nemoj, pa se ne boj

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.234
ukljucujem tv i cujem poslednju recenicu koju izgovara spiker - ..jer se ne boji za sebe, nego za svoju porodicu
pa mi padne na pamet ona narodna, - nemoj, pa se ne boj

koje su to situacije kada vi ovu narodnu umotvorinu primenjujete
ajde sada vi :)

Poslednja izmena:
Ја некако верујем у закон космоса и карму, некако ти се увек врати све што урадиш.

И добро, и лоше.

Некада оно добро и не видимо, прође, не приметиш, не региструјеш...

Али, зло се одмах осети, и увек се запиташ да ли има твог удела у томе.

Зато избегавам да радим ствари које би могле да ми се врате, мени или мојој породици.

Јер, више се плашим космоса него људи.

ukljucujem tv i cujem poslednju recenicu koju izgovara spiker - ..jer se ne boji za sebe, nego za svoju porodicu

Prvi put cujem za to, mislio sam da je to naziv pesme :rumenko:

Bas i ne primenjujem narodne mudrosti, vise sam za beg jer ne volim obracune.

dobro cinim i dobrom se nadam
nikad ne radim ono sto ne bih zelela da neko uradi meni
ili mojoj porodici
za sad funkcionise
i niceg se ne bojim :)

Ја некако верујем у закон космоса и карму, некако ти се увек врати све што урадиш.

И добро, и лоше.

Зато избегавам да радим ствари које би могле да ми се врате, мени или мојој породици.

Не разумем, шта то космос може да ти уради.
Ја покушавам да се придржавам "не чини другима оно што не би желео да теби чине"

Не разумем, шта то космос може да ти уради.
Ја покушавам да се придржавам "не чини другима оно што не би желео да теби чине"

У смислу позитивне и негативне енергије коју шаљеш у космос, тако ти се и враћа.

Наравно, вратиће ти се кроз људе, али мислим да је мало случајности на овом свету.

И добро, и лоше.

Taj zakon kosmosa i karme važi samo za odrasle osobe, ili i za decu?
Ili se možda prenosi porodično pa onda ima i nedužnih žrtava? Ili možda funkcioniše još šire, na nivou nacije?
Da li je promenljiv tokom života, npr.veruješ u njega sve dok ne budeš naprasno i okrutno ubeđen da ne postoji?

Sva postavljena pitanja naravno ne znače da ne treba živeti kao da postoji, samo da nije sigurno da su oni kojima se dese tragedije to sigurno na neki način i zaslužili.

Uvek se setim jedne osobe tamo davnih ratnih 90-ih, bila je mrtva hladna na tuđu nesreću i na moje pitanje kako može da se ne nervira mi je odgovorila da ona nikome nikada nije učinila ništa loše i njoj se tako nešto neće nikada dogoditi. Nije htela da mi odgovori na pitanje da li je sigurna da su svi stradali ljudi i deca to zaista i zaslužili.

Ne cinim drugima ono sto ne bih volela da neko drugi ucini meni. Mada umem da budem, ne zla, nego kako bih rekla, da vratim milo za drago.

У смислу позитивне и негативне енергије коју шаљеш у космос, тако ти се и враћа.

Наравно, вратиће ти се кроз људе, али мислим да је мало случајности на овом свету.

Више се дешавају ове пословице
Рани кера да те уједе
Ти њега хлебом, он тебе каменом
Итд
Људи су егоцентрична бића, сви мислимо иако кажемо супротно да треба свет да се врти око нас.
У праву си за енергију, она постоји, али ја је осећам тек кад седнем са неким да разговарам. Има људи који су уопштено негативни а има и оних који су негативни само према теби из неког разлога и обрнуто у свим комбинацијама.

Slabo primenjujem ....

da, da... stalno primenjuješ TRLA BABA LAN DA JOJ PRODJE DAN

- - - - - - - - - -

Mnogi nedostatak pameti i spoznaju nastupajućih posledica svog delovanja nadomeštavaju lukavštinama...
podvaljuju drugima takoreći

ovakvih mamlaza i seratorki se previše zapatilo na ovu površinu države

Ili se možda prenosi porodično pa onda ima i nedužnih žrtava? Ili možda funkcioniše još šire, na nivou nacije?
Da li je promenljiv tokom života, npr.veruješ u njega sve dok ne budeš naprasno i okrutno ubeđen da ne postoji?

Sva postavljena pitanja naravno ne znače da ne treba živeti kao da postoji, samo da nije sigurno da su oni kojima se dese tragedije to sigurno na neki način i zaslužili.

Uvek se setim jedne osobe tamo davnih ratnih 90-ih, bila je mrtva hladna na tuđu nesreću i na moje pitanje kako može da se ne nervira mi je odgovorila da ona nikome nikada nije učinila ništa loše i njoj se tako nešto neće nikada dogoditi. Nije htela da mi odgovori na pitanje da li je sigurna da su svi stradali ljudi i deca to zaista i zaslužili.

Ако говоримо о карми, наравно да важи за све.

Ако говоримо о космосу и енергији коју шаљеш, важи за тебе лично.

Зато сам и написала и једно и друго.

На нама је да одлучимо да ли ћемо у то веровати, или ћемо живети као да такве ствари не постоје и да се нешто неће баш нама десити.

Мени лично је битно да ми је савест чиста.

Можемо то назвати како год желимо, своди се на оно о чему су и други форумаши писали, а то је да не чиниш другима оно што не желиш да се теби деси.

Мотив је исти.

ne verujem da je mina mislila bas na tu karmu, ali da karma vazi i za decu, jer ono sto je danas dete u proslom zivotu je bila odrasla osoba. i moze se vuci karma kroz porodicno nasledje.

И добро, и лоше.

ja mislim da je to slucajnost

a covek , posto je navikao da povezuje stvari(kao sto oblacima daje oblike)

povezuje i neku slucajnu nesrecu sa * eto , vratilo se baksuzu* ili * zasluzio je*

dok kad se to desi nekom dobrom * nije ni mrava zgazio* i * neda mu se, iako je dusa od coveka*

ili slicne kovanice

Више се дешавају ове пословице
Рани кера да те уједе
Ти њега хлебом, он тебе каменом
Итд
Људи су егоцентрична бића, сви мислимо иако кажемо супротно да треба свет да се врти око нас.
У праву си за енергију, она постоји, али ја је осећам тек кад седнем са неким да разговарам. Има људи који су уопштено негативни а има и оних који су негативни само према теби из неког разлога и обрнуто у свим комбинацијама.

slažem se

ja mislim da je to slucajnost

a covek , posto je navikao da povezuje stvari(kao sto oblacima daje oblike)

povezuje i neku slucajnu nesrecu sa * eto , vratilo se baksuzu* ili * zasluzio je*

dok kad se to desi nekom dobrom * nije ni mrava zgazio* i * neda mu se, iako je dusa od coveka*

ili slicne kovanice

Ја се не упуштам у такве коментаре, јер не знам ко је заиста какав.

Могу да говорим само о себи и својим поступцима.

Uvek je tako bilo..Ono sto ne zelis sebi nemoj ni drugima, i ja ovo uvek imam na umu
Kada bi se svi pridrzavali toga..bilo bi mnogo manje zlobe medju ljudima

To je sasvim u redu kao izbor ponašanja u životu, ali je tema da li to automatski znači i garanciju da si potpuno bezbedan? Tema je "nemoj, pa se ne boj".

Back