"Nemam vremena"

Poruka
22.458
U principu ga imamo dovoljno, nego smo manje/više neorganizovani.
Međutim, drugi je povod, ova sintagma ima antisocijalni karakter - sve češće izbegavamo stvarna druženja kako bi sakrili nervozu, lične probleme, nedostatak novca. Izbegavamo poznanike, čak i prijatelje, pa pobegnemo ovde, ili na FB.
Koliko puta izreknete ovu neistinu sedmično ili mesečno "Jao, izvini, nemam vremena, sve me stiglo, kuća, deca, posao, obaveze..."? Pri tome gubimo vreme ovde, zderemo, ne posvećujemo se fizičkim aktivnostima...
Šta je vaš glavni izgovor za neimanje vremena intrapersonalno? Karakter sagovornika, društva, novac...?

Međutim, drugi je povod, ova sintagma ima antisocijalni karakter - sve češće izbegavamo stvarna druženja kako bi sakrili nervozu, lične probleme, nedostatak novca. Izbegavamo poznanike, čak i prijatelje, pa pobegnemo ovde, ili na FB.
Koliko puta izreknete ovu neistinu sedmično ili mesečno "Jao, izvini, nemam vremena, sve me stiglo, kuća, deca, posao, obaveze..."? Pri tome gubimo vreme ovde, zderemo, ne posvećujemo se fizičkim aktivnostima...
Šta je vaš glavni izgovor za neimanje vremena intrapersonalno? Karakter sagovornika, društva, novac...?

Evo baš me sinoć zvala drugarica u grad. Rekao sam da sam loše da ne mogu napolje. Petnaest puta je ponovila da sam pizzda koja stalno ispaljuje. Tako da kod nekih ljudi radi samo politička korektnost ili marš u piččku materinu.
Većina ljudi me stvarno ne zanima, zadave me svojim pričama. Ozrače me, smatram ih glupima u većini slučajeva. Ali iskreno ja često nisam u stanju da izađem iz kuće, da odem po cigarete, a kamoli nešto drugo. Tako da ono, hvala bogovima posle nekog vremena ukapiraju, pa mi se ni ne obraćaju, samo kažu da sam kreten.
Onda imam te periode socijalizacije kad se izvlačim iz jazbine. Tad u suštini mogu da slušam svakoga, da gledam svakoga i ništa loše u tome ne vidim. Ali to traje izvestan period i onda se vrati na staro. Nikad nisam bio čovek koji je imao neko veliko društvo, nikad nisam bio čovek koji je voleo ljude. I kao dete sam se stalno povlačio. Ostalo mi je drugova još uvek. To su u suštini oni koji su navikli da im se ne javim po tri meseca i u stanju su da budu tu kad mi trebaju. Sebičan sam, šta ću.
Dugo sam i sam imao problem sa tim, jer je pritisak preveliki. Da ostvariš funkcionalnu vezu ( jedna takva me dobro nije ubila, psihički je počelo da mi biva loše od toga da budem primoran da imam kontakt sa nekim svaki dan), da imaš prijatelje, da imaš poznanike, da imaš drugove. A ja, evo, do dana današnjeg nisam shvatio zašto je obavezno da se nekome kaže dobar dan. Kažu kultura, izem ti kulturu kad mi se ne priča. To nije kulturno prema mojim nagonima prvenstveno.
Joj koliko toga bih mogao da kažem na ovu temu, stalno editujem post, ali ućutaću, skloniću se sam...:lol:

Poslednja izmena:

Kod mene umor i nedostatak volje i motivacije za neke "socijalne" aktivnosti.
Ja imam u kuci par spravica za treniranje.

Nisam nesto sklona da se vadim na nedostatak vremena osim kada stvarno ne upadnem u veliku frku pa imam vise obaveza nego obicno, kao skoro kada sam sredjivala stan. Imam neki suludi princip da ako te odbijem jednom za izlazak, drugi put kad me pozoves, icicu pa makar crkla, jer nekako ne volim da odbijam ljude bez jako dobrog razloga. Odavno sam smarace i one koji mi nisu zadovoljstvo izbacila iz okruzenja.

Jako, jako retko primenjujem taj izgovor. Voleo bih da se cesce vidjam sa prijateljima, poznanicima, nekim clanovima familije.
Primetio sam da su se ljudi generalno otudjili, povukli, ustvari izgubili u svojoj svakodnevnici. Proce im zivot, a nece znati zasto su ziveli. Tuga...

