Nemački vojnici: Voleli smo da gađamo majke

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
Istoričar Sonke Najcel u knjizi „Vojnici: dnevnici ratovanja, ubijanja i smrti“ opisao opuštene razgovore nemačkih zarobljenika koje su Britanci tajno snimali u logorima

BERLIN - Stravično.
Nemački istoričar Sonke Najcel napisao je knjigu „Vojnici: dnevnici ratovanja, ubijanja i smrti“, svedočanstvo o zlodelima vojnika nemačkog Vermahta, koji su tokom Drugog svetskog rata ubijali i okrutno mučili i silovali civile.

Najcelovo istraživanje bazirao je na svedočenjima iz prve ruke, i to iz međusobnih, opuštenih razgovora vojnika koji su u Britaniji bili ratni zarobljenici i čije su razgovore tajno snimali, a koja nisu izvučena pod prisilom. Uglavnom je reč o običnim vojnicima, mornarima i pilotima koji su se međusobno hvalili o ubijanju žena i dece, silovanju i egzekuciji civila.

- Pucao sam na sve živo. Baš smo voleli da gađamo majke s kolicima, pogotovo ako su vodile drugu decu za ruku. Na to smo gledali kao na sport - ispričao je natporučnik Hans Hartigs.

Vojnik koji je služio u Rusiji ispričao je da im je tamo bilo najgore da ubijaju decu, zato što su se previše migoljila i „nisi mogao da ih nateraš da stoje mirno“.

- Dok sam bio u Harkovu, na raznim radovima su bile lepe devojke. Mi bismo ih samo utrpali u auto i izbacili ih nakon što bismo završili s njima. Jednu za koju smo mislili da je ruska špijunka prvo smo tukli, pa smo se nad njom izređali nas osmorica, a onda smo je razneli granatom - rekao je pukovnik Miler.

Krvavi turizam

Snimci razgovora zarobljenih vojnika otkrili su i postojanje krvavog turizma. Naime, vojnici koji su bili prijatelji SS-ovaca koji su ubijali civile često bi pokazali želju da budu svedoci tog čina.

- Želiš da snimaš? Pa što nisi rekao? Obično ih ubijamo ujutro, ali ako je to problem, naći ćemo neke za po podne - pričao je general Edvin Graf von Rotkirh.

drugi-svetski-rat-nemacki-vojnici-adolf-hitler-rat-sonke-najcel-ubijanje-ci-1347916383-209480.jpg

http://www.kurir-info.rs/nemacki-vojnici-voleli-smo-da-gadamo-majke-clanak-415672

ма дај, ко то још памти....
и оно задње милосрдно дело смо заборавили, по налогу њемачког пријатеља...

Njemacki veleposlanik u Srbiji Volfram Mas izjavio je na konferenciji o NATO u Beogradu da Srbi moraju svojoj djeci da objasne
da je bombardiranje bilo ispravno, kako ona u buducnosti ne bi mrzila Atlantsku alijansu.

"Moram da kritikujem vlasti u Srbiji što i same još uvijek koriste termine poput" NATO bombardiranja ".
Zamislite da šetate ulicom Kneza Miloša i da vas vaše dijete upita: "Tata, tko je ovo uradio?". Vi cete mu odgovoriti:
"NATO". I što onda ocekivati od tog djeteta da misli o NATO?

Сад ће неко од другосрбијаша да ти објасни предности немачког духа, организације, виталност и исправност истог.

Зашто би то сада радио неки "другосрбијаш"?! такав германофил слободно може срећан у пензију данас кад актуелни вицепремијер и МО Александар Вучић по повратку из Берлина где је дочекан уз највише војне и државне почасти, прича, а без да ТРЕПНЕ, између осталог и такве бљувотине као на пример да (цитирам) "Србија не може без Немачке"

Dobro da je ovo postavljeno.
Zbog onih koji zagovaraju nekakvo prijateljstvo sa nemcima.
Prijatelji nikada nismo bili niti možemo biti.
Civilizovan odnos da.
A šta ćemo što im je Ćopo oprostio ratne reparacije
za 2 svetski rat?
Nemci nemogu biti mirni.
Uvek hoće da vladaju Evropom.

