nemogucnost zasluzenog uzivanja u seksualnom zivotu zbog nemogucnosti izrazavanja

kaoDaPostim

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
318
nekad imamo osjecaj da zaluzujemo dobar seksualni zivot a nemamo ga, ali smo svjesni da nismo sposobni u tom vremenu da kominiciramo sa ljudima tako da se dobro izrazimo jer prosto ne znamo o cemu da pricamo (fali nam tema, ili nam nervi rade lose, ili smo shvatili da o necemu sto smo prije mislili da znamo jako dobro i interesantno je za pricu ustvari znamo skoro nista i da bi ta prica bila porsna), pa da ne mozemo ni da ga ocekujemo - dobar seksualni zivot. Kako tada da pobijedimo neprijatnu emociju i sto da uradimo da bi mogli da se otkocimo i izrazimo.
DA BOLJE RAZJASNIM: Ako smo vec u vezi, i stvori nam se ovaj problem, onda u toj vezi u samoj komunikaciji nece biti toliko "zivota", "zara", pa sve i da seks ostane na izgled isti, nece biti toliko emotivan, jer cemo znati da ono sto se desava prije seksa, ili ako hocete izmedju dva seksa (prica, komunikacija) nije vise isto, i ne mozemo ni kriviti partnera ako mu interesovanje opadne.
Ako nismo u vezi, i recimo ocemo da upoznamo osobu koja ce nam biti interesantna, a ni sami ne znamo o cemu da pricamo nego eto pridjemo ili damo da nam neko pridje i u razgovoru ne znamo ni sto da kazemo - pa sto onda mozemo ocekivati da ce se lijepo desiti ako ne znamo ni sto da pricamo, kako da ocekujemo da se svidimo? To ne moze biti pocetak dobre i normalne veze.
Naravno da i oni koji misle da seks treba imati odma, prije nego sto i pricas sa nekim (taklav seks je nesto bolesno i zlo) priznaju da je ljepse kad upoznas osobu kroz pricu, kad razmjenjujete misljenja.

Poslednja izmena:
nekad imamo osjecaj da zaluzujemo dobar seksualni zivot a nemamo ga, ali smo svjesni da nismo sposobni u tom vremenu da kominiciramo sa ljudima tako da se dobro izrazimo jer prosto ne znamo o cemu da pricamo (fali nam tema, ili nam nervi rade lose, ili smo shvatili da o necemu sto smo prije mislili da znamo jako dobro i interesantno je za pricu ustvari znamo skoro nista i da bi ta prica bila porsna), pa da ne mozemo ni da ga ocekujemo - dobar seksualni zivot. Kako tada da pobijedimo neprijatnu emociju i sto da uradimo da bi mogli da se otkocimo i izrazimo.

Otkocis se kada se nadjes, upoznas sebe. Samospoznaja i prirodnost su jedino normalno, sve ostalo je gluma i zavaravanje, sebe ili drugih.

To sto ti je nekada bilo zanimljivo, a vise nije zanci da si sazreo, promenio interesovanja i kriterijume. Zamisli da si ostao na starom :eek:

bitno je da znamo sta hocemo, a za ostalo cemo naci sredstvo :)

Evo da razjasnim temu, vec sam "editovao", ali posto se oni koji su vec pisali ili ulazili da vide nece sjetiti da sam mozda editovao:
DA BOLJE RAZJASNIM: Ako smo vec u vezi, i stvori nam se ovaj problem, onda u toj vezi u samoj komunikaciji nece biti toliko "zivota", "zara", pa sve i da seks ostane na izgled isti, nece biti toliko emotivan, jer cemo znati da ono sto se desava prije seksa, ili ako hocete izmedju dva seksa (prica, komunikacija) nije vise isto, i ne mozemo ni kriviti partnera ako mu interesovanje opadne.
Ako nismo u vezi, i recimo ocemo da upoznamo osobu koja ce nam biti interesantna, a ni sami ne znamo o cemu da pricamo nego eto pridjemo ili damo da nam neko pridje i u razgovoru ne znamo ni sto da kazemo - pa sto onda mozemo ocekivati da ce se lijepo desiti ako ne znamo ni sto da pricamo, kako da ocekujemo da se svidimo? To ne moze biti pocetak dobre i normalne veze.
Naravno da i oni koji misle da seks treba imati odma, prije nego sto i pricas sa nekim (taklav seks je nesto bolesno i zlo) priznaju da je ljepse kad upoznas osobu kroz pricu, kad razmjenjujete misljenja

Poslednja izmena:
Otkocis se kada se nadjes, upoznas sebe. Samospoznaja i prirodnost su jedino normalno, sve ostalo je gluma i zavaravanje, sebe ili drugih.

