Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 235.935
Јако ми је жао што не могу са Вама само лепе ствари да поделим, већ морам и тешку невољу коју од 01.01. живим. Чујем Ваш савет, мишље, предлог. На слици је моја рођена сестра, Снежа. Она је умрла 01.01. у Болници у Крагујевцу, у својој 32 години. 10 дана након порођаја царским резом. Иначе, моја сестра је била потпуно здрава особа. Једно дивно, скромно и невероватно добро биће. И за собом је оставила бебу у инкубатору - дечака Николу, и ћерку Данку која има три године.
Девети дан је од њене изненадне смрти – а ја не знам зашто је моја сестра умрла. Шта је узрок смрти? Шта се то дешавало у новогодишњој ноћи на Ургентном и касније у операционој сали? Шта се дешавало у претходним данаима? Од болнице нисмо добили ништа! Никакву информацију! Нити изјаву саучешћа! Само констатацију хладног и нељубазног особља крагујевачке болнице – да резултате обдукције можемо да чекамо и до 6 месеци.
Оно што смо сазнали, и оно што имамо као чињенице јесте следеће:
- Порођај царским резом 20.12. извела је Др. Марија Шорак.
- Отпусну листу након прегледа 26.12. потписао Др. Јанко Ђурић.
- У отпусној листи све добро и све нормално.
- Пре издавања отпусне листе “ Др.Јанко Ђурић се драо на Др.Марију Шорак, да је направила пропуст приликом извођења царског реза.
- На упит бабице да ли да изврши додатни преглед ултразвуком – Јанко Ђурић одговара са “JOK”, oтпушта моју сестру кући, која умире 5 дана касније.
- 29.12. мојој сестри позли, уз болове и видну помодрелост враћа се у болницу и задржавају је на Ургентном
- Следећа два дана ништа се не предузима.
- 01.01. ујутро умире на операционом столу.
Оно што сам додатно сазнао, а што су језиве чињенице о којима се јавно не говори:
- у последњих 15 дана умрле су три жене након порођаја у крагујевачком породилишту
- крагујевачко породилиште има само три сета инструмената за царски рез, којима се након стерилизације обави и по 7 порођаја.
- Марија Шорак се налази у центру скандала из 2009 године када након смрти породиље управник породилишта даје отказ.
Док ово пишем јошувек не верујем да се мени дешава. Мојој породици. Обично то се дешава неком другом, у новинама.
Мој кошмар почиње буђењем...
Желим да Вас питам, пре него што се све појави у новинама за неки дан, шта бисте Ви урадили на мом месту ?
09.01.2017 – Славиша Васиљевић
https://www.facebook.com/Guardian.of.Serbia/posts/946867982114692
Девети дан је од њене изненадне смрти – а ја не знам зашто је моја сестра умрла. Шта је узрок смрти? Шта се то дешавало у новогодишњој ноћи на Ургентном и касније у операционој сали? Шта се дешавало у претходним данаима? Од болнице нисмо добили ништа! Никакву информацију! Нити изјаву саучешћа! Само констатацију хладног и нељубазног особља крагујевачке болнице – да резултате обдукције можемо да чекамо и до 6 месеци.
Оно што смо сазнали, и оно што имамо као чињенице јесте следеће:
- Порођај царским резом 20.12. извела је Др. Марија Шорак.
- Отпусну листу након прегледа 26.12. потписао Др. Јанко Ђурић.
- У отпусној листи све добро и све нормално.
- Пре издавања отпусне листе “ Др.Јанко Ђурић се драо на Др.Марију Шорак, да је направила пропуст приликом извођења царског реза.
- На упит бабице да ли да изврши додатни преглед ултразвуком – Јанко Ђурић одговара са “JOK”, oтпушта моју сестру кући, која умире 5 дана касније.
- 29.12. мојој сестри позли, уз болове и видну помодрелост враћа се у болницу и задржавају је на Ургентном
- Следећа два дана ништа се не предузима.
- 01.01. ујутро умире на операционом столу.
Оно што сам додатно сазнао, а што су језиве чињенице о којима се јавно не говори:
- у последњих 15 дана умрле су три жене након порођаја у крагујевачком породилишту
- крагујевачко породилиште има само три сета инструмената за царски рез, којима се након стерилизације обави и по 7 порођаја.
- Марија Шорак се налази у центру скандала из 2009 године када након смрти породиље управник породилишта даје отказ.
Док ово пишем јошувек не верујем да се мени дешава. Мојој породици. Обично то се дешава неком другом, у новинама.
Мој кошмар почиње буђењем...
Желим да Вас питам, пре него што се све појави у новинама за неки дан, шта бисте Ви урадили на мом месту ?
09.01.2017 – Славиша Васиљевић
https://www.facebook.com/Guardian.of.Serbia/posts/946867982114692