U tome im sada pomažu Englezi i ameri
jer ne žele jaku stabilnu Evropu.
Skandinavske zemlje su samo formalno u Uniji.
I oni samo gledaju svoga posla.

Хоће....надам се.

Evo,ja cu ti objasniti....i tebi i ovom gedzi iz Vojvodine...koji verovatno zivi u kuci,Nemaca koji su pobijeni,i sahranjeni tu iza dvorista

Ovo je glupost i jos jedna patka Engleza,sada kada se resto EU odvaja od njih,i prilazi Nemackoj...kroz celu istoriju,oni su imali strah od izolacije,i non stop su burgijali po Evropi,ko ce unositi nemir i razdor za njihove interese
Posto,po Evropi nisu mogli da se sire...otisli su preko okeana u Ameriku i Australiju te Indiju i Kinu...i tamo,ubijali ljude...Australija i Amerika starosedelaca vise ni da nemaju.....Kineze su navlacili na opijum,a Indusi su bili pokusni zecevi
Znaci,veceg zla,od njih na planeti nema......oni sada pricaju,da su prisluskivali razgovore,gde se ljudi hvale da su ubijali civile.....to je shranje...tesko i podvala
Jesu oni prisluskivali neke generale,koje su zarobili bili i smestili u neku vilu,jesu to radili,i uglavnom su nailazili na kajanje kod tih ljudi,i nezadovoljstvo,zasto se to sve tako desilo,a da nisu reagovali,tj,nisu smeli,te su prebacivali sebi,jer su bili suvise kukavice da zastite te civile,a mogli su pokusati
to jeste bilo...ali price o ubijanju dece...zena sa kolevkom i slicno...to je glupost...jer jos uvek ima ljudi koji su bili zivi u tom periodu i koji pamte sta je i ko je nemacki vojnik

Da se vratim na pricu o Evropi...elem,njima je trebalo neko da za njih rovari,i taj neko mora biti vrlo kratkovid i glup,da bi radio kontra svojih a zarad njihovih interesa,i oni su idealnog saradnika nasli bas u Srbiji..koju i dan danas,vrte oko malog prsta,bez da ovi shvataju da su bili milion puta izigrani (kao i svi saveznici anglosaksonaca) po principu,ko sa djavolom tikve sadi,o glavu mu se razbiju
E u toj takvoj,pro Engleskoj Srbiji,ovakve price i budalastine mogu jedino da prodju,i nigde vise.....

A vi biste,sem o Germanskim hordama zla,mogli da pisete,sta ste radili po Hr,BiH i Kosovu,nad civilima...pritom je sve to ovekoveceno i protureno svetu upravo od strane Americko-Engleskih novinskih kuca
pa tako,ako vi niste silovali 300.000 muslimanki,onda nisu ni Nemci ubijali majke sa decom......

Njemacki veleposlanik u Srbiji Volfram Mas izjavio je na konferenciji o NATO u Beogradu da Srbi moraju svojoj djeci da objasne
da je bombardiranje bilo ispravno, kako ona u buducnosti ne bi mrzila Atlantsku alijansu.

"Moram da kritikujem vlasti u Srbiji što i same još uvijek koriste termine poput" NATO bombardiranja ".
Zamislite da šetate ulicom Kneza Miloša i da vas vaše dijete upita: "Tata, tko je ovo uradio?". Vi cete mu odgovoriti:
"NATO". I što onda ocekivati od tog djeteta da misli o NATO?

Moj odgovor:
Malo će mi biti problem da objasnim sinu da je opravdano bio bombardovan
kad je imao 9 godina, da je opravdano što je posle 10 godina
bio u postanarima. da je opravdano što je ostao bez svoga grada, društva.

