Nemar lekara

Џорџи

Srebrna tastatura
Poruka
235.935
Јако ми је жао што не могу са Вама само лепе ствари да поделим, већ морам и тешку невољу коју од 01.01. живим. Чујем Ваш савет, мишље, предлог. На слици је моја рођена сестра, Снежа. Она је умрла 01.01. у Болници у Крагујевцу, у својој 32 години. 10 дана након порођаја царским резом. Иначе, моја сестра је била потпуно здрава особа. Једно дивно, скромно и невероватно добро биће. И за собом је оставила бебу у инкубатору - дечака Николу, и ћерку Данку која има три године.
Девети дан је од њене изненадне смрти – а ја не знам зашто је моја сестра умрла. Шта је узрок смрти? Шта се то дешавало у новогодишњој ноћи на Ургентном и касније у операционој сали? Шта се дешавало у претходним данаима? Од болнице нисмо добили ништа! Никакву информацију! Нити изјаву саучешћа! Само констатацију хладног и нељубазног особља крагујевачке болнице – да резултате обдукције можемо да чекамо и до 6 месеци.
Оно што смо сазнали, и оно што имамо као чињенице јесте следеће:
- Порођај царским резом 20.12. извела је Др. Марија Шорак.
- Отпусну листу након прегледа 26.12. потписао Др. Јанко Ђурић.
- У отпусној листи све добро и све нормално.
- Пре издавања отпусне листе “ Др.Јанко Ђурић се драо на Др.Марију Шорак, да је направила пропуст приликом извођења царског реза.
- На упит бабице да ли да изврши додатни преглед ултразвуком – Јанко Ђурић одговара са “JOK”, oтпушта моју сестру кући, која умире 5 дана касније.
- 29.12. мојој сестри позли, уз болове и видну помодрелост враћа се у болницу и задржавају је на Ургентном
- Следећа два дана ништа се не предузима.
- 01.01. ујутро умире на операционом столу.

Оно што сам додатно сазнао, а што су језиве чињенице о којима се јавно не говори:
- у последњих 15 дана умрле су три жене након порођаја у крагујевачком породилишту
- крагујевачко породилиште има само три сета инструмената за царски рез, којима се након стерилизације обави и по 7 порођаја.
- Марија Шорак се налази у центру скандала из 2009 године када након смрти породиље управник породилишта даје отказ.

Док ово пишем јошувек не верујем да се мени дешава. Мојој породици. Обично то се дешава неком другом, у новинама.
Мој кошмар почиње буђењем...
Желим да Вас питам, пре него што се све појави у новинама за неки дан, шта бисте Ви урадили на мом месту ?

09.01.2017 – Славиша Васиљевић
https://www.facebook.com/Guardian.of.Serbia/posts/946867982114692

Moje iskustvo sa lekarima je , ako nista ne rade, cekaju pare....
A u kakvom stanju je pacijent, apsolutno nema veze....gledao sam kako stavljaju led 6 dana trudnici koja ima upalu slepog creva, da ne bi buknulo, a cekaju pare pa da operisu....
Ali ne mogu da krivim doktore, oni rade isto kao svi...
Znaci u vlasti isto boli ih tuki umires li ili ne, tj smrzose se oni starci sad na jugu.....ljudi zivi umiru, socijalno slusa sta im kazu odozgo, Vulin je vulin ,to je ime i garancija da mozes da umires zabolece ga uvo, manje nego da mu neko ogrebe koznu jaknu u prolazu...

Na salteru obicni ljudi isto.....u svakoj sluzbi isto, privatnici isto...retki su izuzeci..

Narod ne bi kupio od pojedinca nista jer zna da bi i sam pravio buckuris drugima, zloba pretpostavlja zlobu od drugih, ali kupuju kao industrijsko upakovano , a tamo naravno ista stvar....crkotine, torte sa djubrista , neispravne koka kole, ne bi me iznenadilo da smo preko mesa fasovali bolest ludih krava....

