Richard III
Domaćin
- Poruka
- 3.892
Stalno osećam nemir u sebi i ne mogu da izdržim bilo kakvu, pa i najmanju frustraciju ili dosadu. Ovaj problem imam otkad sam ušao u pubertet (sad sam u kasnim dvadesetim), i to me je mnogo koštalo u životu. Prekidam pesme na pola slušanja jer mi dosade, film ne izdržim do kraja čim se malo uspori radnja ili se pojavi scena koja mi se ne svidja. Prekidam jelo na polovini jer mi prosto dosadi da jedem i tako opet i opet, sa ljudima gubim kontakte i prekidam prijateljstva i poznanstva jer mi dosade već na startu, razgovori mi dosade posle par minuta osim ako me baš zanimaju, a čak i tad mi dosade posle nekog vremena. O učenju i radu da ne pričam, nesposoban sam za bilo kakav rad ili napor, to znam jer sam probao par puta, ne mogu da izdržim bilo kakvu disciplinu i obaveze/odgovornost ma koliko se trudio. Čak i kad nateram sebe da nešto istrpim osećam se toliko užasno da se bukvalno tresem, kao da sam ne znam šta prošao. Ovo se najbolje vidi kada putujem negde autobusom ili kolima, posle petnaest minuta do pola sata dobijam gušenje i blage nervne napade zbog prinudjenog sedenja i dosade.
Isprva sam mislio da je sa mnom sve u redu ali sada vidim da čak i oni koji navodno ne trpe dosadu itekako umeju da izdrže i iskontrolišu se kad treba. Nikad nisam shvatao kako im to polazi za rukom. Da li je ovo neka bolest, neka vrsta abulije, potpune bezvoljnosti? Da li bi trebalo da posetim psihijatra oko ovoga (išao sam ranije ali u vezi drugih stvari a i ležao sam u mentalnoj ustanovi). I kako mi se može pomoći?
Isprva sam mislio da je sa mnom sve u redu ali sada vidim da čak i oni koji navodno ne trpe dosadu itekako umeju da izdrže i iskontrolišu se kad treba. Nikad nisam shvatao kako im to polazi za rukom. Da li je ovo neka bolest, neka vrsta abulije, potpune bezvoljnosti? Da li bi trebalo da posetim psihijatra oko ovoga (išao sam ranije ali u vezi drugih stvari a i ležao sam u mentalnoj ustanovi). I kako mi se može pomoći?
Poslednja izmena: