Nemoralni kriterijumi

Imate li kriterijume i kad su veze za jednu noć, avanturice..i sl. u pitanju ..Koje 'vrline' treba da posjeduje dotična, odn. dotični..?

Avantura za jednu noc?
Pa po mom ukusu bi bilo pozeljno da devojka/zena nije pijana, previse uzbudjena i sl. da je vise zainteresovana za ljubavni nego sexualni provod, da ne ocekuje previse ...
Kazem, to bi ja pozeleo ako bi se nasao u nekoj takvoj avanturi ... neko drugi bi pozelo mozda bas suprotno od ovoga sto sam ja naveo :)

Imate li kriterijume i kad su veze za jednu noć, avanturice..i sl. u pitanju ..Koje 'vrline' treba da posjeduje dotična, odn. dotični..?

Одавно не улазим у везе за једну ноћ... Некад било... Критеријуми су отприлике изгледали овако:

1. Да сам расположен за ту акцију
2. Физички изглед
3. И да није нека будала у питању, као по оној народној "будалу нити јебби нити кући води"

..:think:...ispada da je glavni nemoralni kriterijum fizički izgled, a kad su mane vezane za osobu sa kojom smo/ste u dugoj vezi 'psihičke' osobine i ponašanje rizično po zdravlje postaju glavni kriterijumi odabira ...
...ne zove li se to dvostruki moral ...
..i kako njegova prisutnost utiče na društvene rodne odnose i ispoljavanja ...

..:think:...ispada da je glavni nemoralni kriterijum fizički izgled, a kad su mane vezane za osobu sa kojom smo/ste u dugoj vezi 'psihičke' osobine i ponašanje rizično po zdravlje postaju glavni kriterijumi odabira ...
...ne zove li se to dvostruki moral ...
..i kako njegova prisutnost utiče na društvene rodne odnose i ispoljavanja ...

Није ту ништа двоструко. У првом случају неморалних критеријума ради се о огољеном анималном хедонизму, гдје се на сличан начин посматра и објект хедонистичког ужитка... Да, жена је тада роба за конзумирање којој додаш неке фине зачине да конзумација буде угоднија...

У другом случају жеља нам је да проведемо дуже вријеме или можда и живот са тобом особом, те свјестан да је физички изглед у тим околностима на ниском приоритеном нивоу, исти онда пада у други план, а карактер односно психичке особине постају кључне.

Poslednja izmena:
Наравно, то и јесте суштина, ако уопште и има суштине, необавезних веза.

Znači ..neobavezne veze su bez suštine ..

Koja tema...ko da smo svi eksperti za zene i samo na njih mislimo.To je stereotip,vechina mushkaraca se bavi sama sobom a ova pricha iz teme ako se desi,desi.

Fizički izgled..bez suštine..ako se desi, desi ... Ukoliko postoje kriterijumi postoji i potreba..a ukoliko postoji potreba postoji i želja...a ukoliko postoji želja postoji i uticaj ...

Da li biste rađe bili u blizini(svakodnevno) žene koja je fizički privlačna..pa ako se desi, desi bez suštine ... ili fizički neprivlačne iako sa boljim kvalifikacijma za posao kraj vas, sa kojom ne želite da se desi bez suštine ..

Znači ..neobavezne veze su bez suštine ..

Fizički izgled..bez suštine..ako se desi, desi ... Ukoliko postoje kriterijumi postoji i potreba..a ukoliko postoji potreba postoji i želja...a ukoliko postoji želja postoji i uticaj ...

Da li biste rađe bili u blizini(svakodnevno) žene koja je fizički privlačna..pa ako se desi, desi bez suštine ... ili fizički neprivlačne iako sa boljim kvalifikacijma za posao kraj vas, sa kojom ne želite da se desi bez suštine ..

Сем секса, у необавезним везама нема никакве суштине...

Ja ne razumem bas najbolje sta je tema, nekako mi je kad spojim uvodni post sa ostalim danijelinim pomalo konfuzno. A ni neki odgovori mi nisu jasni.. npr.

Avantura za jednu noc?
Pa po mom ukusu bi bilo pozeljno da devojka/zena nije pijana, previse uzbudjena i sl. da je vise zainteresovana za ljubavni nego sexualni provod, da ne ocekuje previse
Ok, mihal se odmah ogradio da je to samo njegov stav i razumem ovo da nije previse pijana, pa i previse uzbudjena mogu da skapiram na sta misli, ali kakve veze ima ljubav i, ako vec ima, sta je to previse sto ne sme da ocekuje?

Fizicki izgled ni u jednoj varijanti ne smatram nemoralnim kriterijumom. Prosto mora da mi i u tom segmentu pasuje, ne vidim sta je tu nemoralno, neprirodno, nevaspitano..

Takodje, ne mislim da ne postoji sustina. Sad sto to nije brak, deca, iskonska sreca, sto bi u datom trenutku mozda bili pre sa nekim drugim, sto se ne biste potresli i da tu "priliku" preskocite.. Mislim, igramo i sudoku, pa ono..

Inace se slazem sa molonlabe-vim prvim postom.

Ja ne razumem bas najbolje sta je tema, nekako mi je kad spojim uvodni post sa ostalim danijelinim pomalo konfuzno. A ni neki odgovori mi nisu jasni.. npr.

Ok, mihal se odmah ogradio da je to samo njegov stav i razumem ovo da nije previse pijana, pa i previse uzbudjena mogu da skapiram na sta misli, ali kakve veze ima ljubav i, ako vec ima, sta je to previse sto ne sme da ocekuje?

Fizicki izgled ni u jednoj varijanti ne smatram nemoralnim kriterijumom. Prosto mora da mi i u tom segmentu pasuje, ne vidim sta je tu nemoralno, neprirodno, nevaspitano..

Takodje, ne mislim da ne postoji sustina. Sad sto to nije brak, deca, iskonska sreca, sto bi u datom trenutku mozda bili pre sa nekim drugim, sto se ne biste potresli i da tu "priliku" preskocite.. Mislim, igramo i sudoku, pa ono..

Inace se slazem sa molonlabe-vim prvim postom.

Tema je o dvostrukim kriterijumima koji se primjenjuju prema drugom polu u zavisnosti od 'potrebe' ...i o društvenom uticaju tih kriterijuma ...
O nemogućnosti razdvajanja 'jedno želim kod kuće, drugo napolju' ... te manifestacijama i posljedicama takvog stava i ponašanja ... Postoji samo jedan kriterijum kad je zdravlje u pitanju ..recimo ako pankreas ne luči insulin jedino rješenje je nadomjestak istog... sasvim je logično da dvostruki kriterijumi imaju za posljedicu ne samo rodnu nego i društvenu destruktivnu disfunkcionalnu manifestaciju ..

Back