Drugari, pre samo stotinak gdina je bila tolika inflacija u Nemackoj, da je bio potreban jedan dzacic novca za prosecnu voznu kartu, znaci propast...Medjutim to nije ta propast koju mi zamisljamo i kako je mi zamisljamo

.... I da bude, nece to liciti na nase devedesete.... Nemacka je bila u velikim krizama, ali ona je isplivavala i uzdizala se na vrh Evrope, to drustvo se lako vrati na svoj stari kolosek, jer ima gde da se vraca!!! Mi to nemamo.... Oni su izgradjeno drustvo kroz vekove, prosli humanizam i renesansu,sazreli kao drustvo pre nego sto smo midobili nezavisnost i savremenu drzavu...Nase propadanje i njihovo propadanje, dva su razlicita pojma....Kada ovako pogledate oni su bili gladni i posle prvog rata i posle drugog i mnogo puta, alito drustvo nema gde nego da ide napred, da sutra krene od nule ili sa istih pozicija kao mi, pa za deset godina bismo bili neuporedivi... Oni imaju temeljna kome se lako gradi, prirodno se lako gradi... Ne mogu vise da objasnjavam, uglavnom, ne radujete se za dzabe

, bice naravno krize u Nemackoj, ali ako mislite da ce oni dolaziti kod nase decee, unuka i praunuka da rade, a ne obratno onda ste vi veoma, veoma glupi....To vam je isto kao da verujete u bajke...