nemoguće

gost 445101

zmajka
Poruka
45.745
nekako mi se sve više čini.. da ću opet da otvorim ozbiljnu temu.. : ))
nekako mi se sve više čini da kad dođeš u neke određene godine ne možeš više pošteno ni da se zaljubiš.. sve je to nešto površno, previše proračunato, previše prošlosti se unosi u to i nema šanse da imaš freš start, ne možeš da se prepustiš bez straha da ćeš biti povređen.. a i živimo u svetu vrlo nesrećnom za neku pravu ljubav, previše smo zaokupljeni drugim stvarima, život nam proleće prebrzo, pokušavamo sve da postignemo i neretko smo frustrirani ako u tome ne uspemo, pa postajemo teški i sebi, a još više drugima..
i kako u takvom jednom svetu i sa svom pameću koju steknemo tokom života i odsustvom onog da te samo hormoni uvode u novu vezu čovek da se iskreno i bezuslovno zaljubi kao što se to dešava u tinejdžerskim danima? jel da da je nemoguće? : )

P meni je mazohisticki malo da neko voli da pati i da vise puta pravi iste greske zaljubljivanjem,valjda su do sad svi shvatili i prevazisli to stanje,to ti je isto kad sednes u auto bez dozvole,kad naucis se valjda vise uziva i ti njime upravljas ne on tobom

to se u zivotu nikad ne zna. Ja sam se i zaljubljivala i odljubljivala kad sam se najmanje nadala. Slazem se da u nekim godinama to ide teze, ali covek na svojim greskama uci, i zaista ne bi trebao da ih ponavlja. Sa druge strane, da li to znaci ako smo nekad imali neku saobracajku, da nikad vise ne treba da sednemo za volan?

nekako mi se sve više čini.. da ću opet da otvorim ozbiljnu temu.. : ))
nekako mi se sve više čini da kad dođeš u neke određene godine ne možeš više pošteno ni da se zaljubiš.. sve je to nešto površno, previše proračunato, previše prošlosti se unosi u to i nema šanse da imaš freš start, ne možeš da se prepustiš bez straha da ćeš biti povređen.. a i živimo u svetu vrlo nesrećnom za neku pravu ljubav, previše smo zaokupljeni drugim stvarima, život nam proleće prebrzo, pokušavamo sve da postignemo i neretko smo frustrirani ako u tome ne uspemo, pa postajemo teški i sebi, a još više drugima..
i kako u takvom jednom svetu i sa svom pameću koju steknemo tokom života i odsustvom onog da te samo hormoni uvode u novu vezu čovek da se iskreno i bezuslovno zaljubi kao što se to dešava u tinejdžerskim danima? jel da da je nemoguće? : )
nije nemoguće.
ali se ružičasta izmaglica raziđe već do podneva
u tome je razlika između zaljubljenosti u mladosti i zrelog doba.
samo kraće traje pa moraš češće da se zaljubljuješ
ako nemaš u koga zaljubi se u život.

Zaljubljivanje je stvar hormona.
Sto si mladji to je ucestalije. Kada si stariji, postoji iskustvo, koje modifikuje celu pricu.
Mislim da je moguce zaljubiti se, onako kilnacki, i u sedamdesetim, samo se to ne desava tako brzo kao u tinejdžerskom periodu.

Back