Nemanjici

sarabubasara

Poznat
Poruka
9.927
Inspirisana temom Alan Ford od Honduras (cisto da me ne tuzi zbog autorskih prava )...

smijesno je sto u svim produkcijama svijetskim imate ovakav tip serije..."Tjudori","Bordzije" , masa BBC-evih...tako i u Francuskoj,Spaniji ,Italiji...na Balkanu, nish 'a istorija ne mos 'bit zanimljivija kad razmislis malo...kakvo bi to bilo R-rated epsko chudo, ne mislim one chajanke ,Obrenovici ,Karadzici,Dositej Obradovic sto su se radile nekad, zamislite seriju o ...Nemanjicima.Ili film.
istorijski soap :mrgreen: .
uratko,ova tema je...pusti mashtu na volju (stavi nemanjice u post apokalipticni setting,danasnje doba ), koga zanima , ako vas ima :lol:

sv_simeon_large.jpg
gandalf.jpg

Simeon
Ne samo zbog kose i brade, nego zato sto je i odlican glumac, sposoban bi bio da iznese ovakvog lika :mrgreen: . Gambon je previshe smiren :)

m_stefan%20prvovjencani.jpg
Gary%20Oldman%2013%203-1-4.jpg

Stefan Prvovencani
Doima lukavo,al zna da izpizdi :). I liche :mrgreen:

220px-Loza_Nemanjica_Decani_e_1.jpg
go5w.jpg

Vukan...preskocheni sin...sean bean je igrao takve uloge ranije...

18.03..jpg
denzel-washington-picture-1.jpg

shala mala :mrgreen:

christian-bale-2.jpg
[/IMG]
Sv.Sava
Ima tu prepodobnu crtu.

i tako dalje...:D

promijenih malo,ovako je bolje chini mi se :)

Poslednja izmena:
rade serbedzija , da...dobra ideja... mogao bi milutina, ludaka ili simeona ...
dragan nikolic je isuvise lezeran za bilo koga od njih, nekog turka bi mogao ladno :mrgreen:
cek...
260px-Radoslav.jpg
slika-dragan-nikolic-veciti-smeker-slike-3229-1-3.jpg

radoslav se smatrao grkom, podlozan stranim uticajima, ne bas jak vladar ...

voja je najvecji shmirac , posle ristovskog...
al mi se svidjaju sugestije...:D
keep them coming :D

Poslednja izmena:
Super tema, i ja sam kukala na Zenskom filmu sto nemamo nase filmove poput Elisabeth, Dutchess ili Young Victoria.

Sad cu da citiram sebe, pa kad se vec bavimo kastingom, mozda nekome padnu na pamet i glumice za moje serije :)

A sprski filmovi na ovu temu:

Jelisaveta
(serija u 12 nastavaka, jet-set soap opera sa politickim zacinom)
Кнегиња Јелисавета је Карађорђев потомак по млађој линији и даљи наследник британског престола.
Кнегиња се удала за Хауарда Оксенберга, са којим има две ћерке: Катарину и Кристину.
За другог мужа, Нила Роксбурга Балфора, удала се у Лондону и са њим има сина Николаса.
Yдала се за др Мануела Уљоу Елијаса, некадашњег премијера Перуа.
Између два брака кнегиња је била у вези са британским глумцем Ричардом Бертоном.
Кнегиња Јелисавета се школовала у Јужној Африци, Великој Британији и Швајцарској и студирала историју лепих уметности у Паризу
На председничким изборима у Србији 2004, кандидовала се за председника упркос противљењу престолонаследника Александра.
Живи у Београду.

Кнегиња Милица
istorijski, trajanje 200 minuta.
удала се за Лазара Хребељановића. После смрти цара Уроша Лазар постаје кнез Рашке са престоницом у Крушевцу. Имали су седморо деце.
Кад јој је муж 1389. погинуо у Косовској бици, Милица је управљала народом и државом, јер су јој синови били још деца. То су за државу била тешка времена. Када је њен старији син Стефан одрастао, oтишла је са својом рођаком Јефимијом у манастир Љубостињу, који је сама основала. У њему се замонашила и добила име Евгенија. Пред смрт примила је монашки завет велике схиме и добила ново име Ефросинија.

Despina Sultana
(serija u 6 nastavaka)
Оливера Лазаревић, најмлађа кћи кнеза Лазара Хребељановића и кнегиње Милице. У својој младости она је провела дванаест година (1390-1402) у харему османског султана Бајазита I, као залог миру између породице Лазаревића и Османског царстваa једно време и у заробљеништву монголског емира Тамерлана, као заточеница несрећних околности након Ангорске битке 1402. године.

(ćirilični tekst je kopiran iz Vikipedije, naravno)

Poslednja izmena:
vec zamisljam Knjeginju Jelisavetu u rukama Zdravka Shotre ,glavna uloga, Sloboda Micalovic...njen ljubavni interes, Bosiljcic...ta serija je najizglednija da se desi od svih ovih :lol:

milicu nedje dobijam kao crnku,nedje kao plavushu...lijepo se kejt blanshet ofarba u crno i posao zavrsen...blanshetova cesto igra te mach zhene...
kad razradim ideju,javljam se :D

Despina Sultana
(serija u 6 nastavaka)
Оливера Лазаревић, најмлађа кћи кнеза Лазара Хребељановића и кнегиње Милице. У својој младости она је провела дванаест година (1390-1402) у харему османског султана Бајазита I, као залог миру између породице Лазаревића и Османског царстваa једно време и у заробљеништву монголског емира Тамерлана, као заточеница несрећних околности након Ангорске битке 1402. године.
kaya_scodelario_007_large.jpg

oliveru zamisljam kao spretnu,inteligentnu, misterioznu, spremna na sve, al u interesima svog brata...to bi onda morala biti kaya scodelario aka effy iz skinsa :D
bayazit1.jpg
halit-ergenc-2.jpg

liche.

Dragan_Micanovic-1-small.jpg

lazar

bila bi to serija puna sexa,zavodjenja,politickih previranja,tajni,feministicka,bez dobrih likova...nesto kao Nip/Tuck,al ' na dvoru :D ...
snimljeno bi bilo sest epizoda, RTS je ne bi htio kupiti, propala bi k'o plasticni isus i onda bi HBO kupio licencu...imala bi pet sezona, jos vise sexa i pokoji Emmy :D

I meni je Miki na ovoj slici smesan, ali u seriji bi mogao da bude sed, a ima divne oci i produhovljeno lice, divan glas i harizmu, ne znam film u kome Miki nije osvojio publiku, uvek je voljen, pa sam ga zato izabrala...

Stefana Nemanju ne treba da glumi neko produhovljen vec sirov,zato mi je i tesko da pronadjem odgovarajuceg glumca za njegov lik...Cetkovic bi bio najbolji glumeci Stefana Lazarevica...

I meni je Miki na ovoj slici smesan, ali u seriji bi mogao da bude sed, a ima divne oci i produhovljeno lice, divan glas i harizmu, ne znam film u kome Miki nije osvojio publiku, uvek je voljen, pa sam ga zato izabrala...

Slazem se .
Inace , dobar izbor uloga je napravljen za film Boj na Kosovu . . .
Trebalo bi pridodati odatle
Svetozara Cvetkovica
Lausevica (teoretski)
Bogdana Diklica

Back