Opste rasulo ali kad radis kako treba i odgovorno svi udri po tebi....i svi dodaju, a sto bas ti....
Ovaj ima bolje CV , ti si komplikator....kao da se drzis slepo pravila, a ne , samo se drzis ljudskog u poslu , znaci ne administrativno pravila nego da posao bude odradjen kako valja...

Onako kako u nasim mislima izgleda Indija, tako ce izgledati Srbija...samo ce biti 10x skuplja...

Baš svi lekari, ili samo ovaj i slični, koji su napravili neku grešku? Ja znam neke koje su ljudi ljubili i plakali od sreće nakon uspešnih intervencija.

Nema toga danas, to je omaska...
Sistem ih razbija...
Kvarne kolege, kvarni upravnici, kvarna vlast, posten a zavisi od drugih u radu ne moze nego da digne ruke i postane ravnodusan i apatican...

- - - - - - - - - -

Ako organizujes kako valja neki zdravstveni objekat i ustanovu, odmah ce gledati da ga satru a samo traze jednog iznutra koji ce da pokrene kao opste nezadovoljstvo...

Baš svi lekari, ili samo ovaj i slični, koji su napravili neku grešku? Ja znam neke koje su ljudi ljubili i plakali od sreće nakon uspešnih intervencija.
Naravno da ima i takvih i svaka im cast. Ljudi to znaju. Na zalost, ovi drugi pokvare prosek i srozaju i dobre.
Dobar covek moze biti los lekar.
Los covek ne moze biti dobar lekar.

Јако ми је жао што не могу са Вама само лепе ствари да поделим, већ морам и тешку невољу коју од 01.01. живим. Чујем Ваш савет, мишље, предлог. На слици је моја рођена сестра, Снежа. Она је умрла 01.01. у Болници у Крагујевцу, у својој 32 години. 10 дана након порођаја царским резом. Иначе, моја сестра је била потпуно здрава особа. Једно дивно, скромно и невероватно добро биће. И за собом је оставила бебу у инкубатору - дечака Николу, и ћерку Данку која има три године.
Девети дан је од њене изненадне смрти – а ја не знам зашто је моја сестра умрла. Шта је узрок смрти? Шта се то дешавало у новогодишњој ноћи на Ургентном и касније у операционој сали? Шта се дешавало у претходним данаима? Од болнице нисмо добили ништа! Никакву информацију! Нити изјаву саучешћа! Само констатацију хладног и нељубазног особља крагујевачке болнице – да резултате обдукције можемо да чекамо и до 6 месеци.
Оно што смо сазнали, и оно што имамо као чињенице јесте следеће:
- Порођај царским резом 20.12. извела је Др. Марија Шорак.
- Отпусну листу након прегледа 26.12. потписао Др. Јанко Ђурић.
- У отпусној листи све добро и све нормално.
- Пре издавања отпусне листе “ Др.Јанко Ђурић се драо на Др.Марију Шорак, да је направила пропуст приликом извођења царског реза.
- На упит бабице да ли да изврши додатни преглед ултразвуком – Јанко Ђурић одговара са “JOK”, oтпушта моју сестру кући, која умире 5 дана касније.
- 29.12. мојој сестри позли, уз болове и видну помодрелост враћа се у болницу и задржавају је на Ургентном
- Следећа два дана ништа се не предузима.
- 01.01. ујутро умире на операционом столу.

Оно што сам додатно сазнао, а што су језиве чињенице о којима се јавно не говори:
- у последњих 15 дана умрле су три жене након порођаја у крагујевачком породилишту
- крагујевачко породилиште има само три сета инструмената за царски рез, којима се након стерилизације обави и по 7 порођаја.
- Марија Шорак се налази у центру скандала из 2009 године када након смрти породиље управник породилишта даје отказ.

Док ово пишем јошувек не верујем да се мени дешава. Мојој породици. Обично то се дешава неком другом, у новинама.
Мој кошмар почиње буђењем...
Желим да Вас питам, пре него што се све појави у новинама за неки дан, шта бисте Ви урадили на мом месту ?

