nemir..mir..

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.233
Што пре схватиш да свој живот живиш како теби одговара, то ћеш пре успети да пронађеш свој мир
to nisam napisla ja, nego mina 68
a ja se slazem sa svakim slovom
kad podvucete crtu ispod puta koji je iza vas, jel mozete da kazete da ste pronasle svoj mir?
ili je bilo previse kompromisa, pa za tim mirom jos uvek tragate..

Јоооој, стварно си отворила тему, лудачо :heart:

Ретко сам у животу правила компромисе, и захваљујући томе сам прилично мирна.

Чак, кад се окренем иза себе, нема ствари коју бих другачије урадила.

Јер, прављење компромиса подразумева да се одрекнеш дела себе.

Што пре схватиш да свој живот живиш како теби одговара, то ћеш пре успети да пронађеш свој мир
kad podvucete crtu ispod puta koji je iza vas, jel mozete da kazete da ste pronasle svoj mir?
ma znam sta je mir samo mi treba malo sredstava da ga priustim

Imam viziju tog mira i borim se da je ostvarim.

A sto se tice - ''Што пре схватиш да свој живот живиш како теби одговара, то ћеш пре успети да пронађеш свој мир.'' , ... ovo je receno kao da je nacin zivota samo pitanje izbora.

Sto realno nije.

nema veze mir sa kompromisima... samo budala ne menja stavove i principe i ne pravi kompromise. previše/premalo, koja je merna jedinica, gornja/donja granica?

nema veze mir sa kompromisima... samo budala ne menja stavove i principe i ne pravi kompromise. previše/premalo, koja je merna jedinica, gornja/donja granica?

Не постоје горње и доње границе.

Да ли живиш живот по нормама комшилука и породице, па идеш на кафу и кад не желиш - јер тако треба, или живиш живот како теби одговара, па пијеш кафу када ти се заиста пије и са ким ти се заиста пије.

Баналан пример, али тема се односи на то.

Да ли правиш компромисе који те избаце из колосека и од тебе праве потенцијално константно исфрустрирану особу, или свој начин живота подређујеш себи и својој породици, без обзира на то шта ће ко да каже.

kako lažu ovi što kažu da su našli mir, samo se pitam koga... :lol:

Своје фрустрације истресати на Рупи, молићу!

На неколико тема већ просипаш отров, само не знам зашто неко не може да мисли другачије од тебе и да живи лепо?

Не постоје горње и доње границе.

Да ли живиш живот по нормама комшилука и породице, па идеш на кафу и кад не желиш - јер тако треба, или живиш живот како теби одговара, па пијеш кафу када ти се заиста пије и са ким ти се заиста пије.

Баналан пример, али тема се односи на то.

Да ли правиш компромисе који те избаце из колосека и од тебе праве потенцијално константно исфрустрирану особу, или свој начин живота подређујеш себи и својој породици, без обзира на то шта ће ко да каже.

baš naprotiv, uvek sam radila šta sam htela, bez da ikoga konsultujem ili se usklađujem... porodica su moja deca i tu je kraj.

a ja opte tvrdim da mir nije uslovljen kompromisima... nezadovoljan si kada ti se konstantno dešavaju stvari van kontrole, kada postoji problem za koji nemaš rešenje, kada si sebiča i uvek ti treba još, naročito u ovom poslednjem slučaju sve govori u prilog nečinjenju kompromisa.

- - - - - - - - - -

Своје фрустрације истресати на Рупи, молићу!

На неколико тема већ просипаш отров, само не знам зашто неко не може да мисли другачије од тебе и да живи лепо?

izvini, modartorko... :lol:

već dobih i dijagnozu... pa ti opet reci kako živiš lepo.
i ko kaže da svi moraju da misle isto što i ja?

• Podržavam
Reactions: Zak
izvini, modartorko... :lol:

već dobih i dijagnozu... pa ti opet reci kako živiš lepo.
i ko kaže da svi moraju da misle isto što i ja?

За дијагнозу ми треба мало више времена и твојих коментара, али ако некоме ко каже да живи лепо кажеш да лаже, питам се колико си далеко до дијагнозе?

За дијагнозу ми треба мало више времена и твојих коментара, али ако некоме ко каже да живи лепо кажеш да лаже, питам се колико си далеко до дијагнозе?

ne želim da nađem mir koji mi služi da zabašurim stvarnost... od svih 'kompromisa' najstrašniji je lagati sebe.
i dalje mi nije jasno čime sam vas ugrozila komentarom... narušila sam vam mir? :lol:

e da, kad sam bila u tim periodima sklada sa samom sobom, i pricala/pisala o tome, uvek se nasao neko da kaze: lazes:)))))
ljudi su generalno ograniceni svojim iskustvima.

e da, kad sam bila u tim periodima sklada sa samom sobom, i pricala/pisala o tome, uvek se nasao neko da kaze: lazes:)))))
ljudi su generalno ograniceni svojim iskustvima.

i to važi za svaku temu o kojoj se priča.
ne možeš večito biti u neskladu sa sobom, ali ne možeš ni u skladu... ovde se mantra o miru kao o nečemu konačnom.
bar ti niko nije udenuo dijagnozu... :mrgreen:

- - - - - - - - - -

i kakav je to mir kada jedan nik može da ga uzdrma u toj meri da poželiš da ga uvrediš? :lol:

ne želim da nađem mir koji mi služi da zabašurim stvarnost... od svih 'kompromisa' najstrašniji je lagati sebe.
i dalje mi nije jasno čime sam vas ugrozila komentarom... narušila sam vam mir? :lol:

Ник ти је адекватан.

Јер ко, побогу, на свету може да буде срећан ако ја нисам?

Сигурно лаже :think:

i to važi za svaku temu o kojoj se priča.
ne možeš večito biti u neskladu sa sobom, ali ne možeš ni u skladu... ovde se mantra o miru kao o nečemu konačnom.
bar ti niko nije udenuo dijagnozu... :mrgreen:

- - - - - - - - - -

i kakav je to mir kada jedan nik može da ga uzdrma u toj meri da poželiš da ga uvrediš? :lol:
o varash se..moyes vecno biti u neskaldu:)))
ali ne moyes biti vecno u skladu jer je covek promena..menjaju mu se zelje, teznjem, ceznje, telo, duh...i periodi tranzicije su uvek periodi nesklada, i previranja..
e sad , istina je da se s godinama stekne (ili ne stakne kako ko), jedna unutrasnja tacka koja miruje..srz, jezgro, ono sto nicim ne moze biti naruseno ni unisteno
pa u periodima nemira, umesto da letish okolo ko muva bez glave, osilirash oko samog sebe, i cekas da se opet vratish ravnotezu
strah je manji, jer poznajes sebe dovoljno da znas da se HOCES vratiti

Back