To sto ti je nekada bilo zanimljivo, a vise nije zanci da si sazreo, promenio interesovanja i kriterijume. Zamisli da si ostao na starom :eek:
Pa moze da znaci da je neko postao uzviseniji na neki nacin, mada moze da znaci i suprotno. Ali taj prelaz je najbolji kada se jednog "sistema vrijednosti" (ubjedjenja o tome sto valja) predjes na drugi koji ti je odmah jasan i bolji je od prvog, i predjes nekako odma, a kada ti se desi da ti se srusi OPRAVDANO! stari "sistem vrijednosti" a sada nemas novi, nego moras da ga trazis, to jeste dobro za licnost i buducnost zivota licnosti (ako je doceka) sto si shvatio sto ne valja, ali nikako nije dobro za trenutni zivot.

Evo da razjasnim temu, vec sam "editovao", ali posto se oni koji su vec pisali ili ulazili da vide nece sjetiti da sam mozda editovao:
Ako nismo u vezi, i recimo ocemo da upoznamo osobu koja ce nam biti interesantna, a ni sami ne znamo o cemu da pricamo nego eto pridjemo ili damo da nam neko pridje i u razgovoru ne znamo ni sto da kazemo, sto mozemo ocekivati...
Naravno da i oni koji misle da seks treba imati odma, prije nego sto i pricas sa nekim (taklav seks je nesto bolesno i zlo) priznaju da je ljepse kad upoznas osobu kroz pricu, kad razmjenjujete misljenja

U prvom slucaju se to obicno i desava. Neretko ono sto te je u pocetku privuklo, kasnije pocinje cak da te odbija, iritira. I kada su ljudi i vezi i razvijaju se kao par, neminovno je da se razvijaju i pojedinacno, razlicita smo bica. I slazem se sa tobom potpuno- seks moze uopsteno i dalje da stima, poznajemo se, znamo sta kome godi,... ali bez inspiracije pre ili (kako si rekao) izmedju, nije to vise to.

Kako ne znas sta da kazes? Uvek ima o cemu da se prica, ako ti bice bar malo legne. Ne mora se biti odmah pametan, duhovit,... ne mora sve na "Juris!". Spontano, pa se dodje i do prepoznavanja, uklapanja...

Samo treba biti otvoren i iskren, a ako ne ide, to znači da ti osoba ne leži i da ne može na taj način da te zadovolji. Imaš osobe sa kojima možeš da pričaš o svemu i osobe koje su ti ovako privlačne, ali niste na istim talasnim dužinama - nemate zajedničke teme, ne interesuju vas iste stvari ili je ispod ili iznad tvog nivoa (po tvom mišljenju) i onda si nesiguran kad se nalaziš u blizini te osobe i ne možeš da nađeš odgovarajuće reči...

I ti si za mene nasla da kazes da ja nisam otvoren i iskren i siguran - a u listi prijatelja sam ti? Da li ti to sada omalovazavas sebe, a trudis se da omalovazis i mene?
Nisi shvatila temu, osoba moze biti najotvorenija i najiskrenija i najsigurnija, ali da prosto ne zna da joj padne na pamet ni jedna tema koja joj ne izgleda povrsna, ili za koju moze kazati da je dubiozno poznaje, pa onda ne zna o cemu da prica... procitaj ponovo. Prvi post.

Poslednja izmena:
U prvom slucaju se to obicno i desava. Neretko ono sto te je u pocetku privuklo, kasnije pocinje cak da te odbija, iritira. I kada su ljudi i vezi i razvijaju se kao par, neminovno je da se razvijaju i pojedinacno, razlicita smo bica. I slazem se sa tobom potpuno- seks moze uopsteno i dalje da stima, poznajemo se, znamo sta kome godi,... ali bez inspiracije pre ili (kako si rekao) izmedju, nije to vise to.