Evo baš me sinoć zvala drugarica u grad. Rekao sam da sam loše da ne mogu napolje. Petnaest puta je ponovila da sam pizzda koja stalno ispaljuje. Tako da kod nekih ljudi radi samo politička korektnost ili marš u piččku materinu.
Većina ljudi me stvarno ne zanima, zadave me svojim pričama. Ozrače me, smatram ih glupima u većini slučajeva. Ali iskreno ja često nisam u stanju da izađem iz kuće, da odem po cigarete, a kamoli nešto drugo. Tako da ono, hvala bogovima posle nekog vremena ukapiraju, pa mi se ni ne obraćaju, samo kažu da sam kreten.
Onda imam te periode socijalizacije kad se izvlačim iz jazbine. Tad u suštini mogu da slušam svakoga, da gledam svakoga i ništa loše u tome ne vidim. Ali to traje izvestan period i onda se vrati na staro. Nikad nisam bio čovek koji je imao neko veliko društvo, nikad nisam bio čovek koji je voleo ljude. I kao dete sam se stalno povlačio. Ostalo mi je drugova još uvek. To su u suštini oni koji su navikli da im se ne javim po tri meseca i u stanju su da budu tu kad mi trebaju. Sebičan sam, šta ću.
Dugo sam i sam imao problem sa tim, jer je pritisak preveliki. Da ostvariš funkcionalnu vezu ( jedna takva me dobro nije ubila, psihički je počelo da mi biva loše od toga da budem primoran da imam kontakt sa nekim svaki dan), da imaš prijatelje, da imaš poznanike, da imaš drugove. A ja, evo, do dana današnjeg nisam shvatio zašto je obavezno da se nekome kaže dobar dan. Kažu kultura, izem ti kulturu kad mi se ne priča. To nije kulturno prema mojim nagonima prvenstveno.
Joj koliko toga bih mogao da kažem na ovu temu, stalno editujem post, ali ućutaću, skloniću se sam...:lol:

Sinko Hebi, ma dodje mi da ti se obratim sa "Hebi, dragi moj, Hebi", ali ne znam kako bi to zvucalo, potpuno te razumem kad je rec o neostvarivanju funkcionalne veze, osetio sam to i na svojoj kozhi, jedna od bivsih zena me je ostavila, jer nije imala vremena za mene i petljanje sa mnom, rece mi da joj pocinje pozorisna sezona, i da ne moze da stigne. :sad2:

Sinko Hebi, ma dodje mi da ti se obratim sa "Hebi, dragi moj, Hebi", ali ne znam kako bi to zvucalo, potpuno te razumem kad je rec o neostvarivanju funmcionalne veze, osetio sam to i na svojoj kozhi, jedna od bivsih zena me je ostavila, jer nije imala vremena za mene i petljanje sa mnom, rece mi da joj pocinje pozorisna sezona, i da ne moze da stigne. :sad2:

Je l' bar glumica bila, pa da se možeš hvaliti da si jebbo glumicu ili samo redovno pratila sve predstave?:lol:

Jako, jako retko primenjujem taj izgovor. Voleo bih da se cesce vidjam sa prijateljima, poznanicima, nekim clanovima familije.
Primetio sam da su se ljudi generalno otudjili, povukli, ustvari izgubili u svojoj svakodnevnici. Proce im zivot, a nece znati zasto su ziveli. Tuga...

Ne samo to, nego su postali nemastoviti i kad se treba druziti. Samo blejacenje neko, dodji da popijemo kafu, zabiju se u kafice i tako svaki dan.

I još ovo da dodam..:lol:
Ja mislim da su se bogovi jako smejali kad su mene pravili i da je to izgledalo od prilike ovako.
Ovome ćemo dati nasilan i gadan karakter, ali ćemo ga strpati u minijaturno telo.
Ovome ćemo dati fetiš ka šeširima, ali ćemo ga turiti u 21 vek.
Ovome ćemo dati da voli da čita knjige i da pije kao Bukovski, al' mu nećemo dati talenta za pisanje.
Ovome ćemo dati jako lepe oči, al' ćemo mu nabiti dioptriju.
Daćemo mu i fetiš ka muzici, ali ni tu mu ne damo talenat.
Daćemo mu da voli kafanu, a da mrzi ljude.
I mogao bih do prekosutra nabrajati sve te ironije kojima su se oni zabavljali...:lol:

- - - - - - - - - -

Ovo drugo sinko Hebi, pozorisni fan... muzicar je po vokaciji, vise je cenila umetnost od seksa... sa mnom... :rumenka: :lol: Ne verujem da bas toliko nije imala vremena kad se uporedi s tim koliko sam ja bio los u krevetu. :lol:

Mislim dačo da ti nisi podražavao njene umetničke receptore, a ne seksualne..:lol:

E vidis, ovde vec narusavas tudji integritet.

