nemoguc prekrsaj?

ovde dokaza nema, jedino rec policajca, i svedoka takodje policajca, tacnije inspektorke (valjda), protiv reci okrivljenog i cinjenice da se prekrsaj desio na semaforu na kojem taj prekrsaj nije ostvariv

da su napisali sta drugo, pa i da se sporimo da li jeste ili nije, nego bas ovo, i jos ga dva puta potvrde...pa jbte sad ako otac nece e ja cu za inat da teram u strazbur

Већ је било на гомили тема о том суду у Стразбуру. Зар стварно мислите да тај суд решава предмете који се тичу проласка на црвено?
Оно, седнеш, напишеш писмо (почнеш са "Поштовани суде, " као што доликује) и маркицу и онда неке чике тамо нареде да се пресуди у твоју корист?
Видим, овде су сви редом прихватили наводе прекршиоца, који, обзиром да је сродник окривљеног има интереса у предмету па је и његово сведочење под сумњом. Можда на том семафору и нема условне стрелице или није била укључена у тренутку проласка. Видимо и да је окривљени преузео улогу саобраћајца и принудио другог возача да направи други прекршај, то јест, да из траке за скретање десно настави кретање право. Могуће да је ту било и тежих речи, претњи и слично.
Видите како све може да се исконструише како некоме одговара.
Него, да се вратимо на јефтиније савете. Код судије, лепо испричате да је возач стајао на раскрсници, очигледно није вичан сналажењу, закрчио пролаз док је условно светло било укључено, док сте му помогли да се снађе, вероватно се условно светло искључило тако да је начињен ненамеран прекршај који није имао материјалне последице, поведите причу у смеру најаве укидања светлосних ознака за условно скретање десно, то јест, да ће бити увек дозвољено условно скретање десно и тако.
Него, да ли је оно још један саобраћајац стајао на раскрсници? Да ли је он регулисао саобраћај? Ако јесте, онда вам је он одобрио пролазак.

da, stojao je, i nije reagovao ama bas uopste
i moj otac je vrlo pristojan covek, ali izgleda da bas zato milicija ima pik da ga zajebava. mislim da je jedini covek u 100km okolo palanke kome je pisana kazna za prolazak kroz crveno biciklom, a da uopste nije prosao kroz raskrsnicu :lol:
pazi sad - pali se crveno, on usporava, skrece na trotoar i silazi sa bicikle, pregura je preko pesackog. milicija ga zaustavi i napise kaznu. ok, ovaj put su bili u pravu - tehnicki - na trotoar je skrenuo pola metra iza semafora. ali i dalje je malo smesno. mos misliti zapisnik :D
druga je raskrsnica u pitanju, cisto da ne ispadne da mu je bas ova malerozna

situacija je bila kako sam je nacrtao, to nije osporavano ni tokom procesa.

prvi deo koji si napisao je, zapravo, sasvim realno rezonovanje, i trebalo bi da pokazem da nije to u pitanju. doduse, ne znam kako :)
ako ispricam ukratko neke porodicne price, mozda te i ubedim, a mozda i ne, tako da ostaje na tome da prosto prihvatimo situaciju kao takvu. sto bi rekli kolege matematicari - pretpostavimo da je tako

inace - deda je bio policajac. dva dana. dao je otkaz jer nije bio u fazonu da juri ljude po ulici, raspravlja se sa njima, pise kazne i sl.
oca zovu 'jedina ziva legenda', ali ne iz zezanja, nego vrlo ozbiljno. jedini mandat u mesnoj zajednici koji je ostavio punu kasu je bio kad su bili on i ekipa, tamo negde oko 95e.
ako nije dovoljno, dobrodosao si da nas licno upoznas ;)

