Nemački virusolog digao glas

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pogledajte prilog 1210961

U Nemačkoj se stariji od 60 godina mogu četvrti put vakcinisati protiv koronavirusa. Međutim, virusolog iz Esena Ulf Dittmer upozorava da bi prečesto vakcinisanje moglo promeniti imuni sistem i naškoditi mu.

Virusolog Ditmer savetuje da se ne vakcinišete svaka tri meseca da biste izbegli zahteve za nošenjem maske ili testom.

“Ako tako često ponavljate vakcinisanje, može doći do promena u imunom sistemu”, upozorio je virusolog u intervjuu za “Kelniše rundšau”, prenosi Feniks magazin.

To su pokazali i prvi podaci. “Mislim da ima smisla pomovna vakcinacija za sledeću zimu, ali ne svaka tri meseca”, rekao je Ditmer.

Za dalja vakcinisanja protiv korone preporučio je pacijentima da pričekaju dok ne budu dostupne vakcine Bionteka (BioNTecha) i Moderne, koje su prilagođene varijanti omikron. “To su dvovalentne vakcine, sadrže staro cepivo i adaptiranu varijantu i pokreću široki imunološki odgovor na sve prethodne varijante. Dakle, čekao bih do septembra ili oktobra da te vakcine budu na tržištu i onda bih se vakcinisao za zimsku sezonu”, rekao je virusolog.
https://www.b92.net/zdravlje/prevencija.php?yyyy=2022&mm=08&dd=25&nav_id=2201813

Trebalo bi svi da se vakcinišu ovim prilagodjenim vakcinama,jednom godišnje kao za grip.
Sve vise dolazi do izrazaja,ono sto sam dosad pricao o toj vakcini.Ne treba davati ljudima koji su vec prehladjeni,ljudi koji imaju problem sa plucima,nikako na vestacki kiseonik,a ko hoce da primi vakcinu,sigurno samo jednom godisnje kao sezonsku.Mada bi ja primio sezonsku,a za koronu za sada jos ne,jer jos nemam poverenja u te vakcine.Odem zdrav da bi ubrizgali u mene virus,da bi postao imun.Imunitet se stvara vremenski,a ne vakcinom,koja nije ispitana.

Sve vise dolazi do izrazaja,ono sto sam dosad pricao o toj vakcini.Ne treba davati ljudima koji su vec prehladjeni,ljudi koji imaju problem sa plucima,nikako na vestacki kiseonik,a ko hoce da primi vakcinu,sigurno samo jednom godisnje kao sezonsku.Mada bi ja primio sezonsku,a za koronu za sada jos ne,jer jos nemam poverenja u te vakcine.Odem zdrav da bi ubrizgali u mene virus,da bi postao imun.Imunitet se stvara vremenski,a ne vakcinom,koja nije ispitana.
Vakcina jeste ispitana na primatima, na životinjama.

Ali svakako pre vakcinacije treba da se uradi detaljan pregled ljudi a ne samo merenje pritiska i temperature.

U Nemačkoj pravila vezana za pandemiju korone određuju delom savezna vlada, a delom pokrajine. Tako na primer u celoj zemlji postoji obaveza nošenja FFP2 maske u brzim-belim vozovima i autobusima na duže staze, staračkim domovima, klinikama i lekarskim ordinacijama.

Novom uredbom koja je na snazi od subote 1. oktobra 2022. i koja važi do 7. aprila 2023, savezne pokrajine mogu same da uvedu još strože mere, poput obaveznog nošenja maski u prodavnicama i restoranima.

Javni prevoz i vazdušni saobraćaj

U brzim, belim vozovima je obavezno nošenje maske FFP2, (do sada je bila dovoljna obična medicinska maska). To isto se donosi i na autobuse koji ne spadaju u lokalni saobraćaj. Za decu od 6 do 14 godina, kao i za osoblje u vozovima i autobusima – i dalje je dovoljna obična hirurška maska.

Za sada izgleda da će ostati već postojeća obaveza nošenja (obične medicinske) maske u javnom prevozu i lokalnim i regionalnim vozovima.

Maske više nisu potrebne za letove koji poleću i/ili sleću u Nemačku.

It's Official: Ugly People More Likely To Wear Masks - University Study​

Aggravated by the holdouts who keep wearing face masks despite mounting evidence that they're essentially useless against Covid-19? Maybe you should be a little grateful.

According to findings published at Frontiers in Psychology, people who consider themselves less attractive are more likely to continue wearing face masks.

"Our findings suggest that mask-wearing can shift from being a self-protection measure during the COVID-19 pandemic to a self-presentation tactic in the post-pandemic era."
The findings spring from a trio of studies using American subjects, conducted by researchers at Korea's Seoul National University. The studies found that people with high self-perceived attractiveness are less willing to wear a mask, and vice versa.

https://www.zerohedge.com/covid-19/ugly-people-more-likely-wear-masks-university-study

Vakcina jeste ispitana na primatima, na životinjama.

Ali svakako pre vakcinacije treba da se uradi detaljan pregled ljudi a ne samo merenje pritiska i temperature.
Ne verujem da je uopste ispitana i u to me niko ne moze ubediti,a sto se tice davanja vakcine bolesnim ljudima je svesno ubijanje tih istih.tako da bi svi koji su povezani sa vakcinom trebalo debelo da odgovaraju.

bit ce guravo 2024 sto se tice izbora u americi, vec sad neki pricaju da ce goniti faucija..

Nisam optimista.
Meni deluje da je jedina uloga Trampa bila da promoviše vakcinaciju (kao lažni oponent) i da se skrene pažnja na druge teme dok traju laži o koroni.
Šta je Tramp uradio protiv korona narativa? - ništa.
S druge strane - narod nema poluge kojima bi učinio nešto više.

Slično kao sa ubistvom Kenedija.
Džaba što je onaj državni tužilac pokrenuo slučaj, kada nije imao podršku, a sam nije mogao učiniti ništa više od pukog skretanja pažnje na nelogičnosti zvanične priče.

Back