Dabogda da im se desi isto, pa nek onda oni objasne
svojoj deci

Ako bi Nemacka opet izazvala neki rat u Evropi ili svetu, ovaj put bi je trebalo bioloski unistiti za sva vremena! Dojadise i Bogi i volu!! Zbog njih milioni i milioni stradase! Jes' da mi je deda rodjeni Nemac ali i on im je jebbo majku posto su i njega strpali u radni logor u Becu gde su ih ovi iz estonskog SS-a svakodnevno prebijali! Kaze da su Estonci bili dva puta gori od samih nemaca. Generalno, citavu zapadno evropsku civilizaciju nije NIKAD stigla adekvatna kazna od nekog, za sve ono sto su uradili u zadnjih dvesta godina! Mozda je Nemacku na pola i stigla, zbog saveznickih bombardovanja ali Englesku nije kao i Ameriku. Bas steta! Voleo bih da im se smejem dok njihovi civili i gradovi plivaju u moru krvi!

Dobro da je ovo postavljeno.
Zbog onih koji zagovaraju nekakvo prijateljstvo sa nemcima.
Prijatelji nikada nismo bili niti možemo biti.
Civilizovan odnos da.
A šta ćemo što im je Ćopo oprostio ratne reparacije
za 2 svetski rat?
Nemci nemogu biti mirni.
Uvek hoće da vladaju Evropom.

U tome im sada pomažu Englezi i ameri
jer ne žele jaku stabilnu Evropu.
Skandinavske zemlje su samo formalno u Uniji.
I oni samo gledaju svoga posla.

...Још само када би "неко" дозволио да се поведе права расправа....

Evo,ja cu ti objasniti....i tebi i ovom gedzi iz Vojvodine...koji verovatno zivi u kuci,Nemaca koji su pobijeni,i sahranjeni tu iza dvorista

Ovo je glupost i jos jedna patka Engleza,sada kada se resto EU odvaja od njih,i prilazi Nemackoj...kroz celu istoriju,oni su imali strah od izolacije,i non stop su burgijali po Evropi,ko ce unositi nemir i razdor za njihove interese
Posto,po Evropi nisu mogli da se sire...otisli su preko okeana u Ameriku i Australiju te Indiju i Kinu...i tamo,ubijali ljude...Australija i Amerika starosedelaca vise ni da nemaju.....Kineze su navlacili na opijum,a Indusi su bili pokusni zecevi
Znaci,veceg zla,od njih na planeti nema......oni sada pricaju,da su prisluskivali razgovore,gde se ljudi hvale da su ubijali civile.....to je shranje...tesko i podvala
Jesu oni prisluskivali neke generale,koje su zarobili bili i smestili u neku vilu,jesu to radili,i uglavnom su nailazili na kajanje kod tih ljudi,i nezadovoljstvo,zasto se to sve tako desilo,a da nisu reagovali,tj,nisu smeli,te su prebacivali sebi,jer su bili suvise kukavice da zastite te civile,a mogli su pokusati
to jeste bilo...ali price o ubijanju dece...zena sa kolevkom i slicno...to je glupost...jer jos uvek ima ljudi koji su bili zivi u tom periodu i koji pamte sta je i ko je nemacki vojnik

Da se vratim na pricu o Evropi...elem,njima je trebalo neko da za njih rovari,i taj neko mora biti vrlo kratkovid i glup,da bi radio kontra svojih a zarad njihovih interesa,i oni su idealnog saradnika nasli bas u Srbiji..koju i dan danas,vrte oko malog prsta,bez da ovi shvataju da su bili milion puta izigrani (kao i svi saveznici anglosaksonaca) po principu,ko sa djavolom tikve sadi,o glavu mu se razbiju
E u toj takvoj,pro Engleskoj Srbiji,ovakve price i budalastine mogu jedino da prodju,i nigde vise.....

A vi biste,sem o Germanskim hordama zla,mogli da pisete,sta ste radili po Hr,BiH i Kosovu,nad civilima...pritom je sve to ovekoveceno i protureno svetu upravo od strane Americko-Engleskih novinskih kuca
pa tako,ako vi niste silovali 300.000 muslimanki,onda nisu ni Nemci ubijali majke sa decom......

