih "di su naših novaca" i ukidanje svih privilegija, pa na biro pa da traži posao, pa da nema telohtranitelje nego da se šeta sam po ulicama, da ga narod pljuje...
ovako, budalu staviš u zatvor, tamo korumpirani stražari, opet će mu dozvoljavati političku aktivnost, napraviće od sebe mučenika istao kao njegov blizanac Šešelj, dovodiće mu mlade fufice sa vijagrom i tako će debelguzi manijak steći samo još više napaljenih ustaša... to jest pristaša, pardoniram...

alo bandi ti si pravnik nemoj da se blamiras

ne moze mislim za krivicna dela za koja je zapreceno preko 2 godine robije da se izrekne uslovna kazna? :think:

Može naravno , za nasilničko ponašanje je kazna do 3 godine ,u ovom slučaju može od 6 meseci do 5 godina ,a tu je i ranija neosudjivanost , a za nanošenje lakih telesnih povreda je i manja kazna , dakle teško će Čanak omirisati mardelj .Mada je to sve besmisleno nagadjanje pošto ne znamo koja je kvalifukacija dela u optužnici ,kao ni dal će uopšte i biti optužnice .

nenad-canak-pavle-lesanovic-napad-krivicno-delo-1348433547-211488.jpg

nenad-canak-pavle-lesanovic-napad-krivicno-delo-1348433590-211494.jpg

Sve učesnike u tuči treba osuditi !
Bez pardona.
Pa i štap...
I on je učestovao.
I treba da robija sa ostalima !

Po dosadasnjim komentarima vidim , da gradjani Srbije masovno ne veruju u institucije sistema.

Eto ministarstvo pravde i vlada SNS-SPS-G17+ su na potezu da dokazu da ovo sada pravosudje nije isto kao ono jucerasnje Tadicevo :think:

institucije su na potezu - policija sudstvo i tuzilastvo

Može naravno , za nasilničko ponašanje je kazna do 3 godine ,u ovom slučaju može od 6 meseci do 5 godina ,a tu je i ranija neosudjivanost , a za nanošenje lakih telesnih povreda je i manja kazna , dakle teško će Čanak omirisati mardelj .Mada je to sve besmisleno nagadjanje pošto ne znamo koja je kvalifukacija dela u optužnici ,kao ni dal će uopšte i biti optužnice .

Teske telesne.

Pa u KZ-u piše do 5 godina , član 344 . tako da ne znam šta Borović tvrdi , jedino ako novinari nisu nešto izvrnuli i nakarikali pošto ne verujem da on ne zna to .

promenjen je KZ neke su kazne smanjene neke poostrene tako je sada za nasilnicko ponasanje 10 godina .

http://www.naslovi.net/2009-12-29/emportal/poostrene-kazne-za-nasilnicko-ponasanje/1472872

Izmene i dopune Krivičnog zakonika utvrđuju višegodišnju zatvorsku kaznu za nasilničko ponašanje na sportskim priredbama, ali i na svim javnim skupovima, uključujući politička okupljanja. Utvrđena je kazna zatvora od dve do 10 godina u slučaju da je nasilničkim ponašanjem došlo do nereda u kojem je nekome naneta teška telesna povreda ili je oštećena imovina veće vrednosti. Ako je nasilje izvršeno u grupi sledi kazna zatvora od jedne do osam godina, a vođi grupe od tri do 12 godina zatvora.

sramota da ja ko ekonomista poznajem bolje KZ od tebe kao pravnika :lol:

Posto je canak bio vodja grupe koja je izvrsila nasilje njemu sleduje OD TRI DO CAK DVANAEST GODINA ROBIJE!!!!!!!!!!!!!!!!

A ostalima od 1 do osam godina . A ako je pocinilac pojedinac onda je kazna od 2 do 10 godina.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back