nemam ja vremena za ovo

Prijateljica, dosta starija od mene, trideset i vise godina. Videle smo se pre samo sedam dana, nasmejale jedna drugoj u prolazu i razmenile par reci, po koju salu.
Danas ona lezi u bolnici, ceka operaciju u ponedeljak, mozda je nece ni docekati, a sigurno joj ne moze mnogo ni pomoci. Misli da ima cistu na mozgu i da se zbog toga onesvestila pre nekoliko dana. Ima rak mozga i mametastaze na plucima....
Lekar joj rekao da mora ostati u bolnici zbog dalji ispitivanja, ona odgovara:"ne mogu, muzu mi nije dobro, moram da vodim racuna o njemu", doktor objasnjava da mora ostati, a ona opet:"kcer mi ima dvoje male dece, ne moze sve sama", doktor strpljivo dokazuje da moravoditi racuna o sebi, a ona vec iznervirana:"aman, doktore, nemam ja vremena za ovo!"
i sta sada? celi dan se mislim, gde zurimo i sta moramo i gde cemo stici, a kako li ce svi sve moci bez nas:)
snacice se i muz i kcer i sin i kucni ljubimac i prljavi sudovi i svi cesnaci, samo nas nece biti i koliko god zuririli ocemo li stici uraditi ono sto "moramo"?

Back