Naravno da se pamti šta je nemački vojnik. U mom selu su terali dete da gleda kako mu deru roditelje i to žive. Jadnik je ceo život ostao poremećen. Ja sam iz srca banata i koliko mi je poznato naši susedi Švabe su osnovali zločinačku jedinicu princ Eugen koja je vršila najzverskije zločine po Jugoslaviji. Da pomenem i ono 100 Srba za jednog Švabu....

moj deda je bio zaroblljen od švabova kod skoplja u aprilu '41,prebačen u logor u bugarskoj a odatle u rostok i radio je na imanju jedne frau kojoj je dragi bio na istočnom frontu i tamo zaginuo,ubiše ga baćuške ko zeca;

e sad,frau beše mlada,potreba je to,deda mlad,lep,crna kosa,plave oči i ja danas imam strikana srbina-svabu u rostoku

Nemci su se fer odnosili prema civilima osim u slucajevima kada su streljali sto za jednog. Secam se jednog dede koji mi je pricao da je nemacki auto zgazio nekog momka na putu, onda su poslali vozaca u selo kod majke tog momka da je doveze u krasjkomadanturu grada i doveli je kod glavnog oficira za uzicki kraj koji joj je dao za ono vreme ogromnu sumu novca na ime odstete ali ova to nije smela da primi bojeci se da je ne proglase za saradnika okupatora. Ali generalno, Nemcima nikad ne treba verovati kad su Srbi u pitanju. Mrze nas i zele nam smrt.

Сад ће неко од другосрбијаша да ти објасни предности немачког духа, организације, виталност и исправност истог.

Sad ce jedna Srpkinja da ti objasni koliko je bolesno nazivati svoje sunarodnike "drugosrbijasima". Vidis, fazizam po svojoj sustini gaji odredjene nacionalne ili medjunacionalne podele. Drugim recima, u praksi to znaci: obeleziti jednu socijalnu grupu ili citavu naciju, proglasiti je nepodobnom i raditi na njenom istrebljenju. E to je sustina tvog i mnogih drugih razmisljanja na ovom forumu. Ono sto je za tebe ispravno, moralo bi biti ispravno i za sve ostale, inace su ostali izdajnici, ili su pripadnici druge nacije koju bi trebalo porobiti, pokrstiti, istrebiti...sta god.

E sad, pre sedamdesetak godina Hitler je tu ideju primenio u praksi,pa su narodi sa ovih prostora koje je trebalo ubijati, pokoriti i zaposliti kao roblje bili: Jevreji, Srbi i Cigani.

Danas vi, sledbenici SNS sekte, koji sebe proglasavate velikim Srbima (mozda zato sto ste fizicki krupni, nemam pojma) pucate sa neta na demokrate, liberale, radikale, na Srbe iz Bosne, Hrvatske, na Hrvate, Muslimane, na Nemce itd., proglasavajuci svakog zivog stvora sa tih prostora koje ste obelezili, za neprijatelja Srba rodjenih na prostoru Srbije.

Idete vi i dalje, sad vise nije dovoljno ni to sto je neko rodjen na prostoru Srbije,sad je problem istorijsko nasledje koje ti ljudi nose, sto znaci, oznaceni su kao nepodobni svi oni ciji su se dedovi borili u partizanima.

I da ne duzim, donecemo jedini moguci zakljucak: vasa ideologija je nazalost profasisticka, vi ste ideoloski sledbenici tih Nemaca koji su iz hobija nalazili poslepodnevne zrtve za streljanje da bi fotograf imao sta da slika, jedina razlika izmedju vas i tih Nemaca koji su slikali ubistva, silovanja i ostalo jeste u nacionalnosti i ideoloskoj pripadnosti zrtava.

Sve biste vi to po kratkom postupku, bas kao Nemci. Ne znam da li biste i slikali ili bi to ostalo medijski neispraceno.