09.01.2017 – Славиша Васиљевић
https://www.facebook.com/Guardian.of.Serbia/posts/946867982114692
Veoma mi je zao za tvoj gubitak sestre.Voleo bih da se nista od toga nije desilo i da sad ne pricamo o tome,ali ako imas nesto para i spremi se strpljenjem,nadji advokata,boljeg,da natera naekako sudsku istraznu sluzbu da se bolje pozabave time.jeste da ce trajati,ai semoze doci dosaznanja sta jestvasno bilo i dataj koje napravio propust odgovara.nece tebi i tvojoj porodici biti mnogo bolje,jer gubitak voljene osobe se tesko preboli,alice se znati bar sta i ko radi lose u tim bolnicama,pa i posle u urgentnom,nemoguce da nije mogao da joj neko pomogne da se izvuce.Stvarno mi je zao,ali ako zelis pravdu treba ti novca i dobar advokat i da se nakupis strpljenja.

Vec puno puta sam slusao slicnu pricu....

Kada je moja zena operisana, bio sam da je posetim u sok sobi i primetio da nije sve onako kako bi trebalo da bude nakon teske operacije. (Ta znam i ja nesto iako nisam lekar)

Skrenuo sam na to paznju dezurnom lekaru, a on me je prepotentno odhebao.

Kada sam onda poceo da se derem i pravim skandal, odjednom su se svi lekari iz bolnice skupili...Doslo je i obezbedjenje...

Ipak, izmenuli su ono sto sam opazio da nije kako treba.

Time sam verovatno spasao zenu, ali su joj oni posle rekli da sam hteo da je ubijem kada sam odbio ono sto su oni namestili.

Stoka!:besan2:

Većina. Umiru im pacijenti u ordinaciji. Umire im dete od 14 godina zbog preloma ruke. Farmakomafija ih plaća ako se na TV-u zalažu za korišćenje lekova. Daje im lepe dnevnice. :bljak:

- - - - - - - - - -

lekari se zaklinju zmiji , to je ono sto je na njihovoj zakletvi.

Jednookoj zmiji? :hahaha: Za bolje i nisu.

Naravno da ima i takvih i svaka im cast. Ljudi to znaju. Na zalost, ovi drugi pokvare prosek i srozaju i dobre.
Dobar covek moze biti los lekar.
Los covek ne moze biti dobar lekar.

Većinom rade solidno svoj posao. Kakvo god (loše) bilo naše zdravstvo, i dalje je bolje od većine po Evropi. Naravno, ne mislim na privatno.
Nisam siguran da bih mešao nečije karakterne osobine i odnos prema poslu. Mada bih radije otišao kod dobrog lekara, koji je dodatno i dobar čovek.

- - - - - - - - - -

Većina. Umiru im pacijenti u ordinaciji. Umire im dete od 14 godina zbog preloma ruke. Farmakomafija ih plaća ako se na TV-u zalažu za korišćenje lekova. Daje im lepe dnevnice. :bljak:

Jedan slučaj koji si pomenuo nije jednako većina lekara. Na sreću, broj onih koji loše prođu nakon neke intervencije je daleko, ali značajano manji od onih kojima lekari pomognu. Uostlaom to govori i povrenje, jer su državne bolnice pune pacijenata.

Kamo sreće da je jedan slučaj. Ima ih mnogo. Nekome je drago što su bolnice pune ljudi. Meni nije. Prođe zima a ja se ni ne nakašljem. Drago mi je što se ne razboljevam, jer nemam od čega (bojkotujem industrijsku hranu) i ne dam svoj novac lekarima. Tačka.

Većinom rade solidno svoj posao. Kakvo god (loše) bilo naše zdravstvo, i dalje je bolje od većine po Evropi. Naravno, ne mislim na privatno.
Nisam siguran da bih mešao nečije karakterne osobine i odnos prema poslu. Mada bih radije otišao kod dobrog lekara, koji je dodatno i dobar čovek.

