Nemoralni Baja

Puno raspravljamo o moralu...malo-malo na nekoj temi se neshto okvalifikuje kao nemoral.

Moral je univerzalna kategorija, a ipak ga pominjemo gotovo iskljuchivo u kontekstu zzenskog roda...shta je nemoralna zzena smo apsolvirali.
To je svaka zzena, dala- ne dala, forumashica ili ne...

E sad...shta je nemoralno za mushkarce....,kako da se seksa a da ipak ostane Baja?
A da ne postane droljak?

.pusti baju on je moralan ali zato raja i vlaja su osnov nemoralnosti .....:rolleyes:

Naravno. Ko nije opleo kumu taj kao da i nije bio u svadbi.

:rotf:

"Ej, volem kuma, a još više ku-umu
Kuma ima gaćice na gu-umu
Aoj, kume, što se srdiš na-a me
Evo kume, neka kaže sa-ama"

A inače nije nemoralno da se bije žena. Čak i kada ne znaš zašto. Zna ona! :twisted:

Nemoralno je kada se neka kao nešto otkopčava, pa kao nešto se očešava, pa kao nešto joj palo pod sto, a ti napadno vrtiš burmu oko prsta. :dash:

Puno raspravljamo o moralu...malo-malo na nekoj temi se neshto okvalifikuje kao nemoral.

Moral je univerzalna kategorija, a ipak ga pominjemo gotovo iskljuchivo u kontekstu zzenskog roda...shta je nemoralna zzena smo apsolvirali.

E sad...shta je nemoralno za mushkarce....,kako da se seksa a da ipak ostane Baja?
A da ne postane droljak?

po definici pravi baja ne moze biti nemoralan...:confused:

Hehe nisam znao. :lol:
I kod mene u ceti bili sve neki "ograniceno sposobni" kao nisu sposobni da idu na stazu i te fore. Ebo im nas kapetan kevu svima. :lol: Mada stvarno nisje zgodno kad si nocu na strazi sa nekim takvim. Nikad ne znas sta budala moze da uradi, a puske napunjene. Jedan mi cak pricao kako je video duhove. :lol:

'Ermanito stvarno si nasao primercic :), pa omiljena uzrecica oficira JNA je bila "..chka rodi, voz dovuce, armija obuce" ili "tebe je cale izdr.ao na lopatu i onda ubacio u kevu", pa ti sad vidi na sta se to odnosilo, na kakve likove...:neutral:
Ovde treba naci nemoralnog Baju, a ne neke Shabane :lol:

A da ne postane droljak?

pitanje morala... njime se bavi cela kategorija filozofije - etika, i ne bih se složio da je univerzalna kategorija.

''Moral je skup nepisanih pravila i običaja koji utvrđuju međuljudske odnose i prosuđuju šta je dobro, a šta zlo. Moral je nešto objektivno kao oblik društvene svesti, sistem običaja, navika, normi. To zahtev društva za određenim ponašanjem, odnosno, principima koji određuju kako nešto treba da bude. On je relativan, nije isti u svim društvenim grupama i istorijskim periodima. Centralne vrednosti morala su: dobro, ispravno i pravedno.''

definicija morala sažeta kroz psihologiju se povezuje sa super-egom... ali čika frojd je optužen za seksistu, upravo zbog daljeg razvijanje te teorije kroz koncepte kulturnog super ega i oedipusovog kompleksa. naime, dalja razrada teorije super ega počiva na tome da je super-ego deo psihe koji se može nazvati i savest. ukrato, super - ego počiva na simbolici očinske figure, a u daljoj razradi, kroz navedene koncepte, izneo je ideju da se ženska deca ne indetifikuju sa ocem, te samim tim imaju i slbaji razvijen super- ego, tj. slabije razvijenu moralnost.
to bi mogao da bude mogući razlog... zašto su muškarci moralni, a žene nisu... mada...

pojam dobra i zla kroz međuljudske odnose je nešto što se teško može definisati, jer poimanje dobra i zla se, po meni, je uvek lično. ako izmemo povezivanje super ega sa očinskom fugurom, već ga postavimo kao lični sklop moralnih standarda, kao lično poimanje dobra i zla, kojeg smo sami ustanovili, na osnovu ličnih iskustava i preispitivanjem društvenih normi, onda je lični moral upravo super ego, tj savest.
dakle, da završim... mislim da je moralno lično shvatanje, i ne mora se uklapti u kategoriju društveno prihvatljivog u celini... a samim tim šta je moralno ili ne, za druge, nije nešto čime bih se opterećivao...

:ok:

To je nemoralni Raja ili Vlaja ili Gaja!

Najgori su ti GLUMCI, Baje sa "hiljadu lica"...igrace onu ulogu koja ce mu u datoj situaciji omoguciti da dodje do cilja...do snoske...;)
Moja omiljena uloga je uloga glupog Smora...ta uloga mi "lezi" zato sto dolazim sa istoimene planete...ali nisam nemoralan jer nisam ni Baja. 8)
Provale me dok trepnes TREP, TREP, TREP...:mrgreen:

Najgori su ti GLUMCI, Baje sa "hiljadu lica"...igrace onu ulogu koja ce mu u datoj situaciji omoguciti da dodje do cilja...do snoske...;)
Moja omiljena uloga je uloga glupog Smora...ta uloga mi "lezi" zato sto dolazim sa istoimene planete...ali nisam nemoralan jer nisam ni Baja. 8)
Provale me dok trepnes TREP, TREP, TREP...:mrgreen:

E pa ti si ustvari Baja i nemoj biti ono što nisi, da neko mora da te provaljuje.
Glupi Smor? Odakle ti takva ideja, čak ne možeš ni da ga odglumiš.:D

E pa ti si ustvari Baja i nemoj biti ono što nisi, da neko mora da te provaljuje.
Glupi Smor? Odakle ti takva ideja, čak ne možeš ni da ga odglumiš.:D

Mogu :), nisi dobro videla, trebaju ti vestacke trepavice i moras da trepces trep, trep, trep, evo vec smaram...dobar sam smarac, raspitaj se malo okolo...:)
Da me vise ne bi provaljivali, obecavam ti Taisa - necu vise smarati..."svecano se obavezujem" itd. :) Gotova predstava...
Kako da se vratim na svoju planetu? Bice zeznuto... :dash:

Back