<> Nemački šlageri, novi i stari <>

• Začetnik teme Začetnik teme Nott
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne volim pesme na nemackom.

Naravnom sve je to stvar (muzičkog) ukusa te zato, ko nešto ne voli .... zaobiđe ..

Međutim, ima mnogo njih koji vole nemačku muziku, što u prilog tome govori status
sa starog foruma, dok' ga nisu razbucali i gde se znalo "Ko prosi - a ko vodu nosi"
i gde je u ovoj temi bilo > 308 < muzičkih klipova !!!

Dakle, Jole, neko voli popa .... a neko popadiju :D:(

Normalno,ali meni ne zvuci dobro nemacki jezik kroz pesmu.

Taman posla da želim u nečemu da te odvraćam ali tvoja “mala”averzija sigurno bazira na tome što ne razumeš
ili uopšte neznaš taj jezik te s'tim u vezi, razumljivo je da ti ta muzika i na tom jeziku ne leži ! Instrumentalno se inače,
ni za jotu ne reazlikuje od drugih !
I ako izuzetno volim engleski i italijanski (i govorim ih kao maternji) veruj mi, i nemački je vrlo “pevan” .... pod uslovom
da razumeš tekst. A obzirom da sam sa tim jezikom provela pola detinjstva i studija (u Hajdilbergu) znam o čemu pričam
mada, dajem ti potuno za pravo da je, filološki gledano i u odnosu na romansku grupu (italijanski, francuski, španski)
nemački
– iz germanske grupe, jako “tvrd” ... kao uostalom svi germanski i nordijski jezici.

Al' ipak ti poklanjam jednu nemačku ... pa ako i ne razumeš .... kibicuj ;):lol:klip...

... Jedna od mnoštvo naprasnih nemaca je i ova “estradna umetnica”, rođena 1984.-godine u Sibiru, u gradu Krasnojarsk-u, Ruskoj - SFSR, SSSR, kao Elena Petowna - od oca Rusa i majke joj takođe ali zarad nemačke karijere, sa požutelom krštenicom neke nemačke čukun- babe, jednim svedokom i dva nemačka ovčara, dobi nemačko državljanstvo i novo ime = “Helene Fischer” !
Doduše, od početka devedesetih, takvih, većih nemaca od onih stvarnih, u toj “demoNkratskoj” zemlji, nagomilalo se sijaset i za razliku od “političara”, domoroci ih mrze k'o nevolju !
Tako da, istini za volju, neko, ko dobro poznaje mentalitet germanskih satrapa vrlo dobro zna da posle pada onog zida, tada na žalost mnogih, odavno bi ga masa njih ponovo sagradila ali ovog puta .... mnogo dužeg i visočijeg .
Mada, kako definitivno novi, svetski poredak galopira ... možda se to i obistini ?!... Na sreću svih nas !

Back