- - - - - - - - - -

Jedan slučaj koji si pomenuo nije jednako većina lekara. Na sreću, broj onih koji loše prođu nakon neke intervencije je daleko, ali značajano manji od onih kojima lekari pomognu. Uostlaom to govori i povrenje, jer su državne bolnice pune pacijenata.

poverenje...pa moraju u bolnice, gde na drugom mestu da se leče....kada plaćaš zdravstveno,

Pa imaš ove što propagiraju gledanje u Sunce i kljucanje po dvorištu. Nešto ne vidim da su sa tom propagandom uspeli, ljudi idu masovno kod lekara, jer je procenat loše urađenih intervencija zaista mali.

Pa imaš i ove što propagiraju žderanje GMO kobasica od svinjskih creva i tumora i brste kloaku. I vidim da su mnogo uspeli, jer imaju podršku od đavola. Neko stoji iza njih, a taj neko nije iz ljudskog roda. Ponose se time što jedu nečije bolesne tumore, pune ordinacije i bolnice, i daju svoj novac lekarskoj bagri za njihove buđave lekove.

No, ako je ministar zdravlja kriminalac koji se ponaša kao fašista, šta očekivati od običnih lekarskih smradova. O čemu govorim? O ovome. Nikada u istoriji, osim u dva evropska slučaja u XX veku, i u jednom evropskom slučaju u XXI veku, nije javno iznošena nečija dijagnoza. Dijagnoza je tajna i ona ostaje između lekara i pacijenta. Ali... U Hitlerovom Trećem Rajhu, tokom tridesetih godina prošlog veka, javno su iznošene dijagnoze Hitlerovih političkih protivnika. Hitlerov Rajh je pao i sa tim je bilo završeno za oko pola veka. A onda je u Srbiji 90-tih gamad koja je bila na vlasti javno iznosila dijagnoze svojih političkih protivnika. Šešelj ili neki drugi politički pigmej iz SPS-a i/ili JUL-a dođe na televiziju sa papirima i kaže, otprilike, Vuk Drašković se lečio na psihijatriji tad i tad (i ima tu i tu dijagnozu), ili Vesna Pešić je u mladosti bolovala od te i te polne bolesti... Pih. Bruka. I krajem novembra 2015. godine, u Nikolićevoj i Vučićevoj Srbiji, ministar Zlatibor Lončar javno je iznosio dijagnozu izvesnog Aleksandra Kornica. Dakle samo u nacističkoj Nemačkoj, Miloševićevoj Srbiji, ali i u Nikolićevoj i Vučićevoj Srbiji. Vidite li sa kim smo 90-tih imali posla? I sa kim sada imamo posla? Stoka jedna.

Pa imaš i ove što propagiraju žderanje GMO kobasica od svinjskih creva i tumora i brste kloaku. I vidim da su mnogo uspeli, jer imaju podršku od đavola. Neko stoji iza njih, a taj neko nije iz ljudskog roda. Ponose se time što jedu nečije bolesne tumore, pune ordinacije i bolnice, i daju svoj novac lekarskoj bagri za njihove buđave lekove.

Dr Laza?

Samo budala može da tvrdi kako ga SFRJ unazadila
Ista ta budala koja je dobila akcije "koje malo vrede" pa svojevoljno rasprodala infrastrukturu na šalteru pošta
Ista budala koja osudjuje korupciju i kako je neko dobio posao preko stranke a ovamo serenda kako ga rodjak nije namestio ovde ili onde a mogo je

Neko mora da bude kriv samo ne ja...

Srbiju je ta tvoja SFRJ podelila na tri dela. Pametnome dosta, a za vas koji to niste - otimala se imovina, ljudi su slani u logore, ubijani su. Država je bila jedan veliki zatvor, jer niko ko nije po službi morao da ide van zemlje, nije dobijao pasoš godinama, decenijama. Zemlja koja je fabrike iz Srbije raselila po divnim bratskim repubilkama, baš je to bilo napredno. Zemlja koja je decijanama uplaćivala za nekakavu decenijsku pomoć Makedoniji i Crnoj Gori, jer eto, bili neki zemljotresi tamo. SFRJ koja se hvalila sjajnim traktorima, koje smo radili po licenci... zastareloj. Kao i automobile. A živela na kreditima, pa kad je došlo vreme za isplatu, jeftinije vam bilo da ukinete državu.

Back