- - - - - - - - - -

Ja mislim da su se bogovi jako smejali kad su mene pravili i da je to izgledalo od prilike ovako.
Ovome ćemo dati nasilan i gadan karakter, ali ćemo ga strpati u minijaturno telo.
Ovome ćemo dati da voli da čita knjige i da pije kao Bukovski, al' mu nećemo dati talenta za pisanje.
I mogao bih do prekosutra nabrajati sve te ironije kojima su se oni zabavljali...:lol:

- - - - - - - - - -

Mislim dačo da ti nisi podražavao njene umetničke receptore, a ne seksualne..:lol:

Aj ne zayebavaj se, ti si dusica, a foliras se da si opaka.:roll::lol:

- - - - - - - - - -

:hehe:

Voli sunce a ima izrazito svetao ten....sudbina kleta.

- - - - - - - - - -

Nadovez na gornje, dadose ti bogovi sinko Hebi i smisao za humor, ali taj dar vise niko ne ceni, narod se lozi na pizdarije po rijalitijima, to mu je sva zabava. :lol:

Da bre, sto bi se reklo na onoj Divkinoj temi "sto sam je dirao kad nisam znao da sviram". :lol: Ma ne, tesim se time da su u tom razdoblju zaredjale sve neke premijere, pa gostovanja drugih ansambala, stvarno je bio veliki broj kvalitetnih predstava, nije imala vremena. :lol: A i sto lepo kaze Esh korisnije mi je da ovde na netu izigravam macho tipa, niko to nece proveravati, mogu da budem kakav hocu i kad hocu. :D

Sve je to ok, nekad. Ali stalno....mislim se, imas li ti neke aktivnosti a da nisu Usce, Delta i bleja u kaficu...

Mene jesu...nema osobe koja vise voli sunce a manje ima kozu za isto.

pa ima visnja, ljudi to nazivaju hobi, bavi se nekim hobijem i neces to raditi, al onaj ko voli kafenisanje on te nece zvati da gledate zenski rukomet

Nadovez na gornje, dadose ti bogovi sinko Hebi i smisao za humor, ali taj dar vise niko ne ceni, narod se lozi na pizdarije po rijalitijima, to mu je sva zabava. :lol:

Da bre, sto bi se reklo na onoj Divkinoj temi "sto sam je dirao kad nisam znao da sviram". :lol: Ma ne, tesim se time da su u tom razdoblju zaredjale sve neke premijere, pa gostovanja drugih ansambala, stvarno je bio veliki broj kvalitetnih predstava, nije imala vremena. :lol: A i sto lepo kaze Esh korisnije mi je da ovde na netu izigravam macho tipa, niko to nece proveravati, mogu da budem kakav hocu i kad hocu. :D

Fala dačo..:lol:
Lepo ti čovek rekao.. na kraju krajeva bio ti mačo ili ne bio, na isto ti dođe. Ako nisi za to da se ženiš, obavežeš sa dva tri kredita i isto toliko dece i sebe i nju, bićeš nomad ceo život ili pčelica, sa cveta na cvet..:lol:

Svako provodi vreme kako mu odgovara...

Ne, upravo o tome i pricamo.
Kontrola mase uzela maha...sve ovce bulje samo u manje i vece ekrane, i to najveci deo dana tako provode.
Ja posle posla i vikendom ne sedam za kompjuter kod kuce....dosta mi po 9-10 sati od ponedeljka do petka da buljim u g*von, i previse. Smartphone nemam, koji ce mi moj? Tablet zenin ne pipam, ne zanima me.
Leti pogotovo. Priroda, pecanje, basta, more. Zimi ima manje mogucnosti, ali ipak ima pametnijih stvari od mobilnih, laptopa i sl.
Sa likovima koji se nadju sa tobom da bi onda drkali po mobilnom se ne nalazim niti me zanimaju. Valjda je sustina izlaska sa prijateljem da se poprica, popije koje pivo, filozofira o svetu...koji cemo jedno drugom ako ne pricamo nego drkamo po mobilnim telefonima i sl.?

- - - - - - - - - -

Sve je to ok, nekad. Ali stalno....mislim se, imas li ti neke aktivnosti a da nisu Usce, Delta i bleja u kaficu...

Pa aktivnost im je shopping, nemoj tako.
Debilana...

Back