nemir

tu ja kazem da ti treba licno i personalno nemir da smatras pozitivnim? :think:

e sad me nasmeja :lol:

Ne meni nego svima. Kad kazes da neko nesto radi pogresno, znaci da je u zabludi, jer nesto ne zna.

pa nije, ako neko kaze da nesto moze da bude samo negativno, ondak moze da bude samo negativno:lol::lol:

nema tu zaebancije;)

Mislim da to nema veze sa drugima, nego sa nama samima. Imas nemire koji su pokretacki i pozeljni su, a imas i nemire koji su sputavajuci koji su vezani za nase strahove.

nemir u opstem smislu je za mene stanje duha. nemir ili blize- akcija, ili..ne znam bas adekvatan drugi izraz. suprotno nemiru MENI je mrtvilo. meni NIJE suprotnost nemiru mir. ne. vec mrtvilo. e sad ako mogu to da razjasnim mozda me neko malo i shvati:).
mir u opstem smislu za mene je pasivnost, pasivnost kao stanje duha. NEMENJANJE, ne idenje, ne idenje nekud, uglavnom napred. stanje ucmalog duha, pasivnog duha, duha kome je dovoljno da ostane na jednojk tacki, da to stanje naziva mirom, a meni kao takav, mir nije pozitivan vec je pre neotkrivanje novog, neistrazivanje, nemenjanje, ucmalost..duha..
e sad, nemir se ovde pogresno poistovecuje sa trzavicama i problemima, stresovima. ne, problemi su problemi i stres je stres a nemir je stanje duha ili stanje jedne veze ge je usled interakcije dvoje "nemirnih" ljudi ljubav poisovecena sa "ici, menjati, istrazivati..." . i samo u takvim "nemirnim stanjima" mogu da se osetim "mirnom", tacnije ispunjenom.
el me neko razume:confused:

daklen, samo o sebi pricam i svom shvatanju ove teme.

ja sam definitivno naklonjena osobama koje u meni izazivaju nemir. jer ja sam pre svega takva, mir poistovecujem sa monotonijom, atrofijom, kako god hocete. mir je za mene nesto negativno, da se preciznije izrazim. rutina i mir mene rastuzuju, umrtvljuju, ubijaju, unesrecuju.
osoba koja u kombinaciji sa mnom stvara neki mir, rutinu, camotinju, meni je neko ko me gasi i gusi.
zato da, nemir...nemir je meni druga rec za biti ziv. i za ljubav.

To vazi i za mene :)

Da li uvek neka druga osoba unese nemir u nas svet? Ili je on tu, pritajen, samo ceka da neko pokuca, da dodje pravo godisnje doba, da proklija od kise, pa da zagrebe iznutra? Sta vas cini nemirnim? Ima li to uvek veze sa ljubavlju? Ko vas najcesce/najjace cini nemirnim? I, sta radite onda?
Скоро ништа... Понекад, кад завршим посао, питам се да нисам нешто заборавола...
Кад стигне половина јула а још увек не знам када ћу на одмор јер то не зависи од мене. :neutral:

Back