da, stojao je, i nije reagovao ama bas uopste i moj otac je vrlo pristojan covek, ali izgleda da bas zato milicija ima pik da ga zajebava. mislim da je jedini covek u 100km okolo palanke kome je pisana kazna za prolazak kroz crveno biciklom, a da uopste nije prosao kroz raskrsnicu :lol: pazi sad - pali se crveno, on usporava, skrece na trotoar i silazi sa bicikle, pregura je preko pesackog. milicija ga zaustavi i napise kaznu. ok, ovaj put su bili u pravu - tehnicki - na trotoar je skrenuo pola metra iza semafora. ali i dalje je malo smesno. mos misliti zapisnik :D druga je raskrsnica u pitanju, cisto da ne ispadne da mu je bas ova malerozna
Мој отац је платио казну јер је управљао тротоаром у "алкохолисаном" стању, ништа необично. И то после "прославе" последњих избора, скупили се пензионери и попили по две с ногу, срећни што су још живи. А клинци по селу јуре за бившим шефом полиције у том месту који је отпуштен јер је крао кромпир људима из башти и то онако, мотика у руке, са женом и полако, и вичу за њим "Где си , Чипс!". Све је то смути па проспи...
situacija je bila kako sam je nacrtao, to nije osporavano ni tokom procesa. prvi deo koji si napisao je, zapravo, sasvim realno rezonovanje, i trebalo bi da pokazem da nije to u pitanju. doduse, ne znam kako :) ako ispricam ukratko neke porodicne price, mozda te i ubedim, a mozda i ne, tako da ostaje na tome da prosto prihvatimo situaciju kao takvu. sto bi rekli kolege matematicari - pretpostavimo da je tako inace - deda je bio policajac. dva dana. dao je otkaz jer nije bio u fazonu da juri ljude po ulici, raspravlja se sa njima, pise kazne i sl. oca zovu 'jedina ziva legenda', ali ne iz zezanja, nego vrlo ozbiljno. jedini mandat u mesnoj zajednici koji je ostavio punu kasu je bio kad su bili on i ekipa, tamo negde oko 95e. ako nije dovoljno, dobrodosao si da nas licno upoznas ;)
Мени лично ни из џепа, ни у џеп. Надам се да ниси схватио моје претпоставке икако другачије него као претпоставке. Поента вица је успети сагледати догађај из што више углова и на тај начин наћи реално задовољавајући одговор и решење које ће задовољити све стране. Иначе, чињеница је а суд може да одбаци све наводе које да твој отац а да прихвати све наводе полиције. А може и обрнуто да се деси. Не треба трчати пред руду. Што се Стразбура тиче, надам се да знаш да тамо можеш да се жалиш тек када искористиш све законски дозвољене рокове и инстанце у земљи? Или можеш одмах да пишеш писмо како "експерти" кажу... Него, лепо код судије, сталожено и без упадања у ватру, мирно изложи своје виђење ситуације, без неких инсинуација и претпоставки, то ни једног судију не интересује. Имаш право и да тражиш да твоје мишљење о целој ситуацији уђе у записник и да буде узето у обзир. На то обрати пажњу уколико будеш желео да се жалиш, сви списи иду даље на другостепени орган одлучивања. Културан и сигуран наступ код судије значе прилично у процесу одлучивања, лично сам то искусио неколико пута. Овакве ствари се претрче што безболније и настави се даље, није живот толико дугачак да ти га троше судије и полиција. Као што рекох, немам разлога да ти не верујем а посебно ти хвала на лепом и несебичном позиву.

Cek sad... meni nije jasna jedna stvar uopste. Ako je cale obavestio vozaca ispred da ima otvoren prolaz, a za njim on krenuo desno... kroz koje je on to crveno mogao da prodje? Jedino, ako se u fazonu nije upalilo crveno umedjuvremenu, a da on to nije skontao!?

Da ne govorimo sto je doticni, izgleda zbunjeni vozac, napravio prekrsaj, jer na ovoj tvojoj animiranoj skici je on iz trake za desno skretanje otisao pravo!