Kako ne znas sta da kazes? Uvek ima o cemu da se prica, ako ti bice bar malo legne. Ne mora se biti odmah pametan, duhovit,... ne mora sve na "Juris!". Spontano, pa se dodje i do prepoznavanja, uklapanja...
Spontano da ti kazem da nekad spontano znam da sam dobar covjek, ali da tada trenutno, mada cu u buducnosti izaci iz toga perioda, nemam ni jednu pametnu temu, a glupe teme necu da pricam, tj. imam teme, ali mogu samo da ih pocenem, posto odgovor na njih ne znam.

Poslednja izmena:

naravno da je bolje i zanimljivije ako se sa nekim kapiras i na taj nacin pa imate i ok komunikaciju, ali to nije uvek isto (komunikacija) sa pojmom "imamo o cemu da pricamo", jer postoje ljudi koji su komunikativni ali najmanje o sebi pricaju, pa ih na taj nacin i ne mozes dobro ili dovoljno upoznati
ja sam imala takve momke, sve ok ali kada dodjes do toga da pricas o nekim intimnijim stvarima bude tajac
i to je glupo bezvezno i nema neke bliskosti, sto meni, samo po sebi stvara negaciju, i pocinjem da se udaljavam
jer takav odnos, bez otvorenosti, nije odnos posebno ako sa nekim spavas

I ti si za mene nasla da kazes da ja nisam otvoren i iskren i siguran - a u listi prijatelja sam ti? Da li ti to sada omalovazavas sebe, a trudis se da omalovazis i mene?
Nisi shvatila temu, osoba moze biti najotvorenija i najiskrenija i najsigurnija, ali da prosto ne zna da joj padne na pamet ni jedna tema koja joj ne izgleda povrsna, ili za koju moze kazati da je dubiozno poznaje, pa onda ne zna o cemu da prica... procitaj ponovo. Prvi post.

Nisam ja za tebe rekla da si neiskren, pogrešno smo se razumeli. Samo sam pričala uopšteno.
Evo pročitala sam. To može biti samo nekreativan i neproduktivan period, a ako se nastavi, znači da je nešto dublje u pitanju. Da se razilazite kao ličnosti, npr. Nije više to to i ne ide. Nemate više o čemu da pričate.

pricam strano telo o tome da osoba moze da dodje u stanje kada uopste nije sposobna ni sa kim da bude kreativna i produktivna, jer ima psihicke blokade, koje moze svakome da se dese, a desavaju se i djevojkama, iako se cesce primjecuje da se desavaju momcima posto je mnogo momaka koji prosto nekad i pridju da se upoznaju ali nikako da pocnu da pricaju o necemu, samo sjede i cute, ili uopste ne prilaze a samo gledaju, jer prosto ne znaju sto da pricaju.
NITI SU NEISKRENI, NITI SU ZATVORENI, NITI IMAJU IMALO LOSE NAMJERE, ali prosto ne razumiju trenutno sto bi trebalo da zele, i ne znaju o cemu da pricaju, a kada bi imali iole interesantnu temu, oni bi pohitali da o njoj pricaju od srca.
Najzaliji trenutak u zivotu kada mi se desila takva blokada je kada sam vidio zenu ciju ljepotu ne mogu ni da zamislim u potpunosti jos ni danas, jer nema detalja na njoj koji se ne slaze sa drugim na nacin koji je umjetnicki. Gledao sam je istovremeno i maksimalno strastveno a i maksimalno dobrocudno, bez imalo vulgarnosti. Osmijehnula se na moj pogled na najzenstveniji nacin koji moze da postoji, na savrsen nacin, koji postoji. Medjutim, ja sam samo rekao "sto je lijepa ova djevojka" sam za sebe ali i da ona cuje, i nastavio svojim putem jer nisam znao sto da joj pricam. Ona je shvatila dobro o cemu se radi: da sam ja tada potpuno u zbrci misli o svim zivotnim pitanjima, i da bi ja od nje i samo drugarstvo cijenio kao nesto uzviseno ako je dobra osoba, ali ja nisam htio da joj ga nudim jer nisam imao sto da pricam sa njom i sa nikim. Kasnije sam je opet sreo, i to u muskom drustvu, pricajuci sa ovim muskarcima o totalno sporednim temama i cisto da ih informisem o necemu i oni mene, jer ja sam njih poznavao, okrenuo sam pogled na nju i osmijehnula se odma, ja sam prihvatio osmijeh osmijehom, i pogledao je tuzno da joj izrazim tugu sto sada nisam sposoban da pocnem da sa njom budem kreativan i da pocnem upoznavanje i prijateljstvo. Mislim da je cak i razumjela tugu i njen razlog. Ubijedjen sam u to. Vise je nikad nisam sreo.