Nemci su se fer odnosili prema civilima osim u slucajevima kada su streljali sto za jednog. Secam se jednog dede koji mi je pricao da je nemacki auto zgazio nekog momka na putu, onda su poslali vozaca u selo kod majke tog momka da je doveze u krasjkomadanturu grada i doveli je kod glavnog oficira za uzicki kraj koji joj je dao za ono vreme ogromnu sumu novca na ime odstete ali ova to nije smela da primi bojeci se da je ne proglase za saradnika okupatora. Ali generalno, Nemcima nikad ne treba verovati kad su Srbi u pitanju. Mrze nas i zele nam smrt.

ovo u vezi gazenja i tog oficira verujem ali su pravili pakao po belorusiji,ukrajini i rusiji i posle ispadoše crvenoarmejci siledžije..jesu oni silovali i danas ko zna koliko je nemaca polutana ali te nemice nisu ubijane

Sad ce jedna Srpkinja da ti objasni koliko je bolesno nazivati svoje sunarodnike "drugosrbijasima". Vidis, fazizam po svojoj sustini gaji odredjene nacionalne ili medjunacionalne podele. Drugim recima, u praksi to znaci: obeleziti jednu socijalnu grupu ili citavu naciju, proglasiti je nepodobnom i raditi na njenom istrebljenju. E to je sustina tvog i mnogih drugih razmisljanja na ovom forumu. Ono sto je za tebe ispravno, moralo bi biti ispravno i za sve ostale, inace su ostali izdajnici, ili su pripadnici druge nacije koju bi trebalo porobiti, pokrstiti, istrebiti...sta god.

E sad, pre sedamdesetak godina Hitler je tu ideju primenio u praksi,pa su narodi sa ovih prostora koje je trebalo ubijati, pokoriti i zaposliti kao roblje bili: Jevreji, Srbi i Cigani.

Danas vi, sledbenici SNS sekte, koji sebe proglasavate velikim Srbima (mozda zato sto ste fizicki krupni, nemam pojma) pucate sa neta na demokrate, liberale, radikale, na Srbe iz Bosne, Hrvatske, na Hrvate, Muslimane, na Nemce itd., proglasavajuci svakog zivog stvora sa tih prostora koje ste obelezili, za neprijatelja Srba rodjenih na prostoru Srbije.

Idete vi i dalje, sad vise nije dovoljno ni to sto je neko rodjen na prostoru Srbije,sad je problem istorijsko nasledje koje ti ljudi nose, sto znaci, oznaceni su kao nepodobni svi oni ciji su se dedovi borili u partizanima.

I da ne duzim, donecemo jedini moguci zakljucak: vasa ideologija je nazalost profasisticka, vi ste ideoloski sledbenici tih Nemaca koji su iz hobija nalazili poslepodnevne zrtve za streljanje da bi fotograf imao sta da slika, jedina razlika izmedju vas i tih Nemaca koji su slikali ubistva, silovanja i ostalo jeste u nacionalnosti i ideoloskoj pripadnosti zrtava.

Sve biste vi to po kratkom postupku, bas kao Nemci. Ne znam da li biste i slikali ili bi to ostalo medijski neispraceno.

Опрости али...

Појам "друге Србије" су увели управо они које ти подржаваш. То лако можеш проверити на нету а ако те мрзи, могу и да ти пошаљем линк

Moguce da si u pravu po pitanju Engleza i njihove politike, ali to da Nemci nisu cinili zverstva po ex Yu jeste najobicnija izmisljotina. Znam gomilu prica kojih ne zelim ni da se setim, tako da necu o tome ovom prilikom. Ne postoji dobra i losa vojska, postoje vojnici i njihovi glavnokomandujuci kojima su odresene ruke i rade sta zele sa pokorenim stanovnistvom.

Опрости али...

Појам "друге Србије" су увели управо они које ти подржаваш. То лако можеш проверити на нету а ако те мрзи, могу и да ти пошаљем линк

Moj problem je izgleda u tome sto ja ne pripadam nikome, pa me prebacujete kao ping-pong lopticu s jedne na drugu stranu.

Moj problem je izgleda u tome sto ja ne pripadam nikome, pa me prebacujete kao ping-pong lopticu s jedne na drugu stranu.

Ако не припадаш никоме, зашто онда само једну страну оптужујеш за све и зашто тој једној страни (крајње нетачно) приписујеш измишљање "друге Србије"?

Back