Poslednja izmena:
"Где си , Чипс!"
:mrgreen:

Надам се да ниси схватио моје претпоставке икако другачије него као претпоставке.
upravo sa tim shvatanjem sam i odgovorio ;) podrzavam tvoju poruku u potpunosti

Што се Стразбура тиче, надам се да знаш да тамо можеш да се жалиш тек када искористиш све законски дозвољене рокове и инстанце у земљи?
znam, samo sto ne znam koji su rokovi i instance koje treba da iskoristim :(

:mrgreen:

upravo sa tim shvatanjem sam i odgovorio ;) podrzavam tvoju poruku u potpunosti

znam, samo sto ne znam koji su rokovi i instance koje treba da iskoristim :(
Гледај, суд у Стразбуру прихвата тужбе које садрже у приговору решења значајна одступања од законодавства државе у којој је пресуда донешена.
Значи, ако ти неко пресуди, противно законима ове земље, имаш шансе да се жалиш у Стразбуру. Ако је пресуда донешена у складу са законима Србије, суд у Стразбуру није надлежан.
После изрицања пресуде, имаш право жалбе другостепеном суду, то ће ти писати и у решењу, као и рокови. Другостепени суд може да потврди пресуду или да врати првостепеном ако постоје неки нови моменти или нешто што првостепени није већ узео у обзир приликом изрицања пресуде. Како је у питању саобраћајни прекршај, не видим шта би ти могао да наведеш као елемент који првостепени суд није узео у обзир.
Даље, све ово прате рокови чијим истеком решења постају извршна. Да би испратио те рокове, мораш мало дубље да се заинтересујеш за правну тематику. Не знам да ли си завршио школу али ето ти идеје, правни факултет па једног дана да судиш по закону и да ослобађаш недужне.
За то ти треба адвокатска канцеларија која ће да прати предмет. Уколико сви они редом пресуде да си крив (или деда, свеједно), следи ти плаћање судских трошкова и евентуално адвоката ако га ангажујеш.
Е, сад, да видимо шта ти имаш као доказ да је било тако како си навео? Деда је возио, ти си сродник, значи сведок под утицајем. Са друге стране, имамо два саобраћајца и евентуално саобраћајца који је регулисао саобраћај на раскрсници. Да кренемо од хипотетичке ситуације да саобраћајац на раскрсници изјави како је у тренутку када је твој деда скренуо десно имао подигнуту руку са отвореним дланом према смеру из којег је твој деда наишао? Као што знаш, важност сигнализације иде од саобраћајца, преко светлосне, хоризонталне и вертикалне сигнализације па до правила саобраћаја. Дакле, саобраћајац зауставља саобраћај а твој деда поштује светлосну сигнализацију....енде.
Све су ово конструкције на основу датих података али су могуће.
Јасно је зашто се овакве ствари доживљавају као неправда али не постоји савршен правни систем јер ће увек неко сматрати да није крив.

saobracajac stoji u cosku raskrsnice da bi reagovao ako eventualno dodje do zagusenja, posto je deo ulice zatvoren i ide se okolnim putevima. raskrsnicu kontrolise semafor.
ja nisam svedok. ne postoji svedok za odbranu, sem eventualno saobracajac na raskrsnici i vozac crvenog automobila, ali od nalazenja ovog drugog nema nista. ja samo, kao tehnoloski pismen :) prenosim pricu i raspitujem se za detalje

ovo je u stvari tipicna situacija- rec na rec.
sa, kako smatram, bitnim elementom - za skretanje desno je uvek zeleno. podatak da crveno traje <0.5sek (da ga nazovem-tehnicko kasnjenje) nije razmatran uopste, i to je ono za sta se vezujem.
u odbrani je otac opisao situaciju (animacija koju sam napravio je u stvari njegov crtez, skeniran), medjutim to je uradio ne bas najvestije, tako da ovaj podatak nije dovoljno naglasio. sud je to odbio, naravno, sto nije cudno. e sad...jbga, dozivljavam kao nepravdu u smislu da se prosto vidi da sud nije uradio nista u odbranu nevinosti, vec jednostrano prihvatio navode saobracajca i to je to - plati kaznu ko te yebe.

slazem se da ne postoji savrsen pravni sistem, ali prolaz kroz crveno tamo gde ga nema je malo...cudan u najmanju ruku

hvala za preporuku fakulteta, ali vec sam zavrsio jedan i planiram da upisem drugi tako da mi se ne uklapa bas u raspored :D

Ako semafor radi tako kako kazes, pali odma uslovno desno cim zatvori crveno, ne bi trebalo da imas bilo kakvih daljih problema. Ja bih otisao na lokaciju i snimio ciklus semafora, tako da se vidi da ne postoji period crvenog za skretanje desno.

Back