Poslednja izmena:
pricam strano telo o tome da osoba moze da dodje u stanje kada uopste nije sposobna ni sa kim da bude kreativna i produktivna, jer ima psihicke blokade, koje moze svakome da se dese, a desavaju se i djevojkama, iako se cesce primjecuje da se desavaju momcima posto je mnogo momaka koji prosto nekad i pridju da se upoznaju ali nikako da pocnu da pricaju o necemu, samo sjede i cute, ili uopste ne prilaze a samo gledaju, jer prosto ne znaju sto da pricaju.
Pa jedini lek je da se posole sami sa sobom, da vide šta ih muči jer se sigurno nešto dublje skriva iza tog što je naizgled bezazlenog, a možda je samo došao samo do privremene ćutnje. Kad osoba mora da promisli šta ne valja i valja i da nadju nove kreativne ideje, pošto za stare shvataju da nisu kreativne.

Zasto pricati sa devojkom o njenom spoljasnjem izgledu? Pogotovu kada su lepe devojke u pitanju. To ne samo da ne vodi nicemu i blokira razgovor neminovno, ili ga u krajnjem slucaju cini neprijatnim...vec i ostavlja utisak da nekoga posmatras samo fizicki, u tom slucaju zaboravi na te interesantne teme. Da si rekao bare,, Video sam zesce nasmejanu devojku kako cupka dok hoda, pa da imas inspiraciju za razgovor: Gde to tako zazarenim osmehom ? bla bla bla. Ili nesto zanimljivo na njoj. Ali neizmerna ljepota, ravna Mona Lizi (jedino ako nije u blago sarkasticnom kontekstu), ne vidim da vodi ka necemu inspirativnom. Plus sto je najbitnije tebe blokira. Razmisljas o njenoj lepoti a ne o tome koliko je interesantna.

strano telo moze da bude da je samo shvatila da mnoge bitne stvari ne razumije dobro tada, zeli da ih razumije, trenutno nema na raspolaganju mnogo takavih stvari kao poklon koji je prica o necemu sto razumije i sto je zanimljivo, moze da da jako malo tih poklona, nedovoljno da se vidi da stvarno nije povrsna osoba - kao sto i nije. To moze biti bezazleni to jest dobar znak da se promijenila na bolje, da se oslobadja pogresnih misljenja, ili nepromisljensti i nestrpljivosti, i da je u teskom periodu kada mnogo osjeca a malo sto ima da kaze.

Poslednja izmena:
strano telo moze da bude da je samo shvatila da mnoge bitne stvari ne razumije dobro tada, zeli da ih razumije, trenutno nema na raspolaganju mnogo takavih stvari kao poklon koji je prica o necemu sto razumije i sto je zanimljivo, moze da da jako malo tih poklona, nedovoljno da se vidi da stvarno nije povrsna osoba - kao sto i nije. To moze biti bezazleni to jest dobar znak da se promijenila na bolje, da se oslobadja pogresnih misljenja, ili nepromisljensti i nestrpljivosti, i da je u teskom periodu kada mnogo osjeca a malo sto ima da kaze.

Pa eto, moguće da je sazrevanje u pitanju. Ostaje joj samo da promisli malo i da vidi šta joj je sad važno i da raskrsti sa tim. Tu joj ne mogu drugi pomoći, već sama mora da odredi šta joj je suštinski važno, jer je to njen stav, a ne stav drugih ljudi.

Back